Здравейте. Свидетел съм на странен проблем. След смяна на масло преди 7000 км в момента колата няма почти никакво масло, щеката едва го долавя. Дигнах колата, погледнах отдолу и какво да видя - по картера са се образували капки масло и бавно, но славно тече. (не е спукан картера) Опитах се да проследя от къде идва, но не успях. Мястото, от което мисля, че тръгва е масления филтър. Целия е в масло. Затегнат е попринцип здраво - омаслен е преди това. Освен това горе на масления филтър има два датчика, това мисля, че трябва да са. Две гумички, които влизат в желязото над масления. Едната гумичка постоянно се вади и стои във въздуха. Слагам я, карам, отварям капака и пак е вън. Само за гумичката става въпрос. Сега ми предстои смяна на масло. Харесал съм по-хубаво масло от предното и по-хубав филтър (стария беше някакъв за 5 лв). Та въпросът ми е може ли този проблем да се оправи след това?
Ще почистя след смяната с меглио всичката цапаница и ще видим дали ще протече пак. Отделно ще почистя отайките от старото явно не толкова хубаво масло с Валволине Флъш, като се надявам да спре.
Някакви идеи от какво се образува този теч?
Golf 3, ABS губи масло през масления
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Golf 3, ABS губи масло през масления
Колега по невнимание, и понякога, се случва уплътнителя на стария филтър да остане в жлеба на конзолата.
Слагайки новия с неговия стават два, и става мазилото.
Сега тези гумички, за маншончетата на буксите ли става дума? не схванах..
Слагайки новия с неговия стават два, и става мазилото.
Сега тези гумички, за маншончетата на буксите ли става дума? не схванах..
- brumbrum
- Автомобил:
- Двигател:
За тях става въпрос колега. 
А за филтъра сега като сменям ще видя как е положението, но сякаш нямаше останали от предния филтър.
А за филтъра сега като сменям ще видя как е положението, но сякаш нямаше останали от предния филтър.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Най-лесно е да боднеш два нови датчика (по 10лв са на Хела) и да си сигурен,че не е от тях.После слагаши хубав филтър - mann,hengst и т.н. и не би трябвало да имаш никакви проблеми.

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Смени дифтунката на филтъра масления 

- brumbrum
- Автомобил:
- Двигател:
Решението: смяна масло + нов филтър висок клас (Mann, Bocsh т.н) + нови датчици (тези отгоре над масления под гумичките) = спиране на течовете. Проблемът вече го няма при мен

- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Да допълня - тези датчици имат един вреден навик - започват леко да текат отгоре покрай кабелната обувка ама не се вижда,защото отгоре има гумен маншон,чак като напълни маншона,потича отвън.Проблемът е,че понякога датчика сълзи много по малко,без да се вижда заради гумичката и в даден момент избива напълно,при което ест. писват всякаквите системи за налягането на маслото,ама маслото си изтича навън,което не е приятно.Затова не е зле от време на време да им се обръща внимание какви ги вършат и ако са започнали да омасляват,да се сменят на време 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”