Питане за Поло на бензин

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
stivenj
Автомобил:
Двигател:

Питане за Поло на бензин

Мнениеот stivenj » Съб 18 фев 2012 22:54

Колеги има ли Поло ,което да гори 5/100 литра бензин на градско.Просто не знам дали е възможно да има такъв двигател на модела.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: Питане за Поло на бензин

Мнениеот snupeca » Съб 18 фев 2012 23:21

Защо? И ти ли го търсиш? mhihi
Разхода зависи от 2389 фактора (грубо mhihi ). Ако е 1.1 или 1.4 да речем и го кара баба на 89, стресирана от околните автомобили, пътни знаци, и цвета на настилката, на равно - може и под 5 да докара, но така има ли и колко ще ми гори, е като след колко време завира кафеварка с Нова Бразилия на различна надморска височина.. scare

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Нед 19 фев 2012 0:24

Още една обречена тема.

1. Имаше тема а и каталог кой двигател с кое купе колко харчи ....

2. В техническия форум се обсъждат технически проблеми, т.е. пишеш каква е колата , (модел година код на мотора) , пишеш какъв е проблема и го нищим...
Семкаджийски въпроси си има скайп да се разискват.

3.Не виждам с какво ще ти помогне какъвто и да е отговор , като е видно че проблема ти не е с кола , а лично твой (да не кажа ментален...).

scare :търсачкаа maikomila - :не: :не: :не:

Айде по малко да акаме в тоя подфорум а?

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Нед 19 фев 2012 9:13

1.3D и 1.4D горят толко 85-94г
1.4тди и то е май там
1.0 бензин по каталог градско гори 7-7.5 :wink:
Всичко дето си чул са измислици mhihi

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Нед 19 фев 2012 12:38

Колеги,да отговоря на по горе коментиращите за какво пуснах темата.Аз имам поло дизел 1.9,исках да разбера въобще, може ли да се постигне такъв разход,като вариант ако дизела наистина скочи много чувствително и няма да е рентабилно да се кара на него вече.Карам само в града.Ако тази марка автомобил, не може да се справи с този разход,ще потърсим друг,аз поне не съм женен за нея ,намеря ли по икономична кола за града -вземам.Така и имаше един коментар във връзка с каране по пенсионерски начин,ако вие не следите промените в парламента за закона за пътищата ,ще се отрази съвсем скоро по джоба ви .А аз най мразя да давам пари на КАТ,или на държавата ,когато не ги е заслужила.Ето ,затова търся малък икономичен автомобил,на стандартните горива -дизел -бензин.Другите не ги признавам.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Нед 19 фев 2012 19:46

Това последното за парламента и КАТ не го схванах. Ще забранят коли да горят над 5/100 градско, или се отнася само за дизелите? :063:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 19 фев 2012 20:01

stivenj написа:Колеги,да отговоря на по горе коментиращите за какво пуснах темата.Аз имам поло дизел 1.9,исках да разбера въобще, може ли да се постигне такъв разход,като вариант ако дизела наистина скочи много чувствително и няма да е рентабилно да се кара на него вече.Карам само в града.Ако тази марка автомобил, не може да се справи с този разход,ще потърсим друг,аз поне не съм женен за нея ,намеря ли по икономична кола за града -вземам.Така и имаше един коментар във връзка с каране по пенсионерски начин,ако вие не следите промените в парламента за закона за пътищата ,ще се отрази съвсем скоро по джоба ви .А аз най мразя да давам пари на КАТ,или на държавата ,когато не ги е заслужила.Ето ,затова търся малък икономичен автомобил,на стандартните горива -дизел -бензин.Другите не ги признавам.

Намери си някой Приятел с камион !Като карах дизелите много рядко ходех на бензиностанция!
Бензинът не е много по евтин от дизела.И трудно ще я докараш до 5 на 100.Много е относително.Ако ти е читаво дизелчето не се вкарвай в излишни филми! :beer

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Нед 19 фев 2012 20:16

Няма как бензина да ти гори колкото дизела... Ако искаш още по-икономичен дизел-Даихатсу Шарад-1.0 турбо дизел! Стига да намериш.... Ама си купи и една резервна цилилиндрова глава и едно турбо... mhihi mhihi mhihi Моето поло(1.4 бензин) ми харчи под 6 на 100,но моето каране трудно може да се нарече градско...

stivenj
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stivenj » Пон 20 фев 2012 8:28

Благодаря за мненията колеги,оставам си на дизел,всеки ден се кара колата , а и ако е много мощна се изкушавам да рендосвам,това допълнително изпразва джоба в глоби и снимки по пътя.Излиза ,че дизела ще си остане за предпочитане ,от стандартните горива.

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Пон 20 фев 2012 13:30

Щом ти е скъпо , взимай бензинова с метан.Това е най-евтиното.Тъкмо няма да толко мощна и няма да се изкушаваш да рендосваш heavy metal zork

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Вто 21 фев 2012 16:19

Саксо 1.5д също харчи малко :wink:
Бе до към 1.4-1.5д бива

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Вто 21 фев 2012 18:00

Друг варянт е Смарт, ама аз лично не бих карал такова, защото пътувам и извън града често.

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Чет 23 фев 2012 22:02

freestyler911 написа:Още една обречена тема.

1. Имаше тема а и каталог кой двигател с кое купе колко харчи ....

2. В техническия форум се обсъждат технически проблеми, т.е. пишеш каква е колата , (модел година код на мотора) , пишеш какъв е проблема и го нищим...
Семкаджийски въпроси си има скайп да се разискват.

3.Не виждам с какво ще ти помогне какъвто и да е отговор , като е видно че проблема ти не е с кола , а лично твой (да не кажа ментален...).

scare :търсачкаа maikomila - :не: :не: :не:

Айде по малко да акаме в тоя подфорум а?

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”