Polo 1.4 16V : Гасне сутрин при студен двигател!!

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Mr.Lemon
Автомобил:
Двигател:

Re: VW Polo 1.4 16V : Гасне сутрин при студен двигател!!

Мнениеот Mr.Lemon » Пон 07 ное 2011 17:18

Ок колега събота и неделя ще го погледна и това .

Потребителски аватар
s16
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s16 » Вто 08 ное 2011 18:21

Същия проблем..аказа се имобилайзера....Успех и виж каква грешка дава компа ;) :да:

p3p1to
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p3p1to » Сря 16 ное 2011 17:54

колега какво стана оправи ли го полото

Mr.Lemon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mr.Lemon » Чет 17 ное 2011 0:01

Да колега както писха по нагоре всичко беше от вакумния сензор . Но кофтито е ,че на диагностиката не го откри !

maznia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maznia » Чет 17 ное 2011 13:23

eusa maikomila :applause: :да: heavy metal zork

Mr.Lemon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mr.Lemon » Нед 26 фев 2012 12:57

Колеги понеже не съм согорне точно кое е мап сензора можели жокер . Мисля че е едно кръгло сензарче в левия краи на инжекциона ? ИЗВИНЯВАЙТЕ ЗА ТЪПИЯ ВЪПРОС :bowdown

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Нед 26 фев 2012 18:24

Не това е реголатора на горивото .
Мапа е под него ориентираи се по кабелите които минават покраи реголатора и слизат на долу.Пръчката за маслото малко го крие на смукателния колектор е.

Mr.Lemon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mr.Lemon » Нед 26 фев 2012 22:14

АХААААААА :bowdown много балагодаря . A цена можели някои дами каже ,че сайта на ЕМК не ми го отваря ,щотото днеска почна да ми съзли бензин от там заминал е опъръстана . AA впрочем задедения проблем в темата възможно ли е да е от този джвъчка :lol: . Понеже мисля че е запушен понеже като го свалих се опиттах да го надуя и да направа вакум ,седеше все едно е задръстено

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djshomi » Сря 29 фев 2012 10:33

Принцно може да прави мизерии и то даже О пръстена едно приятелче го имаше проблем заради О пръстена.О пръстен трудно ще намериш само те по магазините само китаиски боклуци универсални продават.Иначе то така си работи на налягане.Като подмине 3 бара и отваря не вярвам толкова силно да можеш да надуеш.

Mr.Lemon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mr.Lemon » Сря 29 фев 2012 12:01

Принципно вътре в регулатора нали има едно като пружинка беше блокирала с малко ВД-40 се раздвижи но и О пръстена беше заминал . Кофтито е че цената на тая простотия е много голяма и добрече с връзки и приятели ще го взема на 70 лв някъде иначе в Ауто + ми казах над 100 лева

Mr.Lemon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mr.Lemon » Нед 25 ное 2012 15:05

Колеги явно съм си за нов дросел следователно стъпково моторче . Снощи разглобих всичко, почистих стана като нов , сложих и днес сутринта на студено пак същото . Другия вариант е рециклиране . Някъде ако правят това упражнение моля да споделите . Благодаря

SvetlinSvilenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SvetlinSvilenov » Пет 31 окт 2014 22:11

Колеги помощ!!! Имам следния проблем. Поло'то 2000г. мисля че 3ка гаснеше само сутрин докато загрее. Бях при всякакви майстори нека ги наречем така.то не бяха чистене на дросел, адаптация на дросел, сменена подкартерна тръба или траба за изгорелите газове. та се стигна до гаснене на колата загряла не загряла ( паля колата пускам фаровете гасне, паля пускам радиото гасне, парно пак гасне дори завъртам волана и пак гасне, започна да придърпва и да губи мощност) на 5-6 места по 60 лв за дросел след което последва смяна на кабели на свещите, смяна на бензинова помпа 85 лв. сега ми казаха да поръчам температурен датчик оригинален!!! което е 72 лв. Помагайте моля ви незнам какво да правя само набивам пари без положителен резултат даже напротив още по-зле става..Преди това като ми гаснеше лесно палише, сега гасне въртя ключа и неще да палне веднага - след 5-10-15 секунди въртя пали ама едвам тръгвам пък след малко 1-2 сеедно се отпъшва и тръгва после пак така гасне пак се отпушва. Може ли да е от бобина?!? На едно място ми казаха че е нещо по компютъра?!?! Карам си аз на 3та скорост съответно на 3000 оборота без да я форсирам или юркам и изведнаж смъква оборотите и оп изгасва и то в движение дори като поддам газ сеедно нищо.
в тотална безизходица съм!!!!!Не разбирам много от двигатели и прочие. но никаде никой не ми реши проблема :( херпес ми излезна! Моля помогнете дайте съвет каде да ходя кво да хледам от София съм.

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Съб 01 ное 2014 8:35

Отзад, на самия дросел е, една черна кутийка, ще я видиш, можеш да разглобиш и пръснеш с WD-40. Дросели има по 50лв на втора ръка ама пак не е гаранция, че ще се оправи. И мен ми мени обороти, особено при повече консуматори включени, смениил съм- О-пръстени на всмукателният колектор, свещи, кабели, капачка, палец, други дросели съм пробвал и адаптирал, чистия моя, чистих МАП сензора, проверих всички маркучи, нищо. Мисля да я водя на цялостна диагностика за 30лв, щото ми омръзна никой да не може да оправи проблема. Съветвам те същото.

Потребителски аватар
dbanchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dbanchev » Нед 02 ное 2014 10:18

Евтиния вариант за лекуване на заминал дросел е подлагане на пластинка на рамото на самата клапа за да не може да затваря напълно и да гасне. Изпробвано и върши работа- пластинка 2-3мм върши чудесна работа държи 700-800 оборота на празен ход. Селски вариант е това, ама за тия кошове наще за по 2 бона нови клапи е немисллимо да се купуват..........

dantho.mihov
Автомобил: Polo 6 N Variant
Двигател: 1999

Мнениеот dantho.mihov » Нед 02 ное 2014 11:04

Нямам този проблем, но да ви споделя какво се случи тази сутрин с колата /Ауди 80/ на един приятел. Може и да помогне на някого от вас.
Минах покрай него, отбих на пътя и го наблюдавах. Та сутринта колата му не запалила. Свалил капака на въздушния филтър. На трите болта, които държат тялото на филтъра върху дросела подложи тънки гумени пръстени току що изрязани пред мен.Това, все едно подлага шайбички на болтовете. Сглоби обратно въздушния филтър и мотора си запали от първия път.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”