Тампони мотор ABS Б3 92
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Re: Тампони мотор ABS Б3 92
Еми остана тампона,пиши като го смениш...
- lubecku
- Автомобил: mk3
- Двигател: ABF
- Контакти:
Други ден го атакувам 

Re: Тампони мотор
Теодор написа:skiper написа:Въпросния тампон не се сменя чак толкова трудно,мят го смених за 20мин. пред блока.Трябва да разхлабиш всички болтове на лапите и да отвиеш големия болт ,който е върху тампона след което слагаш крик под скоростите и вдигаш малко,махаш дългата лапа от скоростите ,другата по късата не успях да я махна и вдигаш с крика докато успееш да извадиш тампона от леглото и да сложиш новия,след което по обратния ред.УспехКолега чети хубаво човека пита за третия тампон отзад на двиг. откъм пасажера
Той даже не се вижда отгоре.
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=% ... RMnvS3vMCQ
Да грешката е моя,но и въпросния тампон съм го сменял,но при мен стана много лесно защото преди това бях свалил главата за ремонт и имах пълен достъп до него.
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
Re: Тампони мотор
skiper написа:Теодор написа:skiper написа:Въпросния тампон не се сменя чак толкова трудно,мят го смених за 20мин. пред блока.Трябва да разхлабиш всички болтове на лапите и да отвиеш големия болт ,който е върху тампона след което слагаш крик под скоростите и вдигаш малко,махаш дългата лапа от скоростите ,другата по късата не успях да я махна и вдигаш с крика докато успееш да извадиш тампона от леглото и да сложиш новия,след което по обратния ред.УспехКолега чети хубаво човека пита за третия тампон отзад на двиг. откъм пасажера
Той даже не се вижда отгоре.
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=% ... RMnvS3vMCQ
Да грешката е моя,но и въпросния тампон съм го сменял,но при мен стана много лесно защото преди това бях свалил главата за ремонт и имах пълен достъп до него.

Здравейте,колеги!Имам абсолютно същия проблем с вибрациите около 3000об. Двигателя е същия АБС,1.8 бензин,93г.Около 3000об. се появяват бучене и вибрации,които изчезват около 120км/ч,под 90 км/ч, и при изключване от скорост.При форсиране на място около 3000об. пак ги има.Сменях тампони,мека връзка,катализатор,гърнета-никаква промяна!И на бензин и на газ-пак същото!И други колеги с тоя модел,особено комби,имат същия проблем.Явно е конструктивен или заводски дефект и едва ли ще го отстраниш изцяло-отначало ти се струва,че е намаляло бученето,но скоро усещаш,че пак си е същото.Адски е дразнещ шума,но не успях да го отстраня.Пожелавам ти успех! 

- Iezekil
да не би да ви липсват тупузите от пред ,на гредата под мотора?
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Iezekil написа:да не би да ви липсват тупузите от пред ,на гредата под мотора?
Колега за това ли говориш
-
- Автомобил:
- Двигател:
Вибрациите са от лоша работа на мотора,тампоните помагат за утихване на вибрациите но много малко.Нещо е под напрежение,колега виж меката връзка и генерацията,нещо там нее наред.Ако мотора работи равномерно дори и да има лош тампон има само лек резонанс.Има теми много за бученето на пасат около 3000 об.има решения,качественни тампони,добра генерация,и добра центровка.И все пак си прегледаи тампоните на генерацията.От тях има страшнш ментета за по 5 лв.направо са пласмасови.Поздрави.
- Iezekil
да,това е топуза дето такава работа върши доколкото съм чувал...интерено тоя резонанс изведнъж ли се появява?
Да,резонанса се появява като по часовник-над 90км/ч и около 3000об.Щом ги подминеш или изключиш от скорост-изчезват.10г. я имам и карам тая кола и при всичките ми опити не успях да отстраня тоя шум.Колкото до работата на двигателя и центровката-перфектно е,скубе като луда.Гледам да не се движа в шумовия диапазон.
- Iezekil
сега ми мина една идея,да не би да ви ги няма катализаторите и по-важното,ако ги няма какво има там?
Заради тоя шум аз махнах катализатора и на негово място поставих малко по-широко гърне.НИКАКВА ПРОМЯНА! След това го махнах и него и по средата/преди задния мост/ сложих по-дълго и тясно гърне-ПАК СЪЩИЯ Х-Й!Бре и меката връзка смених-пак Х-Й!Връзката с главата е с 4ри болта,а не със скоби.Само това не съм сменял.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
За тоя шум не помага нищо.Бучи и реве в същия оборотен диапазон и моята!Нямам катализатор,а резонатор,ама нищо не става от него.Просто ФВ са с кофти шумоизолация при старите модели.Имах едно Ауди 89 набор,и там немаше катализатор,ама при 120 се чуваше съвсем леко шума на въздуха.
аз съм с голф 4-ка и имах същото бучене от доста време и шум като вибрация когато я подкарам с по-висока скорост. Едва днес случайно се установи, че стабилизиращата ми щанга опира някъде в генерацията и при определени обороти бучеше много дразнещо, сега колата стана тиха и не мога да повярвам направо 

- holi_jolie
- Автомобил: Golf 4 1600 16v
- Двигател: AZD 2001
Колеги и аз имах същия проблем и следях темата с интерес за да видя дали има решение на досадния проблем с бученето между 3000 и 4000 оборота.Отидох и си купих двата задни тампона на двигателя(Феби).Закарах я на един познат майстор да ги смени и сега смело заявявам,че мога да си карам колата и със 120км.без да ми вибрират ръцете по волана и да ми заглъхват ушите от това гадно бучене.Сменяй тампона който ти е останал и си слушай музиката и след 3000 оборота без да се налага да я увеличаваш до дупка
.Успех при мен се получи!!!