Палене на студен двигател направо на газ - 1,6 AFT

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Re: Палене на студен двигател направо на газ - 1,6 AFT

Мнениеот muns61 » Нед 05 фев 2012 20:03

Много рано си излязъл, по това време могат да се правят по-приятни неща вкъщи, вместо клипчета в студа!
:D

Потребителски аватар
zeroheat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zeroheat » Вто 14 фев 2012 17:11

stefan4o написа:Като ще се хвалим... Ето как пали моят кош на температура -8 градуса, чисто студена, стоя цял ден навън. Не се плашете от оборотите, все пак нямам стъпков мотор като Ники, с полуавтоматичен смукач съм. С едно ритане на педала на газта спадат на 1200, но я оставям да работи на около 1500 докато стрелката на антифриза отлепи. Откак съм я настроил тая зима не ми е угаснала нито веднъж при студен мотор, колкото и газ да давам и както и да я карам mhihi. Извинявам се за качеството, ама на тъмно толкоз снима канончето, все пак е фотоапарат, не е камера mhihi :

аз чесно казано нищо невидях, нямаш ли осветление в тая кола :)

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 14 фев 2012 17:35

Ми какво да прави момчето, гадният му алчен шеф го иска рано на работа!

Последна промяна от muns61 на Вто 14 фев 2012 20:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 14 фев 2012 18:04

zeroheat написа:
stefan4o написа:Като ще се хвалим... Ето как пали моят кош на температура -8 градуса, чисто студена, стоя цял ден навън. Не се плашете от оборотите, все пак нямам стъпков мотор като Ники, с полуавтоматичен смукач съм. С едно ритане на педала на газта спадат на 1200, но я оставям да работи на около 1500 докато стрелката на антифриза отлепи. Откак съм я настроил тая зима не ми е угаснала нито веднъж при студен мотор, колкото и газ да давам и както и да я карам mhihi. Извинявам се за качеството, ама на тъмно толкоз снима канончето, все пак е фотоапарат, не е камера mhihi :

аз чесно казано нищо невидях, нямаш ли осветление в тая кола :)

Проблемът не е в осветлението, ами в апарата. Все пак е сапунерка mhihi
Поне откъм звук не става ли ясно за какво иде реч :lol:

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Съб 18 фев 2012 21:33

И като си премерихте изпарителите викам на производителите дето слагат фабрични газови да им предложим да изхвърлят малкият резервоар от там помпата , дюзите , горивопроводи и всичко свързано с горивната система на бензин че ще смъкнат цената на колата .Щото може да се пали на газ за какво е този бензин.Аз поне съм виждал такова нещо гозомотокар дето двигателя му е оптимизиран за газ,и зарязан на вън пали като се стопли и тои си е с заводска газова бензин няма защото би трябвало да седи вътре в халето.Иначе за всезнаещия колега дето не се прецакват клапани , да прав е заминават леглата на клапаните на главата от газта явно работи в сервиза само зимата та не му идват коли от тази марка ФОРД какво пишат хората пък и разни глупаци по газови сервизи слагат дозатор на масло за какво са го мислили пък и го продават http://www.fobosgas.com/product/478/kit ... ichen.html .Явно го слагат че после пробутват маслото на 36 лв.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 19 фев 2012 0:51

djshomi написа:И като си премерихте изпарителите викам на производителите дето слагат фабрични газови да им предложим да изхвърлят малкият резервоар от там помпата , дюзите , горивопроводи и всичко свързано с горивната система на бензин че ще смъкнат цената на колата .Щото може да се пали на газ за какво е този бензин.Аз поне съм виждал такова нещо гозомотокар дето двигателя му е оптимизиран за газ,и зарязан на вън пали като се стопли и тои си е с заводска газова бензин няма защото би трябвало да седи вътре в халето.Иначе за всезнаещия колега дето не се прецакват клапани , да прав е заминават леглата на клапаните на главата от газта явно работи в сервиза само зимата та не му идват коли от тази марка ФОРД какво пишат хората пък и разни глупаци по газови сервизи слагат дозатор на масло за какво са го мислили пък и го продават http://www.fobosgas.com/product/478/kit ... ichen.html .Явно го слагат че после пробутват маслото на 36 лв.

Нещо не схванах мисълта ти, ако можеш, редактирай. Само за резервоара май разбрах, мога да ти покажа моя кола, която НЯМА резервоар за бензин, кара се само на газ.

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Нед 19 фев 2012 1:10

muns61 написа:
djshomi написа:И като си премерихте изпарителите викам на производителите дето слагат фабрични газови да им предложим да изхвърлят малкият резервоар от там помпата , дюзите , горивопроводи и всичко свързано с горивната система на бензин че ще смъкнат цената на колата .Щото може да се пали на газ за какво е този бензин.Аз поне съм виждал такова нещо гозомотокар дето двигателя му е оптимизиран за газ,и зарязан на вън пали като се стопли и тои си е с заводска газова бензин няма защото би трябвало да седи вътре в халето.Иначе за всезнаещия колега дето не се прецакват клапани , да прав е заминават леглата на клапаните на главата от газта явно работи в сервиза само зимата та не му идват коли от тази марка ФОРД какво пишат хората пък и разни глупаци по газови сервизи слагат дозатор на масло за какво са го мислили пък и го продават http://www.fobosgas.com/product/478/kit ... ichen.html .Явно го слагат че после пробутват маслото на 36 лв.

Нещо не схванах мисълта ти, ако можеш, редактирай. Само за резервоара май разбрах, мога да ти покажа моя кола, която НЯМА резервоар за бензин, кара се само на газ.

е тогава нивомера в таблото какво показва ? :Mr Green Fun само не казвай газта в бутилката , че ше хвана да се обеся после :lol:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 19 фев 2012 9:07

Не е необходимо да се бесиш, не е тази кола! :lol: Става дума за Фиатчето на сина, бутилката е на мястото на резервоара.
На този калник беше гърловината на бензина:

Изображение

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Нед 19 фев 2012 14:48

muns61 написа:Не е необходимо да се бесиш, не е тази кола! :lol: Става дума за Фиатчето на сина, бутилката е на мястото на резервоара.
На този калник беше гърловината на бензина:

Изображение

Олекотяване на модела а :Mr Green Fun Хубаво е да има бензин за мен, да свиква да подържа :wink:

Потребителски аватар
beckham89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот beckham89 » Пон 20 фев 2012 1:37

Колеги имам същия двигател на моя Голф 3....рано сутрин голям зор с това палене на газ.....имам колата от 3 години и не съм сменял нищо в изпарителя,дали там е проблема...? :Mr Green Fun mhihi Единствено съм сменял филтъра на газовия клапан.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Пон 20 фев 2012 15:20

beckham89 написа:Колеги имам същия двигател на моя Голф 3....рано сутрин голям зор с това палене на газ.....имам колата от 3 години и не съм сменял нищо в изпарителя,дали там е проблема...? :Mr Green Fun mhihi Единствено съм сменял филтъра на газовия клапан.

Пробваи 1 вото палене да е на бензин :beer

boiko_ndl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boiko_ndl » Пон 20 фев 2012 15:34

Колеги аз да попитам винаги паля на бензин и автоматично минава на газ проблема е, че сутрин като запаля и веднага гасне въртя втори път и няма проблем.

Потребителски аватар
beckham89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот beckham89 » Пон 20 фев 2012 15:56

vaiper 1 написа:
beckham89 написа:Колеги имам същия двигател на моя Голф 3....рано сутрин голям зор с това палене на газ.....имам колата от 3 години и не съм сменял нищо в изпарителя,дали там е проблема...? :Mr Green Fun mhihi Единствено съм сменял филтъра на газовия клапан.

Пробваи 1 вото палене да е на бензин :beer

там пък е още по зле-запушени дюзи на бензина.Един майстор ми каза,че трябвало да сменя маслото,защото било замръзвало и коляновия вал неможел да преварти....палеше само с дърпане и то и трябваха не повече от 10 метра,а маслото още не е за смяна.Мисля направо платната да сменя и маслото че да видим :bishop :drunk

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 23 фев 2012 13:54

nokiangage написа:Довечера ще се опитам да намеря време да кача клипа на студеното ми палене от първия път на РП-то с Ланди Ренцо на -18, не е палена от почти 3 дена на -20, паля си директно на газ ('щото съм обявил бойкот на бензина от 3 години :Mr Green Fun ) и май вече е време да драсна един хвалебствен е-мейл на фрмата mhihi . Малко стартера ми повъртя около 3 секунди, че не е карана от 1 седмица и на акумулатора вече му писва от студа, ама кучето издрапа :banana

Повечко повъртя, но в крайна сметка запали :Mr Green Fun

Потребителски аватар
tiho_madjarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tiho_madjarov » Съб 25 фев 2012 11:24

И аз карам AFT с газов инжекцион Ланди,но колкото и да пробвам да запаля дитектно на газ никога не става.Трябва да си запали на бензин и това е :|

Върни се в “Автогазови уредби”