Здравейте. Отдавна съм член на форума но рядко пиша. Та и аз имам проблем с който не знам от къде и какво да търся и проверявам. Колата я имам от три години и половина. Преди нова година, както си карам със 100-тина км и ДВГ-то заглъхна, прекъсна и угасна. Отбих в страни на пътя и се почна чуденето. След кратка проверка на дистрибуторна (наскоро сменена с палец), свещи и кабели, както и проверка на бензиновата помпа дали подкача до горивните маркучи към двигателя ми светна, че си имам проблем с бобината. Дойде едно приятече задърпа късно вечерта в неделя до София - добре че бях на 15км. Сложихме една стара но работеща бобина. Мина се седмица и на третото каране и тя сдаде багажа. Добре, че стана почти до нас. Отидох до Ауто Стар и купих нова бобина Мейле за 65лв. Колата я карам рядко зимата няколко пъти. Та тази събота докато паркирам в гаража ми протече радиаторчето на парното. На който му се е случвало знае, че в колата става като в чайник и няма как да се спре. Та трябваше да се прибирам до София, а бях на около 30км. Тръгнах с отворен шибидак и открехнати дясни позорци да излиза парата,колкото може по бързо да се прибера. Та карам със 110 и пак същото колата заглъхна намали и "умря". Звънах аз пак на моя човек и му викам. Ще си отварям музей за бобини.

Викам взимаи една от магазина за авточасти и идвай да спасяваш, че вече незнам. Айде първата изгоря може да и дошло времето. Втората понеже е стара. Ама новата !!!???

Сега съм взел и една стара резервна та да мога да си я подменям как се вика, като крушки вкъщи. Единственото, което е проверено е дали е наред е зхранващия кабел към бобината на майстор. За друго не се сещам. Ако някой е патил да сподели ще му бъда благодарен. Ако и има тема моля за линк да не занивам народа, че не успях да намеря.