Колко газ Ви харчат колите:
- kambone
- Автомобил: Passat b5.5 2001
- Двигател: 1.8T AWT
- Контакти:
Re: Колко газ Ви харчат колите:
Доста е, моето 150 коньово комби - автоматик гори толкова градско 
-
Dragomir920519
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: 1.8 ABS
Голф 1.8 MI ABS 90HP
преди 3 дена сложих газова Lovato цената на газовата е 440лв
и направих едно извън градско напълних газовата до горе и излезнах направих 53км и допълних 5.55л излиза че гори...
11л/100 извън града но незнам толкова ли горят тези мотори някой ако знае и е карал такъв мотор да каже благодаря и да допълня майстора след като я засякох ми я намали още май но незнам пак ли да я засека и такива ядове ли ще имам с тази газова НЯКОЙ АКО МОЖЕ ДА МИ ПОМОГНЕ
преди 3 дена сложих газова Lovato цената на газовата е 440лв
и направих едно извън градско напълних газовата до горе и излезнах направих 53км и допълних 5.55л излиза че гори...
11л/100 извън града но незнам толкова ли горят тези мотори някой ако знае и е карал такъв мотор да каже благодаря и да допълня майстора след като я засякох ми я намали още май но незнам пак ли да я засека и такива ядове ли ще имам с тази газова НЯКОЙ АКО МОЖЕ ДА МИ ПОМОГНЕ
- ludiq1918
- Автомобил: Honda Civic
- Двигател: D14A2 - 1997
Засякъл си я грешно. Като изгориш всичката газ от бутилката тогава ще видиш колко гори в зависимост от това колко километра си минал. Или като я изпразниш, налей за по 20лв примерно 2-3 пъти и пак докато свърши и ще я засечеш. Пък и засечи няколко пъти разхода, че мене май ме цакаха на една газ станция и ми пълниха вятър в бутилката
.
.-
Dragomir920519
ами майстора ми каза така да я засека.Значи да сложа 20лв газ и до като свърши газта и пак така 3-ти да го направя така ли за извън градско или и градското така да направя но попринцип колко гори такъв двигател като моя ако някой може да сподели
Последна промяна от Dragomir920519 на Пет 02 мар 2012 13:41, променено общо 1 път.
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Dragomir920519 написа:ами майстора ми каза така да я засека пък незнам значи слагам 20лв газ и до като свърши газта и пак така 3-ти да го направя за извън градско или и градското така да направя но попринцип колко гори такъв двигател като моя ако някой може да сподели
Има 138 страници относно разхода!Разрови се и виж колко гори този двигател!Най-хубаво е да минеш 400-500км и тогава да засичаш!Преди време като слагах газова на мен ми харчеше 14/100 извънградско,така че не бързай!
-
Dragomir920519
значи май един такъв двигател гори извънградско 7-8л на 100км и градско някъде 10-11л на 100км
но моя сега гори 11л извънградско пък в града ми глътна 17л за 135км и не знам още и трябва да се наместят мембрани ли не знам дали е нормално така в началото и да кажа че преди 5 месеца сменях термостат и в зимата ми показва 70 градуса извънградско пък в града ми показва някъде 79 градуса.Също нямам катализатор и второ гърне само съм с спортно крайно другото е права тръба пък не може от едно гърне така да гори!!!
но моя сега гори 11л извънградско пък в града ми глътна 17л за 135км и не знам още и трябва да се наместят мембрани ли не знам дали е нормално така в началото и да кажа че преди 5 месеца сменях термостат и в зимата ми показва 70 градуса извънградско пък в града ми показва някъде 79 градуса.Също нямам катализатор и второ гърне само съм с спортно крайно другото е права тръба пък не може от едно гърне така да гори!!!
- demooo74
- Автомобил: vw golf 4 TDI
- Двигател: ALH 2000
Dragomir920519 написа:значи май един такъв двигател гори извънградско 7-8л на 100км и градско някъде 10-11л на 100км
Според мен 7 като разход на газ е много оптимистична цифра за мотора който си посочил! Не казвам , че е невъзможен ,но има много оптимални условия , които да са налице -празна кола ; равнинна местност ;топъл мотор ;скорост до 90 и попътен вятър
. Приятел ме омайваше , че колата му(голф2 1.6) от София до Лом през Петрохан му дава 6,5 газ
.- peshoxx
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Има вариант да е икономичен 1.8 моно . Миналата година от драга в Сливен на връщане до Пловдив с Голф3 2е на газ,показа 7,3л. газ на 100 с 90км/ч с двама души.Като само веднъж се изряза колата до 180км/ч ,след това спокойно.Като знам какъв разход има на големи скорости,може да свали и по-ниско разхода. Говоря ви за кола не скопена,която доста върви и градско дава 14-15л. 
На двойката 1,8 моното ми даваше 6 на 100 с до 110км/ч. на бензин,на газ сигурно ще може около 7.
На двойката 1,8 моното ми даваше 6 на 100 с до 110км/ч. на бензин,на газ сигурно ще може около 7.
- wetrelaks
- Автомобил:
- Двигател:
Dragomir920519 написа:значи май един такъв двигател гори извънградско 7-8л на 100км и градско някъде 10-11л на 100км
Както сам каза газовата ти е нова,аз пасат б3 90 коня извън града до 130 км. в час ми даваше 7,8 .Ходи да ти я регулират и ще се оправи разхода,а за в града ми даваше 13,14 но като казвам градско значи 8 км. за 50 минути
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
wetrelaks написа:Dragomir920519 написа:значи май един такъв двигател гори извънградско 7-8л на 100км и градско някъде 10-11л на 100км
Както сам каза газовата ти е нова,аз пасат б3 90 коня извън града до 130 км. в час ми даваше 7,8 .Ходи да ти я регулират и ще се оправи разхода,а за в града ми даваше 13,14 но като казвам градско значи 8 км. за 50 минути
Не се панирай!Газовата ти е още нова и е нормално.Ще има още настройки и ще се оправи.И аз в началото имах проблеми с разхода и взех да съжалявам ,че сложих газ.Но после всичко си дойде на място.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Ориентира ти трябва да бъде по слаб варвеж на газ отколкото на бензин така ще е наи добре като разход 

- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
vaiper 1 написа:Ориентира ти трябва да бъде по слаб варвеж на газ отколкото на бензин така ще е наи добре като разход
Не трябва да има огромна разлика.При мен върви почти толкова колкото и на бензин и си гори около 1,5 -2л нагоре.Но все пак си има разлика!
- kr1sh0
- Автомобил: BMW
- Двигател: 335d
Здравейте колеги. 1,8abs, 12/100зимата в задръстванията, като я карам студена и паля директно на газ... Засякох я вчера и оня ден, каране събота и неделя в центъра и околовръстното - 122км, 11литра точно- 9ЛИТРА/100... в София. При нормално каране в задръствания и т.н. 11/100, колата не е скопена, върви еднакво газ/бензин, с БРЦ изпарител е.
kr1sh0 написа:Здравейте колеги. 1,8abs, 12/100зимата в задръстванията, като я карам студена и паля директно на газ... Засякох я вчера и оня ден, каране събота и неделя в центъра и околовръстното - 122км, 11литра точно- 9ЛИТРА/100... в София. При нормално каране в задръствания и т.н. 11/100, колата не е скопена, върви еднакво газ/бензин, с БРЦ изпарител е.
Голф, Пасат, Кадилак или Поло с двигател APQ?
Върни се в “Автогазови уредби”