Аз пък харесвам много автоматиците

Специално пък тази кутия,освен,че е хубава,е и доста здрава,точно,защото е стара.Ако не я вземеш счупена (заради което някой трябва да я види и най-добре да се види и маслото и),вероятността да се строши в последствие е точно толкова голяма,колкото и една ръчна кутия (особено пък заводски слаганата на Голф и Венто 1.8 моно и 2-литров мотор с обратния съединител,не е кой знае колко домислена и редовно троши 5-та,примерно,което пак опира до поддръжката).Имам много клиенти,които карат автоматици с тази кутия (Голф 3,Вено-та) и са много доволни вече години на ред.Маслото на автомата се сменя горе-долу колкото често се сменя и маслото на ръчната кутия,като цена пак са съизмерими (маслото на ръчна трябва да се сменя на 2 години принципно).Автоматика има много плюсове - щади тампони на двигателя (консуматив са при кола с ръчна кутия,колкото и да ги пазиш...),понеже няма резки удари,щади и двигателя,понеже и да искаш не можеш да го вкараш на 7000 оборота,което с ръчната кутия става лесно,пък и при автоматика работи почти винаги в оптимален режим (автомата се съобразява с въртящия момент на двигателя,на който се слага),това,че е 4 скоростен не е проблем,защото 4-те скорости са по-дълги и при 200км/ч,оборотите са като на ръчна кутия (с разлика не повече от 100-200 оборота),нямаш съединител,нямаш жило за съединителя,които да създават ядове,доста по-комфортна за градско (особено пък за Софийско задръстване) и т.н. Минусите вече са ти ги казали - малко по-висок разход на гориво,малко по-мудна в ускорение и доускорение,евентуално ако се счупи,ремонта е малко цифра (зависи,понеже кутията е проста и много хора ги правят вече за не толкова много пари,а и я се счупи,я не...) и не можеш да въртиш гуми
Ако колата е хубава,заведи някой,който е карал автоматик или ако ти дадат,закарай я в сервиз за автоматици,да и видят маслото в какво състояние е - доста е показателно за състоянието на кутията,както и да я прегледат (веднага ще ти кажат ако и има нещо).Може да си поговориш с тях и за дефекти при тази кутия,за ремонти,да те ориентират.Мен лично въобще няма да ме спре,дори да е автоматик,ще си я карам и един ден ако все пак се счупи и ремонта и е скъп,ще си сложа следващата автоматична,то с тях по моргите е пълно вече за Голф 3 и Венто и ги дават на 200-300лв,понеже им седят от години и никой не ги взима