Голф 4 ABS проблем

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
mitakamax
Автомобил:
Двигател:

Голф 4 ABS проблем

Мнениеот mitakamax » Пет 24 фев 2012 18:28

Здравейте колеги, нов съм във форума но пък стар фен на марката :да:
Светна ABS+ASR на таблото и системите не работят, напрвихме тест, който показва проблем в помпата т.е. не е датчик. Спеца който прави теста разкачи и огледа буксите, провери дали има напрежение до ABS (имаше) и заключи че е заминало моторчето,че трябва да търся целия блок и смяна. Тръгвам от там (лампите светваха над 20 км./ч и при тест до тази скорост ABS има :shock ) тествам пак същата работа с разликата, че този път и над 20 лампите не светнаха а системите работят, след известно време и проби на сняг пак се появи проблема.
Колата е Голф4 2000 г. 1.9TDI AJM мотор а номера на ABS e 1J0 907 379R
Какво да правя колеги, моля за коментар?

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Re: Голф 4 ABS проблем

Мнениеот aliyatin.com » Съб 25 фев 2012 10:25

Колега това беше първия проблем при мен.Над акумулатора има три бушона.Средния мисля че беше за АБС.Проверяваш дали са здрави-при мен бяха здрави.Вадиш ги и напръсваш гнездата с VD-40 слагаш бушоните и имаш АБС и АСР.После черпиш :beer

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Съб 25 фев 2012 12:14

Това с "прецаканото" моторче е мнение на всички запознати "майстори"!
Обстойно провери предпазителите и гнездада над аку-то.Едва след това можете със "спеца" да дадете "скъпото" заключение!!!

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 25 фев 2012 12:52

И аз имах подобни премеждия. На първо място, провери всички места, където може да прави лош контакт - бушоните на акумулатора, буксата на ABS модула, както и самата букса на помпата, която се намира на ABS модула.

Ако проблемът не се оправи, остават две възможности: дефектна помпа или дефектен контролер. Ако е помпата - кофти, защото не са особено евтини, а и трудно се намират по моргите. Ако е контролера - пак е кофти, но той в по-голямата част от случаите подлежи на ремонт.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 25 фев 2012 14:47

Прецакват се спойките на куплунга на самата помпа в модула на АБС-а.Разглобява се,презапоява се и си караш.Ако изгори самата помпа,ще спре да работи завинаги,а не днес работи - утре не и т.н.
:beer

Потребителски аватар
mitakamax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakamax » Съб 25 фев 2012 17:10

Благодаря за коментарите, няма да бързам със заключения а ше проверя всичко което споменавате. Днес имах път, тръгвам и няма светещи лампи а системите работят до момента в който влязох в улички с много сняг от там боксуване и след известно време пак светнаха ABS+ASR и системите не работят, та ако нещо е изгоряло то просто няма да работи!
А по принцип товаhttp://emk-33.com/shop/product_info.php?products_id=58030 :link ли ще ми трябва?

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 25 фев 2012 19:14

Да, такова. Твоят модул изглежда ето така:
Изображение

На снимката над буксата на модула се вижда буксата на помпата. Спойките на тази букса към платката на контролера се пукат (както е обяснил :bowdown zfa159 :bowdown). Ако при теб се окаже, че повдедата е там, може ли да се пробваш да си го ремонтираш (нищо не губиш, нали така и така е развалено) или да търсиш нов модул. В ebay се продава и само контролерът, без помпата. Това в случай, че не намериш по моргите.

Но пак ти казвам, не бързай да скачаш на контролера, може да се окаже, че буксата на модула не прави контакт (което е относително малко вероятно, но.. ще загубиш 15 мин. да пробваш да я почистиш - според мен си струва).

jackitos
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jackitos » Съб 25 фев 2012 20:28

Какъв беше при мене проблема. Светна лампа ABS когато падна големия сняг в края на януари кал, киша, а аз щях да пътувам към Пампорово. Помислих си да не би да е зацапано нещо отдолу по датчиците. Карам на автомивката и резултат нямаше, тъкмо реших да я водя на сервиз и взе че изгасна и така докато пътувах из снеговете ту светва ту изгасва, разбира се като светне АБС никакъв го няма :) Като се върнах вече светеше постоянно, карам я в сервиза на Автотрейд - Варна:
- след диагностиката се оказа датчик на предно ляво колело. Като го погледнаха се оказа скъсан кабел или от вериги или при смяна на гуми (така ми казаха). Вариянта беше нов оригинален кабелен пакет 80 лв и седмица чакане или 20 лв за ремонт т.е да го съединят и изолират. Всичко ми излезе:
- 30лв. диагностика
- 20лв. ремонт
Всичко това с фактура и гаранция, че пипат хора, които поне малко разбират и по-малко ще оплескат :)
Та идеята ми е и съвета който бих дал е ако нe можеш сам или с приятел да си направиш диагностиката, нямаш гараж или удобно място където да си я погледнеш сам или просто не ти се занимава, карай директно в сервиза на VW. За диагностиката 30 лв, а не си длъжен да я ремонтираш там ако цената на частите не ти отърва. Те ти казват къде е проблема след това отиди някой друг да ти го смени или си купи по-евтина част.

Потребителски аватар
aliyatin.com
Автомобил: HONDA CR-V
Двигател: 2008

Мнениеот aliyatin.com » Съб 25 фев 2012 22:03

Колега както ти писах по горе моят проблем беше едно към едно с твоя.Ходих на три различни места за диагностика и всички казваха моторче на АБС.Вдигаха колата на трупчета-само предницата паля давам на скорост и след 20км.ч светват АБС и АСР.След това прочетох някои стари теми тук и се справих с проблема както ти писах.VD-40 за 12лв-това е твоето решение.Напръскай бушоните и техните легла-покарай и след това пиши имали развръзка!

Потребителски аватар
mitakamax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitakamax » Сря 29 фев 2012 11:03

Послушах съвета Ви и проверих всички места,където може да прави лош контакт и резултата е, че проблем вече няма. Мисля, че всичко идваше от бушоните над акомулатора, бяха здрави но имаше леко черно по тях и след като ги зачистих и о чудо всичко е ОК. Трябва да вметна, че деня в който се появи проблема беше най студения в месеца, имах път 150 км. извънградско и достатачно в града с много паузи, та прекомерното гасене и палене на двигателя в толкова студено време дали не е причината?
Благодаря на всички които се включиха в темата и с това помогнаха за разрешаването на проблема :bowdown и още ставам редовен във форума с цел споделяне на опит и помагане на колкото може повече хора с проблеми.
Безаварийно каране, колеги!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”