съвет за покупка на голф

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Re: съвет за покупка на голф 3 joker

Мнениеот predat0r » Вто 07 фев 2012 16:01

от 1.8ABS съм много доволен от гледна точка на
-разход на разход на гориво (газ)
-евтина поддръжка
-евтин данък
За нашите уникални пътища е идеална

Vaiper1 сългасен съм с твоито мнение :да:

freshi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freshi » Сря 08 фев 2012 10:55

predat0r написа:
azrod написа:E aз с нов турски изпарител лятото паднах под 9/100, а сега е 11/100 градско, не виждам какво има да се хвалим :)

П.П.: Моторът ми е 1,8 моно с код ABS.

има за какво да се хвалим защото аз съм купувал колата с газова уредба до сега съм минал 40 000км и не съм барал по испарителя нищо.. Сигурно тази газова уредба не си знае километрите.... А на този турски ти давам максимум 50 000хиляди.... Защото двама покрай мен патиха от турски испарител... Италянското си е най-добре...

Ok Колеги!
Благодаря Ви за мененията!
Очаквам някой ако разбере че е излезнал около него запазан и поддържан най-вече автомобил да сиганилизира на Л.С. В София съм.
Благодаря и готин ден!

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Сря 08 фев 2012 16:30

predat0r написа:
azrod написа:E aз с нов турски изпарител лятото паднах под 9/100, а сега е 11/100 градско, не виждам какво има да се хвалим :)

П.П.: Моторът ми е 1,8 моно с код ABS.

има за какво да се хвалим защото аз съм купувал колата с газова уредба до сега съм минал 40 000км и не съм барал по испарителя нищо.. Сигурно тази газова уредба не си знае километрите.... А на този турски ти давам максимум 50 000хиляди.... Защото двама покрай мен патиха от турски испарител... Италянското си е най-добре...

И аз минах 42к с Волтран - турско производство по лиценз на Ловато, но се сдуха. И той не си знаеше километрите, но вместо да се набутвам с по-висок разход или пък да сменям мембрани го смених целия с Mimgaz и си има гаранция една година. А на 50к щеш не щеш ще смениш мембрани какъвто и да е изпарителя :)

freshi
Автомобил:
Двигател:

Re: съвет за покупка на голф

Мнениеот freshi » Вто 14 фев 2012 12:12

колеги какво ще кажете за тази :shock
http://www.cars.bg/u589658

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Вто 14 фев 2012 12:34

freshi написа:колеги какво ще кажете за тази :shock
http://www.cars.bg/u589658

Че воланът не е нейният - сменян е. Жабката е със счупена отварачка, вероятно, за да не може да се отвори, тъй като зад нея всъщност е стоял еърбегът (премахнат след челния удар). Всичко това са догадки. Колектора на мотора е пръскан май, много ми се сивее, както впрочем и казанчето на хидравликата. Салонът също ми се вижда зле.
Цената не е чак толкова примамлива, все пак стара кола с 3 врати и без газ (условие, което е важно за доста хора). Добре е, че има климатик.

Аз бих пропуснал. Ако ще газифицираш - друг мотор. Ако не - огледай и други коли. Просто тази не ме хваща.

Потребителски аватар
dakine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dakine » Вто 14 фев 2012 13:53

Не знам какво толкова си хвърлил око на 1.6,за мен това не е добра моторизация.Освен ниския данък няма никакви други предимства.Харчи много за вървежа си/а той е позорен/,много е шумен и вообще не е приятен за каране.

Бих те посъветвал да се насочиш към малките ГТИ-та/8 - клапановите/.
Яка и непретенциозна мАторетка,с приличен вървеж и разход.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Вто 14 фев 2012 14:14

dakine написа: Бих те посъветвал да се насочиш към малките ГТИ-та/8 - клапановите/.

+ това е забавна ;)
Данъкът е 106 лв, и похалчва, но за сметка на това е здрава. А и по-малките надали ще харчат по-малко. Единствено не знам как стои с газфикацията. Моята си я карам на бензин. Знам,че е с железни колектори, което позволявало газ, но аз не съм сложил

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Вто 14 фев 2012 14:48

mania написа:
dakine написа: Бих те посъветвал да се насочиш към малките ГТИ-та/8 - клапановите/.

+ това е забавна ;)
Данъкът е 106 лв, и похалчва, но за сметка на това е здрава. А и по-малките надали ще харчат по-малко. Единствено не знам как стои с газфикацията. Моята си я карам на бензин. Знам,че е с железни колектори, което позволявало газ, но аз не съм сложил

Абе може, но е опасно заради там другите периферии около мотора. Иначе с един ГИ е супер.
А е и класика, както казах на колегата на ЛС - малкото ГТИ :да:

Потребителски аватар
dakine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dakine » Вто 14 фев 2012 18:17

Аз съм карал 8 клапанов на Ауди Купе с конвенционална газова.Колата беше 15 годишна и за година и половина в мен/близо 40 к.км/ освен ремъци,ролки и едно каре за мотора само :iak-ta-iak

И си го карах на ръба почти през цялото време.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Вто 14 фев 2012 18:35

Ако става въпрос за 2,0куб 115 коня, аз бих взел абф :Mr Green Fun данака няма голяма разлика :D

Потребителски аватар
dakine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dakine » Вто 14 фев 2012 21:59

Абе то голяма разлика няма,ама съм чувал за разни драми с газирането на АБФ.

Потребителски аватар
kpuck0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kpuck0o » Вто 14 фев 2012 22:34

Колега не знам защо си се залетял към тоя мотор 101 коня.Не че имам нещо против него,но според мене или си вземи малката GTI-ka или 1.8-90hp.Просто добър отзив от този 1.6 не съм чул!

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Вто 14 фев 2012 22:52

Просто това му попада на колегата. Всъщност този мотор не е чак толкова лош. Просто е малко по-модерен и проблемите по него не могат да се решават за 5 лв. И най-големият му грях - не се справя добре с обикновена АГУ. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Вто 14 фев 2012 23:31

Аз пък напук на всички гореизказали се колеги, бих посъветвал автора на темата да си купи точно 1,6 101к.с! И ще кажа защо! Аз съм такъв АЕК! Вярно е, че всеки си хвали неговото! Обаче: колегата каза, че ще се ползва предимно на къси разстояния до 100км! Всичките 1,8 и 2к кубика ще му горят повече! Лично съм имал и 1,8 абс мотора като служебна и постоянно поддържана. Никой не може да ме убеди, че върви повече от 1,6 101к.с. или гори по-малко. Пълен ъпсурт! 1,6 си иска ГИ, но може и с обикновенна! 1/2 от тези мотори които са газифицирани се движат по улиците са с ГИ, другата 1/2 с обикновенна! И всички собственици си свиркат! При един добре поддържан мотор не виждам защо АЕК, АФТ да са по-лоши от другите!
И все пак автора си решава де. Каквото му хване окото! Да не говорим за това, че чрез търсачката излизат десетки теми с различните мотори и отзиви на колеги! Успех! :beer

Потребителски аватар
dakine
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dakine » Сря 15 фев 2012 16:33

Аз съм имал 1.6 на МК4,купих я от Дупница 7 годишна и не можах да я прибера до Варна.На Околомръстното спече притискателния диск и само давах газ а колата не мърда.На Велико Търново - водна помпа.
Сега аз че съм случил на дарак,майната му,прибрах се обслужих я,смених една шепа болтове и колата тръгна.И се оказа че нямам парно без да е включен климатроника/някаква там Хайлаин безмислица/ и един среден градски разход от 10 - 12 - безумно за 1.6.
При 100 км/ч си на 3100 оборота и трябва или да усилваш радиото или да си викате един на друг.
След има няма половин година,започна да му играе празния ход и скоростите взеха да влизат по твърдо,ходих на пълна инспекция в Автотрейд и ми казаха за обичайните проблеми с дебитомер/600 лева/ и синхронизатори/ хвърлят кутия/ и това на 7 СЕДЕМ годишна кола.
Намерих един майстор,бай Колю облиза магистралите на дебито за 100 - ина лева и го продадох на една автомобилна школа да му бере гайлето.
Че цялата работа бях няколко кинта назад от цялото приключение 1.6
и затова пиша в темата,имам си лични наблюдения.

И пак не казвам че на всички колите ви са такива,само споделям опит.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”