голф 4 1.9 тди арл проблем с паленето сутрин

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
mircho82
Автомобил: Golf IV TDI GTI
Двигател: ARL 2001

Re: Проблем : с паленето сутрин голф 4 1.9 тди арл

Мнениеот mircho82 » Съб 03 мар 2012 14:23

И при мен нещата са идентични. Колата седи само в гараж на температура 5-6 градуса и при паленето претриса и изпушва сиво-бял пушек, около 10 секунди претраква и изчиства. Прегледах подгревните свещи и една не е наред ,но си мисля че не тя ще е проблема,защото това го прави и лятото и пали от първия път. Наложи се да спи един път колата навън на -10-12 градуса и да ви кажа запали от 2-3 път доста трудно, върти и тресе,киха :? . Сипвам maxx motion дизел.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Съб 03 мар 2012 19:10

mircho82 написа:И при мен нещата са идентични. Колата седи само в гараж на температура 5-6 градуса и при паленето претриса и изпушва сиво-бял пушек, около 10 секунди претраква и изчиства. Прегледах подгревните свещи и една не е наред ,но си мисля че не тя ще е проблема,защото това го прави и лятото и пали от първия път. Наложи се да спи един път колата навън на -10-12 градуса и да ви кажа запали от 2-3 път доста трудно, върти и тресе,киха :? . Сипвам maxx motion дизел.

Оправи си свщта.Определено играе роля при паленето.Но се радвай ,че мотора ти е наред и пали макар и по тежко ,при тия температури.

normata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот normata » Чет 05 апр 2012 10:25

Аз съм с asz на мен ми се беше развалил датчика на външната темп. и на борда показваше по високи стойности.Лятото добре но зимата.... :( На -15 темп. на борда ми показваш +3 :( ....Няма палене 4тия 5тия.....с големи пушилки...Смениха го и карай:) eusa

Потребителски аватар
golfvr66
Автомобил: Golf 3 - 4
Двигател: ABU 1Y ABS ARL

Мнениеот golfvr66 » Пон 23 юли 2012 23:08

Колега и моя проблем е същия като я паля "стодено палене" изпушва сиво-бял дим за 2-3 сек.
Но като загрее става направо АД пали с много въртене.

Оправи ли проблема с твоята и от къде беше ???

Потребителски аватар
mircho82

Мнениеот mircho82 » Пон 23 юли 2012 23:14

Ами аз си смеих свеща за всеки случей още когато беше студено, но не смятам, че тя играе роля за паленето при плюсови температури. Пушенето си го има,а и нямам време кога да отида да я прегледат.

mr-killer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mr-killer » Вто 24 юли 2012 0:02

И моята кола го прави този проблем 1.9 АРЛ, падне ли под -2 градуса пали с замисляне и започва да подухва бяло отзад. Искам да кажа че този проблем и до ден днешен не мога да го оправя водил съм я на доста майстори но не можах да го оправя това първо гадно палене. Значи минах като всички както си му е редът разни датчици на температура, компресия, нов акумулатор подгревни свещи разни динама, пратих дюзите на рециклиране (в турция там е най-билизкия сервиз за такъв вид дюзи)след всичко никакъв резултат пробвах разбира се други дюзи пак така друг дебитомер същата работа. Накрая ми писна да се занимавам и несъм ходил повече последния майстор ми каза вече само едно нещо остава да е пукната глава някой микро цепнатина понеже когато металът е студен се свива и се отваря тая пукнатина но щом поработи 4-5 мин докато вдигне 50-60 градуса се разширява и се запушва пролуката, разбрахме се карам и ако вземе да губи вода ще я отворим и ще пратим главата да я проверят, но така и неми е светвала лампата за водата.Там едни маркучета ми се пукаха за водата който минават под ГНП помпата и ми казаха да я погледна щото капело нафта на маркучите и ги разяждало да си сменя някакви оплътнения на капака от там сълзеше но като я отворихме вътре имаше счупен елемент та направо си взех друга помпа това стана на скоро незнам може и да се е оправило ще разбера началото на зимата но ме съмнява.

Потребителски аватар
mircho82

Мнениеот mircho82 » Вто 24 юли 2012 19:36

Хм доста сериозен проблем ще излезе ако е пукнатина. При мен си го прави и сега при първоначален старт за деня,за около 6-7 сек изпушва и се изчиства. Но несъм забелязвал да ми пада нивото на антифриза.

mr-killer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mr-killer » Вто 09 окт 2012 17:23

осезателно подобрение след смяна на температурен датчик на двигателя вече не се замисля при студено палене !!!

Потребителски аватар
mircho82

Мнениеот mircho82 » Сря 10 окт 2012 17:31

Пусни една снимка да видим къде е тоя датчик и какъв номер е и зависи от парите но, мога да пробвам и аз да го сменя

Потребителски аватар
golfvr66
Автомобил: Golf 3 - 4
Двигател: ABU 1Y ABS ARL

Мнениеот golfvr66 » Сря 10 окт 2012 23:00

Вчера си оправих и моето АРЛ от проблема с студеното палене.
Оказа се при смяна на ангр.ремък майстора каза че не е бил зацепен както трябва и затова не е палила добре.

Потребителски аватар
GuLiVeR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GuLiVeR » Сря 10 окт 2012 23:54

колеги аз съм с AFN и нямам такива проблеми, но знам че при голф 4 с AHF го има този проблем при температура на въздуха малко над 0 м/у 0-6 градуса и целият проблем идва от стартера,само първото палене сутрин е проблемно,направете си профилактика на стартера ,четки и втулки и няма да повярвате какъв резултат ще има, :012: :beer

mr-killer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mr-killer » Чет 11 окт 2012 21:19

аз също сменях ремъци и ролки с датчика но преди това също съм проверявал за центровката без резултат датчика го смених на моя глава въпреки че на ваг ком даваше перф показатели

burg83
Автомобил: golf 4
Двигател: 1.9 AGR

Мнениеот burg83 » Сря 27 фев 2013 16:52

Колеги аз имах същия проблем когато е студана колата ми палеше труно и изпушваше.
След като работеше полувин минута вече палеше на четвърт оборот без да пуши грам.
Когато утидох при майстора той ми каза че ангренажа ми е за смяна и може проблема да е от него защото с времето се разтягал и променял с малко центровката. Смених ангренажа с всички ролки и колата започна да пали идеално без значение дали е студена или топла.

Потребителски аватар
mircho82

Re: голф 4 1.9 тди арл проблем с паленето сутрин

Мнениеот mircho82 » Чет 28 фев 2013 19:55

И при мен беше от това , но все нямам време да пиша по темата. Направихме центровката по ВАГ на 0,0-0,1 :biggrin точно заради същия проблем, че ремъка след някой друг месец ще е за смяна и явно се е разтегнал осъзаемо намали пушека,но ще видим в горещите дни как ще е с паленето. :screwy

burg83
Автомобил: golf 4
Двигател: 1.9 AGR

Re: голф 4 1.9 тди арл проблем с паленето сутрин

Мнениеот burg83 » Съб 02 мар 2013 20:29

При мен не пипахме центровката колега само сменихме ремъка и всички ролки и проблема изчезна. Не съм сигурен но имам чувството , че дори и разхода падна малко но не съм напълно сигурен.

Върни се в “Дизелови агрегати”