GALIANO написа:Ето за тази кола става на въпрос.

Колата изглежда приятно, тоя мотор съм го карал на 3-4купета и нявсякъде се държи много прилично. Преди 5-6годни в един от предишните ми работодали имахме такава служена кола и имам доста приятни спомени от 2.0ТФСИ.
Много е отзивчив на командите на педала на газта ,бута здраво от ниски обороти, харчи много прилично (това от опит), ако се кара леко, създава усещане като за голяма атмосферка.
Податлив е на доработки, със сигурно ще харчи по-малко от 2.3-ката.
Добре, че разкара ония базов Голф дето нямаше дори климатроник

с убития 2.3мотор, предно предаване и смотана торсионна греда отзад, дето го беше накичил с какви ли не неща, ама колкото и да се кичи не става това към, което си се огледал е много по истинска и правилна кола.
Относно трансмисията, мойте предпочитания са към механична, с нея колата е много по рязка и създава усещане за по-динамична, въпреки, че няма как да сменя предавките възходящо толкова бързо като DSG, но въпреки това усещането за динамика и ряз е много по-добро, дори и при по-силни коли с ~300к.с. пак се наблюдава същото нещо.
А и още нещо по-добре да търсиш истински Голф МК5, вместо този бразилски Голф с раница
masiven написа:По-темата: За двигателя мога да кажа че е доста пъргав и икономичен за конете си (още не съм и навъртял достатъчно км.) Доста приятно дърпа.
За ДСГ-то,това ни е 3-ти VW в семейството с ДСГ и само суперлативи за него. Масло и филтър се сменят на 60 000 км.=300лв. в Порше, (в Австрия сигурно е 300 евро). Само на първия Туран с ДСГ му правихме ремонт- вал, семеринг, масло и филтър= 900 и нещо лева с труда в Порше, това за 160 000 км пробег.
211коня и 200коня моторите са доста различни, не може да се прави директно сравнение.