pas1.8mi написа:Канибал Цвета му е малко особен.В какви подправки си го "отупвал"?
Като сте казали "Канибал"така да е.Заредих втората партида.Актуална снимка,този път се постарах с нанасянето на подправката.Месото стоя 5 дена в морска сол,след това го изкиснах във вода 12 часа. Като заветря го топнах в паста от чимен,червен пипер,чесън на прах и бяло вино.
Колеги, гледам взе да застудява... От няколко дни се чудя, да накисна ли едно две килца свинско в сол, да не ги ли накисна.... Ту се засиля, ту се спра... Кажете кво мислите по въпроса? Температурата не е отрицателна все още и има мухи, но тях лесно ще оправя. Мисълта ми е, достатъчно студено ли е вече че да изсъхва мръвката... И влагата във въздуха ще позволи ли изсъхването, или не? Такива едни мисли ме мъчат, щото гледам винцето взе да оляга и е навремило...
Жорка и я съм на ръба,но за момента все още си е топло,през деня тем.минават 14-15 което не е много оферта,то пак ще стане,но самото месо ще добие по-лош мирис/вкус ,другия вариант е да я сушиш в хладилника,но ще стане много бавно и неравномерно,демек в средата ще си остане почтисурово/червено
много полезна тема,онзи ден намерих в хладилника останало от миналата година(супер кораво де) и чакам да захладнее за нова реколта,за сърца не бях чувал,но мисля да пробвам тая година че друго си е домашното мезенце