Проблема е следния: Имам Passat B5.5 2001г. 1,9 TDI 131 коня. Ще прескоча проблемите, които имах с автокъщата от която купих колата защото още на 4 седмица с проявиха (но това е друга тема). Та колата започна да пали трудно сутрин при -2 градуса и когато преди седмица станаха тези големите студове -15 проблема се задълбочи. Закарах я на майстор (като казвам майстор имам предвид голям сервиз със всякаква диагностична техника) и той ми каза трябва да проверим помпа дюзите задължително. Така извадиха помпа-дюзите и какво да видим ръбове по цилиндровата-главата където влизат дюзите и О-пръстените са износени много. Цилиндровата глава е с номер 038103373R, помпа-дюза номер по BOSCH: 0414720039 по VW-038130073 AL (AR). Обадих се на официалния представител и ми казаха, някакви баснословни цени за глава и помпа дюза. Започнах да търся по автоморги досега съм прегледал точно 8 цилиндрови глави и положението е отчайващо всичките имат ръбове по цилиндровата глава (явно при този модел това е слабото място). Майстора днес ми предложи да направят така нареченото набиване на втулки в цилиндровата глава и смяна на О-пръстените с нови. И ми направи и следното впечатление, че помпа-дюзата се захваща само от едната страна !! явно от там идва проблема при този модел.
Ако има колеги с подобния проблем ще се радвам да споделят