Тампони мотор ABS Б3 92

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Re: Тампони мотор ABS Б3 92

Мнениеот Iezekil » Вто 06 мар 2012 15:31

Еми остана тампона,пиши като го смениш...

Потребителски аватар
lubecku
Автомобил: mk3
Двигател: ABF
Контакти:

Мнениеот lubecku » Вто 06 мар 2012 15:43

Други ден го атакувам death

Потребителски аватар
skiper
Автомобил:
Двигател:

Re: Тампони мотор

Мнениеот skiper » Сря 07 мар 2012 12:04

Теодор написа:
skiper написа:Въпросния тампон не се сменя чак толкова трудно,мят го смених за 20мин. пред блока.Трябва да разхлабиш всички болтове на лапите и да отвиеш големия болт ,който е върху тампона след което слагаш крик под скоростите и вдигаш малко,махаш дългата лапа от скоростите ,другата по късата не успях да я махна и вдигаш с крика докато успееш да извадиш тампона от леглото и да сложиш новия,след което по обратния ред.Успех

Колега чети хубаво човека пита за третия тампон отзад на двиг. откъм пасажера :idea: Той даже не се вижда отгоре.
    http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=% ... RMnvS3vMCQ

Да грешката е моя,но и въпросния тампон съм го сменял,но при мен стана много лесно защото преди това бях свалил главата за ремонт и имах пълен достъп до него.

Потребителски аватар
    Теодор
    Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
    Двигател:

Re: Тампони мотор

Мнениеот Теодор » Сря 07 мар 2012 13:57

skiper написа:
    Теодор написа:
    skiper написа:Въпросния тампон не се сменя чак толкова трудно,мят го смених за 20мин. пред блока.Трябва да разхлабиш всички болтове на лапите и да отвиеш големия болт ,който е върху тампона след което слагаш крик под скоростите и вдигаш малко,махаш дългата лапа от скоростите ,другата по късата не успях да я махна и вдигаш с крика докато успееш да извадиш тампона от леглото и да сложиш новия,след което по обратния ред.Успех

Колега чети хубаво човека пита за третия тампон отзад на двиг. откъм пасажера :idea: Той даже не се вижда отгоре.
      http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=% ... RMnvS3vMCQ

Да грешката е моя,но и въпросния тампон съм го сменял,но при мен стана много лесно защото преди това бях свалил главата за ремонт и имах пълен достъп до него.

:да: Така вече наистина е лесно.

Потребителски аватар
        zhivo
        Автомобил:
        Двигател:

Мнениеот zhivo » Сря 07 мар 2012 20:55

Здравейте,колеги!Имам абсолютно същия проблем с вибрациите около 3000об. Двигателя е същия АБС,1.8 бензин,93г.Около 3000об. се появяват бучене и вибрации,които изчезват около 120км/ч,под 90 км/ч, и при изключване от скорост.При форсиране на място около 3000об. пак ги има.Сменях тампони,мека връзка,катализатор,гърнета-никаква промяна!И на бензин и на газ-пак същото!И други колеги с тоя модел,особено комби,имат същия проблем.Явно е конструктивен или заводски дефект и едва ли ще го отстраниш изцяло-отначало ти се струва,че е намаляло бученето,но скоро усещаш,че пак си е същото.Адски е дразнещ шума,но не успях да го отстраня.Пожелавам ти успех! :да:

Потребителски аватар
        Iezekil

Мнениеот Iezekil » Сря 07 мар 2012 21:57

да не би да ви липсват тупузите от пред ,на гредата под мотора?

Потребителски аватар
        genov1
        Автомобил: Passat CC
        Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Чет 08 мар 2012 16:21

Iezekil написа:да не би да ви липсват тупузите от пред ,на гредата под мотора?

Колега за това ли говориш
        Picture 091.jpg

janko_danev
        Автомобил:
        Двигател:

Мнениеот janko_danev » Чет 08 мар 2012 19:05

Вибрациите са от лоша работа на мотора,тампоните помагат за утихване на вибрациите но много малко.Нещо е под напрежение,колега виж меката връзка и генерацията,нещо там нее наред.Ако мотора работи равномерно дори и да има лош тампон има само лек резонанс.Има теми много за бученето на пасат около 3000 об.има решения,качественни тампони,добра генерация,и добра центровка.И все пак си прегледаи тампоните на генерацията.От тях има страшнш ментета за по 5 лв.направо са пласмасови.Поздрави.

Потребителски аватар
        Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 08 мар 2012 19:12

да,това е топуза дето такава работа върши доколкото съм чувал...интерено тоя резонанс изведнъж ли се появява?

Потребителски аватар
        zhivo
        Автомобил:
        Двигател:

Мнениеот zhivo » Чет 08 мар 2012 19:31

Да,резонанса се появява като по часовник-над 90км/ч и около 3000об.Щом ги подминеш или изключиш от скорост-изчезват.10г. я имам и карам тая кола и при всичките ми опити не успях да отстраня тоя шум.Колкото до работата на двигателя и центровката-перфектно е,скубе като луда.Гледам да не се движа в шумовия диапазон.

Потребителски аватар
        Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 08 мар 2012 19:40

сега ми мина една идея,да не би да ви ги няма катализаторите и по-важното,ако ги няма какво има там?

Потребителски аватар
        zhivo
        Автомобил:
        Двигател:

Мнениеот zhivo » Чет 08 мар 2012 19:51

Заради тоя шум аз махнах катализатора и на негово място поставих малко по-широко гърне.НИКАКВА ПРОМЯНА! След това го махнах и него и по средата/преди задния мост/ сложих по-дълго и тясно гърне-ПАК СЪЩИЯ Х-Й!Бре и меката връзка смених-пак Х-Й!Връзката с главата е с 4ри болта,а не със скоби.Само това не съм сменял.

Zdravko Zankov
        VW експерт
        VW експерт
        Автомобил: Skoda Octavia
        Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Чет 08 мар 2012 19:58

За тоя шум не помага нищо.Бучи и реве в същия оборотен диапазон и моята!Нямам катализатор,а резонатор,ама нищо не става от него.Просто ФВ са с кофти шумоизолация при старите модели.Имах едно Ауди 89 набор,и там немаше катализатор,ама при 120 се чуваше съвсем леко шума на въздуха.

koleca1
        Автомобил:
        Двигател:

Мнениеот koleca1 » Съб 17 мар 2012 19:54

аз съм с голф 4-ка и имах същото бучене от доста време и шум като вибрация когато я подкарам с по-висока скорост. Едва днес случайно се установи, че стабилизиращата ми щанга опира някъде в генерацията и при определени обороти бучеше много дразнещо, сега колата стана тиха и не мога да повярвам направо :banana

Потребителски аватар
        holi_jolie
        Автомобил: Golf 4 1600 16v
        Двигател: AZD 2001

Мнениеот holi_jolie » Чет 29 мар 2012 11:49

Колеги и аз имах същия проблем и следях темата с интерес за да видя дали има решение на досадния проблем с бученето между 3000 и 4000 оборота.Отидох и си купих двата задни тампона на двигателя(Феби).Закарах я на един познат майстор да ги смени и сега смело заявявам,че мога да си карам колата и със 120км.без да ми вибрират ръцете по волана и да ми заглъхват ушите от това гадно бучене.Сменяй тампона който ти е останал и си слушай музиката и след 3000 оборота без да се налага да я увеличаваш до дупка heavy metal zork.Успех при мен се получи!!!

Върни се в “Passat”