Висок разход на Венто ААМ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
maksi
Автомобил: VW Touran
Двигател: AZV
Контакти:

Висок разход на Венто ААМ?

Мнениеот maksi » Нед 26 фев 2012 22:18

Четох доста теми из форума относно разхода на ААМ мотора и никъде не видях отговор на проблема от някой,който е имал проблеми с него.Мотора не се хвали като икономичен,за сметка на евтиното обслужване,но разхода,който засякох последно е 18/100 бензин и 23-25/100 газ maikomila ,като в километрите на газ имам и доста километри каране на бензин докато позагрее малко.Не съм състезател и стила ми на шофиране е нормален.Това е огромен разход,който не може да се сравнява и със ВР6 мотор(поне той има едни 100-110 коня в повече).Виждам,че много колеги са сменявали кабели,свещи,изпарители,мембрани,но без ефект...
Покарах я на бензин за да я засека колко ще харчи,за да знам дали проблема с разхода на газ е само в изпарителя или проблема го има и на бензин.
В една тема колега беше писал,че ще сменява ААМ с Фиат Пунто заради ниския разход и е прав...преди вентото карах Пунто,което харчеше 8-8,5/100 бензин само градско...а като си спомня,че тогава ми се струваше висок разхода... :screwy
Какъв може да е проблема?Центровка?Кофти кабели и свещи?
В темата искам да прочета някой справил се с проблема или поне докарал до някъде нормален разход.Мнения от сорта"този мотор си лапа доволно" не ме устройват,защото от една страна знам,че по принцип не е супер икономичен,а от друга все пак засечения от мен разход е предоволен и е ясно,че има някакъв проблем.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Re: Висок разход на Венто ААМ?

Мнениеот yoan4o » Нед 26 фев 2012 22:23

Колега, добре дошъл в отбора. :да:

Аз имам 2-3 теми като твоята по тоя въпрос, щото имам същото Венто.
Вече от месец насам просто се примирих и сега съм го закрепил до положение 30лв. бензин за 100км. или разход от 11,5-12/100.

За газта, направо ме е страх да натисна копчето, за да я карам на ГАЗ, щото е подобно, с 30лв. минавам максимум 150км., но колата ми прави мизерии докато загрее на бензин, въпреки че съм с 2бр. емулатори. :shock АГУ ми е ново, ревизирано Н на брой пъти, уж марково.

Аз засега съм се отказал :banghead: , но ще я следя твойта тема.
Успех. :да:

viewtopic.php?f=22&t=302371&hilit=+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%85%D0%BE%D0%B4
viewtopic.php?f=22&t=308363&hilit=+%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%85%D0%BE%D0%B4

Потребителски аватар
maksi
Контакти:

Мнениеот maksi » Нед 26 фев 2012 22:30

Въпроса е и аз да стигна до някакъв по приемлив разход...този в момента изобщо не ме устройва...

Потребителски аватар
maksi
Контакти:

Мнениеот maksi » Пон 27 фев 2012 5:16

Прав си колега.Не очаквам някой да дойде и да ми каже какво и е на колата.Просто проблема с разхода на тоя ААМ е всеобщ и търсех отговори от хора,който вече са достигнали до някакъв разумен разход на гориво.Ще я откарам на диагностика да видя дали ще покаже някакъв проблем и тогава вече ще почвам да сменявам наред-кабели,свещи,изпарител и т.н.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 27 фев 2012 7:23

същата работа и при мен - газ в града около 15-6 - бензин не съм пробвал но нямам големи надежди :Mr Green Fun
като за 75 коня мотор разхода му наистина е много голям :?
механичната ми инжекция гори да не кажа по-малко но пак толкова
проблемите изчезват обаче когато изляза извънградско да карам :)

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 27 фев 2012 9:41

Много е бе момци.. :? Аз преди с 1.6 ABU 75кс. зимата макс 11-12. Иначе лятото 10 градско. Газ. 1.8 му давам кило отгоре.. :roll: Изпарителите следите ли си? Мембрани филтри итн? scare

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 27 фев 2012 9:53

snupeca написа:Много е бе момци.. :? Аз преди с 1.6 ABU 75кс. зимата макс 11-12. Иначе лятото 10 градско. Газ. 1.8 му давам кило отгоре.. :roll: Изпарителите следите ли си? Мембрани филтри итн? scare

колега говорим конкретно за ААМ мотора!
при него разхода е висок и това е положението
ако трябва да го сравняваме с други 75 коня мотори имахме един фиат 1.3 гореше под 10 ама това е друг въпрос
какво ли не опитвах аз не става и това е
примирил съм се с 8 извънградско и около 16 градско ГАЗ
засичано след като всичко е сменено с ново - отнасящо се за филтри,мембрани,свещи и т.н.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 27 фев 2012 10:00

Е не знам - не съм карал такова животно, но явно е пропуск в немската инженерна мисъл. Аз с 1,5т кораб, неправилната газова за тоя мотор, и 40 коня отгоре на ААМ, докарвам 14-15 газ в студа, на по 3-4км, затова ми стана интересно :roll:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пон 27 фев 2012 11:45

Провери зацепването на ангренажа и центровката на запалването.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 27 фев 2012 12:27

parno написа:
snupeca написа:Много е бе момци.. :? Аз преди с 1.6 ABU 75кс. зимата макс 11-12. Иначе лятото 10 градско. Газ. 1.8 му давам кило отгоре.. :roll: Изпарителите следите ли си? Мембрани филтри итн? scare

колега говорим конкретно за ААМ мотора!
при него разхода е висок и това е положението
ако трябва да го сравняваме с други 75 коня мотори имахме един фиат 1.3 гореше под 10 ама това е друг въпрос
какво ли не опитвах аз не става и това е
примирил съм се с 8 извънградско и около 16 градско ГАЗ
засичано след като всичко е сменено с ново - отнасящо се за филтри,мембрани,свещи и т.н.

E като е ААМ да не е ламя???Защо тогава 1.8 ABS се спира на 11- 12/100 газ градско и 8-9 навън???Колата просто не е наред...иска си реглаж...и на първо място това което е написал колегата по-горе!

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 27 фев 2012 12:36

толкова и четеш докторе :lol:
parno написа:всичко е сменено с ново - отнасящо се за филтри,мембрани,свещи и т.н.

колата е ходила и на газ анализатор и при майстор на ухо и т.н.
а тея вашите ABS-и как горят 11 газ в града не ми става ясно
може би трябва да си полея счупеното венто с бензин и да му драсна клечката maikomila

Христо Стайков
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Христо Стайков » Пон 27 фев 2012 13:43

maksi написа:Четох доста теми из форума относно разхода на ААМ мотора и никъде не видях отговор на проблема от някой,който е имал проблеми с него.Мотора не се хвали като икономичен,за сметка на евтиното обслужване,но разхода,който засякох последно е 18/100 бензин и 23-25/100 газ maikomila ,като в километрите на газ имам и доста километри каране на бензин докато позагрее малко.Не съм състезател и стила ми на шофиране е нормален.Това е огромен разход,който не може да се сравнява и със ВР6 мотор(поне той има едни 100-110 коня в повече).Виждам,че много колеги са сменявали кабели,свещи,изпарители,мембрани,но без ефект...
Покарах я на бензин за да я засека колко ще харчи,за да знам дали проблема с разхода на газ е само в изпарителя или проблема го има и на бензин.
В една тема колега беше писал,че ще сменява ААМ с Фиат Пунто заради ниския разход и е прав...преди вентото карах Пунто,което харчеше 8-8,5/100 бензин само градско...а като си спомня,че тогава ми се струваше висок разхода... :screwy
В темата искам да прочета някой справил се с проблема или поне докарал до някъде нормален разход.Мнения от сорта"този мотор си лапа доволно" не ме устройват,защото от една страна знам,че по принцип не е супер икономичен,а от друга все пак засечения от мен разход е предоволен и е ясно,че има някакъв проблем.

Колега,не знам как ги правите тези разходи аз карам Венто с такъв мотор вече ще стане седма година и си върви много добре.Среден разход на газ 10л.На бензин съм я карал когато ходих да я взимам от Германско и ми даде 6.5л при движение със скорост като за магистрала повечето път.Сега в момента не знам как е защото от близо две години е в ръцете на синът ми,който казва ,че е доволен,връзвало му се е около десятка среден разход.Относно този мотор според мен е доста здрав и безпроблемен,в момента колата е на около 250х.км.и си върви много добре за тези кончета.Маслото се сменя на 10-12х.км без да се долива.Явно ще трябва да си смениш сервиза и по малко да ръчкаш под капака,или когато правиш нещо да знаеш какво.

Потребителски аватар
kikogsxr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kikogsxr » Пон 27 фев 2012 13:53

Христо Стайков написа:
maksi написа:Четох доста теми из форума относно разхода на ААМ мотора и никъде не видях отговор на проблема от някой,който е имал проблеми с него.Мотора не се хвали като икономичен,за сметка на евтиното обслужване,но разхода,който засякох последно е 18/100 бензин и 23-25/100 газ maikomila ,като в километрите на газ имам и доста километри каране на бензин докато позагрее малко.Не съм състезател и стила ми на шофиране е нормален.Това е огромен разход,който не може да се сравнява и със ВР6 мотор(поне той има едни 100-110 коня в повече).Виждам,че много колеги са сменявали кабели,свещи,изпарители,мембрани,но без ефект...

Колега,не знам как ги правите тези разходи аз карам Венто с такъв мотор вече ще стане седма година и си върви много добре.Среден разход на газ 10л.На бензин съм я карал когато ходих да я взимам от Германско и ми даде 6.5л при движение със скорост като за магистрала повечето път.Сега в момента не знам как е защото от близо две години е в ръцете на синът ми,който казва ,че е доволен,връзвало му се е около десятка среден разход.Относно този мотор според мен е доста здрав и безпроблемен,в момента колата е на около 250х.км.и си върви много добре за тези кончета.Маслото се сменя на 10-12х.км без да се долива.Явно ще трябва да си смениш сервиза и по малко да ръчкаш под капака,или когато правиш нещо да знаеш какво.

:да:
Старото ми венто беше ААМ, разхода на газ беше 9-10 лятото, 10-12 зимата, а като се прибирах към СЗ 9,5 с 140км/ч на АМ Тракия, така, че наистина неще май центровката не ти е в ред(газовата ми беше БРЦ).
18 бензин :horror: , че бората ми AGZ на бензин мак. Софийско ми е давала 13-14 в големи задръствания.

nepreklonniq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nepreklonniq » Вто 28 фев 2012 8:27

Колегата, ако не е прочел тази тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=22&t=313594
Да имам фиат пунто 1.2 60 к.с. 2001г. и прави 6,5лт./100 градско в Ст. Загора. Много съм доволен от този разход.
Този мотор ААМ явно си е сбъркан нещо. Сега, след доста мои наблюдения върху него и сравнен с АБС мотора, при ААМ въздуховодите са с доста по-голям диаметър от тези на АБС-а. Другата разлика е във входящия въздух на филтърната кутия - при ААМ -огромен отвор с елипсовидна форма. При АБС - кръгъл отвор с 50% по-малък диаметър на входящия въздух. Защо е така не знам, но при мен след ограничаване на входящия въздух и натягане на тройника почти до край, имам вече постоянен разход от 12/100 само градско и същата динамика, както при разход от 20/100. Явно още ще си поиграя с ограничаването на въздуха, и да спомена, че на бензин колата с ограничения въздух се държи нормално.

Потребителски аватар
lambi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lambi » Вто 28 фев 2012 9:44

аз мойта газова сам си я слагах,само че на моното има една бакелитова подложка която махнах и на нейно място сложих газовата плочка,равносметката беше много вървене и разход 18-20 гас,говорих с един газаджия,който ми обясни че без тази подложка се ограничава притока на въздух,когато я върнах на мястото й разхода ми стана 12 гас.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”