Проблем със спирачки на голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем със спирачки на голф 4

Мнениеот zfa159 » Нед 04 мар 2012 20:21

Има и друга тънкост - системата не трябва да се оставя напълно празна.Когато колегата е свалил апарата,за да го ремонтира,е трябвало да си затапи спирачната тръбичка,защото иначе течността си изтича постепенно на 100% и системата после се обезвъздушава жестоко,защото няма как да се използва метода на новата течност избутва старата,остават въздушни балони навсякъде по трасето и обезвъздушаването може да отнеме седмици. Така един познат си беше сменял задните апарати на Голф 3 с АБС и оставил всичко да изтече...после 8 дни под ред,през един час съм обезвъздушавал колата как ли не - с налягане отпред,с вакуум отзад,как ли не.Вади по съвсем малко въздух,после плътна течност,след един час пак малко въздух и така нататък цяла седмица... :screwy
Затова е важно да се знае,че когато се сваля краен елемент от спирачната система,е добре да се запуши тръбичката,за да не изтече течността и да влезе въздух по трасето.
По темата - в моментната ситуация,най-лесния за теб вариант е да закараш колата в сервиз и да ти я обезвъздушат машинно,защото ще стане най-бързо и най-ефективно.Иначе има да помпаш до безсъзнание,особено ако имаш и АБС и ще изхабиш 10 литра течност...
:beer

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Нед 04 мар 2012 21:21

Само дето трябва да провериш предварително в кой сервиз да идеш. Преди 2 години като бях в БГ питах в един (прехвален) БОШ сервиз могат ли машинно да ми обезвъздушат системата. Те бяха любезни, но се опулиха, извикаха "големия шеф" и главния майстор, дето всичко знаят, аз им разказах как протича обезвъздушаването с машина, те се спогледаха и произнесоха присъдата: "Някъде по света може и да има такова нещо, но в БГ навсякъде се прави с помпане на педала" :roll:

Изказването не го коментирам, но мисълта ми е да видиш къде около теб могат да го направят наистина с машина, която да дърпа от четирите щуцера и едновременно да налива, а не само да ти вземат парите и после те самите да помпат педала :bishop

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Вто 06 мар 2012 16:25

stn_81 написа:задно дясно-развивам леко щуцера един приятел помпи педала докато излезе плътна струя течност

Да помпиш педала с развит щуцер не е обезвъдушаване а по-скоро обратното :banghead: Чака те сериозно обезвъздушаване както са ти обяснили колегите на работещ двигател помпене яко после пускаш малко през щуцера и веднага го завиваш без пускане на педала през това време и така.....колкото пъти и дни трябва докато си дойдат както трябва спирачките ! И мен след последния ремонт по задните спирачки се опитваха да ме убедят че така са добре /при пробата щях да спра в бордюра/ и че помпата ми е пътник ама след като отидох при моя си майстор да довърши нещата /бях много далече а единия апарат задържаше/ всичко си стана ОК и нито помпата ми се е скапала от тогава и спирачките си коват а не да почват да хващат на половината ход на педала и то леко !

stn_81
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stn_81 » Сря 07 мар 2012 19:45

Колеги едно нещо разбрах от тая цялата работа:като не разбираш от нещо не се захващай :banghead: .Закарах си колата в сервиза - 30 паунда и сега имам спирачки да те изкарат през стъклото :D Все пак благодаря за съветите...

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Пон 12 мар 2012 23:14

Ако беше чел какво ти пишат колегите нямаше да смениш една камара здрави чаркалъци. :wink:
Още в първите мнения ти написаха,че не обезвъздушаваш системата правилно.

Потребителски аватар
batkotivalio
Автомобил: VW Golf TDI
Двигател: AJM
Контакти:

Мнениеот batkotivalio » Сря 14 мар 2012 0:19

stn_81 написа:Колеги едно нещо разбрах от тая цялата работа:като не разбираш от нещо не се захващай :banghead: .Закарах си колата в сервиза - 30 паунда и сега имам спирачки да те изкарат през стъклото :D Все пак благодаря за съветите...

Добре де, в крайна сметка само обезвъздушаване ли се оказа и ако да, машинно ли беше?

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Съб 15 авг 2015 9:24

Колеги, къде предлагат машинно обезвъздушаване на спирачките? Препоръчайте проверен сервиз за тази операция!

Tai4i
Автомобил: Golf 4 1_8
Двигател: AGN

Мнениеот Tai4i » Пет 27 ное 2015 14:40

Аз от 2 седмици имам някакъв проблем Г4 1.8 като натиста малко по силно спирачката и задницата занася доста! Не е от гумите, свежи са и имат грайфер. Какво може да е?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 27 ное 2015 14:50

kn9453 написа:Колеги, къде предлагат машинно обезвъздушаване на спирачките?

В България как къде ??
Попълни си профила за местожителство или пребиваване.

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Мнениеот vlado_tonev » Пет 27 ное 2015 21:52

Tai4i написа: като натиста малко по силно спирачката и задницата занася доста

Провери си кантара(регулатора на налягане)

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Пет 27 ное 2015 22:18

kris11 написа:
kn9453 написа:Колеги, къде предлагат машинно обезвъздушаване на спирачките?

В България как къде ??
Попълни си профила за местожителство или пребиваване.

Навременна забележка :redface

За информация:
процедурата е извършена в "Порше Юг" цената - нормална 60лв със смяна на спирачна течност и обезвъздушаване на съединител!

Потребителски аватар
НарКол
Автомобил: Polo Classic
Двигател: AFT

Мнениеот НарКол » Съб 28 ное 2015 9:45

kn9453 написа:За информация:
процедурата е извършена в "Порше Юг" цената - нормална 60лв със смяна на спирачна течност и обезвъздушаване на съединител!

Да не би в Порше да са се кротнали с цените? :mhihi Безработица, к'во да прайш. :icon_lol

drotomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drotomir » Съб 28 ное 2015 10:20

Аз си направих вакуум помпа от такъв пулверизатор само че в този клип човека ползва за налягане , а аз размених клапаните и буталцето вътре и го направих на вакуум.

https://www.youtube.com/watch?v=U456sLceKp0

Изсмуквам старата течност от казанчето с машинката , наливам нова до горе , после слагам маркуча на всяко колело и отвивам щуцера и тегля по 200-300 мл от всяко колело.
Смяната е елементарна и най вече си правя всичко сам и не давам пари.
Правя всичко сам защото преди години след смяна на машина на сп.течност не искам да си спомням какви боклуци бяха ми набутали в системата , вътре в казанчето течността не беше бистра и жълтеникава а беше черна като отработено масло.

Tai4i
Автомобил: Golf 4 1_8
Двигател: AGN

Мнениеот Tai4i » Пон 30 ное 2015 17:52

А някой с инфо защо при малко по-силно натискане на спирачките задницата тръгва и занася?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”