Ето ги стрелките как застават в крайния си предел

:

Пасат-а е моят си,1.8 моно 92-ра година,комби със стоковата му кутия с код CEW и нормалните гуми за модела - 195/60/14 за лятото (няколко мм разлика в обиколката спрямо 185/65/14).Двигателят не е подобряван,само е с вал от 2Е.Тук е на газ (на бензин прекъсвача е далеч преди тези обороти и нямам да вдигне толкова никога) по относително равен път ( между Пловдив и Стара Загора,набирах 15км,за да вдигна толкова де

).Реалната скорост е 201км/ч по ГПС в този красив момент.Гледайки как се движа по километраж и по ГПС,грешката на тези уреди е от порядъка на 15-20км/ч при скорости,над 160 по километража,като нараства с увеличаване на скоростта.Общо взето дори да приемем,че пътя наистина е бил равен(сложно е да се намери наистина равен път и то достатъчно дълъг за такъв експеримент),има още куп други неща,които оказват влияние на максималната скорост,като наклон,който не е видим с просто око или плътност на въздуха или какво ли още не,защото реално това е субективно и много относително според условията.Показвам снимката с цел да покажа къде са стрелките и да кажа каква е грешката на километража,не защото искам да си меря оная работа с някой друг и да се хващаме за гушите дали вдига толкова или не,защото мен не ме интересува дали се движа с 120 или с 400,държа да го отбележа

По темата - двигателят е абсолютно безсмъртен,само че не мога да кажа,че е по-здрав от 2-литровия с код 2Е,малко по-прост е,но пък е и по-слаб.Както конструкция и здравина,са идентични.Според мен лично,като собственик на два Пасат-а с 1.8 моно,мотора е добър,ако колата няма климатик,но ако има климатик,идва малък,защото климатика лятото смуче между 10 и 15 конски сили в целия диапазон на оборотите и съответно при изпреварване,е малко тегаво да се позасилиш,заради което е по-добре да бъде 2-литров.Карал съм не 1 и 2 2-литрови и определно динамиката при изпреварване с 4 души в колата и някакъв багаж и при пуснат климатик,е доста по-добра.Ако човек ще си се вози сам,90 коньовия мотор стига напълно дори с климатик,ама ако ще си се вози сам,не му трябва Пасат комби