Проблем с Продадена кола Бракувана от новия собственик

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Re: Проблем с Продадена кола Бракувана от новия собственик

Мнениеот groznika » Сря 22 фев 2012 17:09

Adrian-AAA написа:Съмнявам се Полицията да направи нещо или да не стане по зле нещо,но ще видим..

Полицията за това си изкарва заплатите от нашите данъци. За да оправя ей такива мишкари и измамници. По-лошо за теб няма как да стане.

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Сря 22 фев 2012 17:38

що да не се заемат има много млади и надъхани за издигане в службата момчета,най добре виж някой познат намери в кат и му кажи всичко те най добре си знаят гимнастиките

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Пет 24 фев 2012 22:09

Защо не си продавате колите с договор за покупко-продажба а се вкарвате във филми.Аз ще прежаля 200 лева за да си оправя нещата ,пък после нали го знаеш къде е човека...

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Пет 24 фев 2012 22:18

niviat написа:Защо не си продавате колите с договор за покупко-продажба а се вкарвате във филми.Аз ще прежаля 200 лева за да си оправя нещата ,пък после нали го знаеш къде е човека...

Опа вие не сте си плащали данъците и имате наглоста да се жалвате как някои тарикат се ебава с вас.А вие като се ебавахте с държавата ви беше добре.

Потребителски аватар
Adrian-AAA
Автомобил: Golf 2 and 3
Двигател: AAA and AFN

Мнениеот Adrian-AAA » Пет 24 фев 2012 23:30

niviat написа:
niviat написа:Защо не си продавате колите с договор за покупко-продажба а се вкарвате във филми.Аз ще прежаля 200 лева за да си оправя нещата ,пък после нали го знаеш къде е човека...

Опа вие не сте си плащали данъците и имате наглоста да се жалвате как някои тарикат се ебава с вас.А вие като се ебавахте с държавата ви беше добре.

Я не говори глупости да се правиш на интересен.
Четеш между редовете и пишеш глупости.

Данъците вече са платени!!!

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 25 фев 2012 1:10

Отиваш в КАТ и си изваждаш удостоверение за собственост на автомобила. След това заявяваш, че докато е стояла пред вас са й откраднали номерата и едновременно с това я бракуваш. Чиста работа.

Потребителски аватар
Adrian-AAA

Мнениеот Adrian-AAA » Съб 25 фев 2012 8:09

:bowdown :lock:
dobrin написа:Отиваш в КАТ и си изваждаш удостоверение за собственост на автомобила. След това заявяваш, че докато е стояла пред вас са й откраднали номерата и едновременно с това я бракуваш. Чиста работа.

Потребителски аватар
niviat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niviat » Съб 25 фев 2012 12:44

Adrian-AAA написа:
niviat написа:

Я не говори глупости да се правиш на интересен.
Четеш между редовете и пишеш глупости.

Данъците вече са платени!!!

Извинявай , привидя ми се , че колата не е била регистрирана в данъчното.Изглежда , че съм учил в друго училище по друга азбука.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот anonym0us » Съб 25 фев 2012 12:50

dobrin написа:Отиваш в КАТ и си изваждаш удостоверение за собственост на автомобила. След това заявяваш, че докато е стояла пред вас са й откраднали номерата и едновременно с това я бракуваш. Чиста работа.

Adrian-AAA написа:
Което значи,че за да не ни се водят повече данъци трябва да се върнат Номерата и Големия талон(който е в него) в КАТ за да се бракува и да се отпише.
Тук идва най-интересното :shock Човека ми обяви,че ще трябва да му дам поне 200лв. за да ми ги даде тези неща!!! :lol:

Само това като прочетох не ми стана ясно как ще издаде такъв документ като големият талон е в нелегалният собственик! Не се заядждам просто ми е интересно! Когато отидеш ще тъсят докумет за собственост а когато не е в тебе е лошо!

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Чет 01 мар 2012 13:13

Като отиде в КАТ подава декларация за загубени документи и ти издават дъбликат, те инфото за собствеността я имат в регистрите, след малко изчакване действаш както казва Добрин. Има обаче още една подробност освен талона и номерата се изисква и бележката от пункта кадето е предаден автомобила, а тя е в оня нагалитет дето иска 200 лв. Може би, ако отиде с талона на колата (вече издаденият дубликат) във въпросния пункт и докаже, че колата е била негова, може и да му издадат дубликат на бележката.
Изкача обаче и още един проблем, законно действащите пунктове за приемане на авомобили са длъжни на определен период от време да подават инфо в КАТ за приетите автомобили. Ако информацията за конкретният автомобил вече е влязла в регистъра им, може да не ти издадат копие на талона, защото автомобила се води ракомплектован. Голяма каша е. :?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 01 мар 2012 21:31

Документ има ли онзи, че е продадена колата? Какво пише в него?

Потребителски аватар
Adrian-AAA

Мнениеот Adrian-AAA » Чет 01 мар 2012 22:18

Не сме правили нищо,просто трябваше да се обработят данните в общината и така забравихме и никой на никой не се обади до преди няколко дни. Той няма документ за собственост или каквото и да било.

Потребителски аватар
genata82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот genata82 » Чет 01 мар 2012 22:20

Какво става??????? Сори за оф-а, ама не се стърпях - точно преди тази темата прочетох тази за наемателката измамничка, тук колегата казва за някакъв помияр който се опитва да изкара пари....накъде отива тази държава колеги?
Нека ви кажа - преди два месеца претърпях леко птп след което другия водач (който ме удари отзад) ме удари в лицето. Знаете ли какво стана - дошлите катаджии казаха, че не могат да установят вина тъй като и двете коли бяха преместени заради трафика и ако трябва да се пишат актове то ще е и на двамата с по 6мес без книжка за преместването. За удара казаха да отида в районното, отидох, след един месец ми се обади полицая и каза, че ще порицаят мизерника - тъй като нямам нищо счупено и изкъртени зъби не могат да му направят нищо....останах лек втрещен. Затова - нека бием, крадем, мамим и изнудваме - най-много да ни смъмрят

По темата - преди години баща ми си даде жигулата на един циганин от село да я кара, говориха няколко пъти за прехвърляне и оня все няма пари, все не може и най-накрая баща ми я пусна за издирване и му каза. Още на другия ден я прехвърлиха. Обяви колата за открадната, дай телефона и името на малоумника че те изнудва, да видим тогава - ако не друго ще го потърсят да го порицаят. :не:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 02 мар 2012 0:02

Adrian-AAA написа:Не сме правили нищо,просто трябваше да се обработят данните в общината и така забравихме и никой на никой не се обади до преди няколко дни. Той няма документ за собственост или каквото и да било.

Щом няма документ и не иска да съдейства - иди и кажи в полицията, че си мислел да му я продаваш и си му я дал да я пробва, но си се отказал от сделката и си я искаш обратно - тя си е твоя и не знаеш къде се намира, а лицето отказва да ти я върне или да каже от къде да си я вземеш. В случая има обсебване и полицията трябва да установи лицето, колата и дали лицето е извършило престъпление,което е очевидно, защото е унищожило колата.

Аз така бих постъпил. В крайна сметка си напълно в правото си, въпреки, че нямаш голям талон или ключ, колата си е абсолютно твоя.

Потребителски аватар
kcars
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kcars » Пет 02 мар 2012 13:03

Процедурата при мен беше следната:Отиваш при кварталният,който отговаря за твоат район.Обесняваш ситуацията,че колата е продадена за скрап.Пише се заявление за издирване номерата на автомобила.Внася се такса 2.50 лева по сметката на съответното РПУ плюс банковите такси. Номер на сметка по,която се внася и основание за сумата получяваш от кварталният.При мен не се наложи да представям документи въпреки,че бяха в мен.Процедурата вече е задвишена.След около 2-3 месеца получаваш писмо от прокуртурата,че номерата са издирвани,не са намерени и.т.н стандартен текст С този документ отчисляваш колата от КАТ и даначна служба.

Последна промяна от kcars на Съб 03 мар 2012 8:29, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”