Лед при акумулатора B5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Лед при акумулатора B5

Мнениеот vladobg78 » Нед 19 фев 2012 10:39

Здравейте колеги,

От десетина дена не бях карал пасата и вчера го подкарах, но с ужас видях, че липсата на кора при акумулатора е напражила вътре огромни буци лед. Мисля за другата зима живот и здраве да търся рещение. Има доста писано по темата, но още не мога да си обясня как великите инженери са го пропуснали това. При това отводнителните отвори ги изчистих скоро, но явно замръзват. Има ли друг вариант освен слагане на кора от 5,5 примерно да се рещи проблема? Може би жременно да се сложат найлони или несто друго? :037: :037: :037:

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Лед при акумулатора B5

Мнениеот zfa159 » Нед 19 фев 2012 11:36

Дори да има кора,пак влиза вода и тя не е кой знае колко по-малко от колкото ако няма кора,така че пак ще имаш проблем.На отворите долу има тапи,които са нещо като клапи,махни ги,за да може да си се изтича водата свободно и да не замръзва.
Иначе инженерите добре са си го сметнали - ако не задържа вода там,няма как да ти се напълни сервото с вода и да се наложи да го смениш (което е масов проблем за В5 и В5.5 и цената на сервото е съобразена с това,че то се пълни с вода и струва няколко стотин евра ;) ).Всичко си е перфектно сметнато и предвидено,не се притеснявай :)
:beer

Потребителски аватар
vladobg78
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladobg78 » Пон 20 фев 2012 8:59

Мерси колега,

Аз даже когато последно ги чистих отворите се чудех, дали да не махна гумените маншони на отворите, ама така и не ги махнах. При първа възможност ги махам. :да:
Иначе ми е ясно, че имат трикове немските инженери, за да те издояват редовно death

Spoonk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Spoonk » Сря 22 фев 2012 17:29

Махна ли гумичката отдолу под акумулатора като чисти .Докато не я махнеш няма оправия.
Аз я махнах още като го купих и нямам проблеми вече 2 години.

Потребителски аватар
Pirogov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pirogov » Сря 22 фев 2012 17:35

Колега вземи си калъф за акумулатора и няма да имаш подобен проблем ;)

Върни се в “Passat”