търся мнения относно паркиране

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Re: търся мнения относно паркиране

Мнениеот Благовест » Пон 27 фев 2012 20:41

А защо хората не се научат да паркират вече... :shock
Не умеят да паркират на заден ход и въпреки това упорито опитват...Резултата е ангажиране на 2 паркоместа,а в днешно време са кът... death
Наскоро един мъж със стаж поне 20 години,спря като идиот,та се наложи да го подканвам да маневрира пак,за да се сместим и двете коли :talk:
Днес една булка,колежка с голф 5,спряла и тя като турски рейс на "нашия" паркинг.Толкова ли е трудно като се спре някъде да си зададем въпроса:"Добре ли съм спрял/а?"!
Без значение дали престоя ни е 5 минути или 5 часа... :drinking:
А от съседния блок се навъдиха и те...Забелязъл съм ги като идват от главната улица и директно при нас се бутат,дори и да има места пред тяхния блок...Разбирам да няма места... :shock
Та така спрях да се ядосвам за тия неща,ама котараците още не съм ги преглътнал и откачената комшийка! :banghead:

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Пон 27 фев 2012 20:47

Колеги все повече ще става кът паркирането в градовете, като изкл. събота и неделя, тогава място има колкото щеш! ПОне при нас в Блг. Област! Но не си мислете че ще промените хорското паркиране и хорският характер и манталитет, те са като якето както е скроено така ще се разкрои! Така че живейте си живота карайте си колите, докато не стане литър гориво 5 лева и това е!

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пон 27 фев 2012 21:12

Навсякъде се намират некадърници дето заемат по няколко места като паркират или ти запушват автомобила. Лошото е че с такива хора, рядко може човек да се разбере цивилизовано... :074: :076:

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Пон 03 фев 2014 9:51

Колеги, имам проблем. Постоянно паркират пред гаража ми. Не мога да извадя колата или да е вкарам вътре. Как законно да се справя с този проблем? На кого да звъня в Пловдив?

Последна промяна от doubledTSI на Пон 03 фев 2014 10:13, променено общо 1 път.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 03 фев 2014 10:05

Като начало може да се научиш кога се ползва пълен и непълен член.
За паркирането - въже в багажника и тествано здрава кола или такава, за която не ти пука много. Гледай да няма поражения по другите коли и си ги размествай на воля!
На когото и да се обаждаш, никой не го чука за теб.

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Чет 06 фев 2014 18:25

doubledTSI написа:Колеги, имам проблем. Постоянно паркират пред гаража ми. Не мога да извадя колата или да е вкарам вътре. Как законно да се справя с този проблем? На кого да звъня в Пловдив?

Като начало слагаш една табела,достатъчно голяма и четлива за всеки.Все пак ако някой не може да чете има си полиция,има си 112 и в последно време са много активни като ги сръчкаш.Ако има възможност и за слагане на анти паркинг скоба,още по-добре.
Това с въжето и всякакви други небивалици те обричат на нерви и ядове,докато можеш да си решиш проблема цивилизовано(в повечето случаи) докато изпушиш една цигара.

StanimirB
Автомобил: volkswagen golf 4
Двигател: AGN 5.12.1999 1.8 20V

Мнениеот StanimirB » Чет 06 фев 2014 19:15

колеги мн. е гадно да живееш в колперация под която има 20 гаража и неможе да се вкара кола защото входа на гаражите е тесен и е под 30/40 градусов наклон

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Чет 06 фев 2014 20:29

проблема с паркирането в големите градове ще се увеличава! защото никой не мисли,как да се разширят улици например, повече джобове. и най вече да има контролиран внос на стари бараки. има много коли които стоят без да се карат защото вече са за скраб ! а за паркирането, е наистина страшно .изтръпвам как някои хора минават на милиметри от колата ми ,и понякога е жулнат по малко , добре че писва алармата та се се сещат малко да се съобразят! :icon_sad

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Вто 18 фев 2014 22:34

Колеги дано никой не изпада в моята ситуация. Надявам се някой да подскаже трик, макар, че аз не се сещам за такъв. Имаме си хубав паркинг обаче една откачалка от съседния вход е решил, че местата пред техният вход са си само за техните коли. И макар от години да паркирам на този паркинг имах изключителното преживяване да си видя изкъртено рамото на чистачките. Бях паркирал в обсега на на входа. На следващата вечер си паркирам аз извън зоната на здрача и какво да видя на другата сутрин гумата ми спукана. Този е откачалка с някаква мания. Преди време имах малко прекеракания с него защото се дръвчи на жена ми колко време паркирала. Нямам свидетели, че той е деятелят на погромите върху колата ми, но съм сигурен, че е той. Ако подам жала в полицията изобщо ще ми обърнат ли внимание без свидетели?

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Вто 18 фев 2014 23:42

Няма спасение , това си е манталитет, пред нас е така - единия вход са си разчертали с боя местата на своя воля , пазят си ги с туби и няма паркиране - да не говорим, че именно там живеят дори полицаи - служители на реда :c020 Просто някои хора не могат да разберат, че след като не живеят в къща с двор и/или гараж - нямат собственост върху парко място , освен ако нямат изрично разрешение от общината чрез скоба и то вече се води платен абонамент и т.н. Тези хора не могат да понесат факта , че няма как да спрат именно там своята кола в случаите когато друг спре. За тях е изключено е това да стане на 100 или 200 метра , пред друг блок на друго място - все едно като са там колите им не могат да бъдат обрани или откраднати или пък ще им паднат краката ако повървят няколко метра.. а и то големите коли де , по-големи бараки и от моята ама айде...И кво става - може да е свободно без коли , ама не можеш да спреш, нищо че това е публична държавна собственост и всеки един има равностойното право да паркира там , ако ще да е от Бусманци ..

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот siso_k » Сря 19 фев 2014 0:34

око за око :a045 бих казал в този случай. :death Пред нашата кооперация не е така, ама веднъж бях пред блока на един приятел да почовъркаме по колата и дойде един келеш с баща си и взе да ми се дръвчи, що съм бил спрял пред техния блок като не живея там, пък той видите ли от 20 г. живеел тука. Малко остана да не го ошамаря набързо.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 21 фев 2014 18:48

Гледам и се чудя, пак гледам и :screwy Перпендикулярно паркиране.Паркирал автомобил на преден ход.Излизане - 100 000 маневри , въртене на волана във всички посоки без резултат и изходното положение е по-зле от началното :screwy

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Съб 26 апр 2014 9:16

изкам да споделя с вас ида питам най вече има ли някаква наредба за паркиране пред жилищните сгради? питам защото пред нашия блок вече става не търпимо! имаме съсед който е паркирал 7 леки коли , и два буса ! :scare3 почти не ни оставя място за нас. направих му забележка , че и ние все пак имаме нужда да спрем някъде. но той каза че всичко е общо и колкото си иска толкова коли ще сложи ! :banghead

Потребителски аватар
110afn
Автомобил: Audi A6
Двигател: AFN

Мнениеот 110afn » Съб 26 апр 2014 18:41

Ами лошото е, че според закона комшията ти е прав

automan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот automan » Съб 26 апр 2014 19:19

ама това е безумие. къде го и ма това в европа? ако всеки почне така , то паркинга ще е само за двама трима! а другите нямат ли права? :gruebel

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”