Голф 4 1,4 16V 75hp - охлаждащ вентилатор не спира

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
osev
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 1,4 16V 75hp - охлаждащ вентилатор не спира

Мнениеот osev » Пон 27 фев 2012 11:07

Колата е Голф 4 1,4 16V 75hp - вентилатора за охлаждане не спира да работи, все едно, че е прегряла, но въртенето започва още след като я запаля студена и не спира с малки изключения, когато работи без да натискам газта.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Re: Голф 4 1,4 16V 75hp - охлаждащ вентилатор не спира

Мнениеот snupeca » Пон 27 фев 2012 11:21

Провери датчика на перката. Климатици и такива глупости има ли?

osev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот osev » Пон 27 фев 2012 11:27

snupeca написа:Провери датчика на перката. Климатици и такива глупости има ли?

Има климатик, като го пусна духа студено - работи :)
Къде е този датчик на перката и как да го проверя?

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 27 фев 2012 11:33

mhihi

Имах предвид, че ако има климатик, трябва да си с 2 перки. Пусто още не съм стигнал до голф 4, че да имам повече личен опит :Mr Green Fun
Потърси с търсачката, има писано по въпроса. Ако не ти се отдава - колегата zfa159 го беше написал, но тук пък ЕГН-то ми се обажда и не я помня коя беше темата точно.. scare
Той беше обяснил точно кое, как, къде и защо.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пон 27 фев 2012 13:36

Той го беше обяснил,да (ах как обичам да говоря за себе си в 3-то лице mhihi :screwy ) ама говореше за Голф 3 :) .При голф 4 пак е същото,ама зависи от годината,защото до Май 2000 са с датчик за фреона като на Голф 3,след Май 2000 са с един по-умен,електронен,който казва електронно на черната кутийка какво е налягането на фреона и тя си клати перките,както и е кеф.Този втория тип, вече се хваща с диагностика на ВАГ-Ком.При климатроник този датчик се чете през секцията за климатроника,а при климатик,се чете през моторния комп (в живите данни секция не знам си коя си го показваше).
Ето тук съм писал по въпроса,разликата е,че твоят датчик за налягане на фреона седи на друго място,малко преди преградата между купето и двигателния отсег, на тръбата за високо налягане от дясно на колата,точно до бомбето,черен и тумбест с куплунг с 4 тънки кабелчета (ако е механичния са 4 де,ако е електронния - с 3) :).И при двата типа датчици,изключиш ли го,перките трябва да спрат,ако проблема е в него :
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=314257&hilit=%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B8
:beer

osev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот osev » Пон 27 фев 2012 18:23

zfa159 написа:Той го беше обяснил,да (ах как обичам да говоря за себе си в 3-то лице mhihi :screwy ) ама говореше за Голф 3 :) .При голф 4 пак е същото,ама зависи от годината,защото до Май 2000 са с датчик за фреона като на Голф 3,след Май 2000 са с един по-умен,електронен,който казва електронно на черната кутийка какво е налягането на фреона и тя си клати перките,както и е кеф.Този втория тип, вече се хваща с диагностика на ВАГ-Ком.При климатроник този датчик се чете през секцията за климатроника,а при климатик,се чете през моторния комп (в живите данни секция не знам си коя си го показваше).
Ето тук съм писал по въпроса,разликата е,че твоят датчик за налягане на фреона седи на друго място,малко преди преградата между купето и двигателния отсег, на тръбата за високо налягане от дясно на колата,точно до бомбето,черен и тумбест с куплунг с 4 тънки кабелчета (ако е механичния са 4 де,ако е електронния - с 3) :).И при двата типа датчици,изключиш ли го,перките трябва да спрат,ако проблема е в него :
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=314257&hilit=%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B8
:beer

Пробвах датчика за налягане на фреона, откачих го и перката спря. Как се сменя този датчик, има ли някаква особеност при смяната?
Благодаря zfa159, спести ми много нерви и пари :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”