Предстои ми монтаж на табло от МК 4 на МК 3. Намерил съм си обаче с КАН и с половин дисплей в средата. Знам ,че оборотомера няма да работи. Ще го разглобя и ще му преправя платката. Обаче дали МФАто ще тръгне, че там няма оправия.
Някой сблъсквал ли се е с този проблем?
Километраж 920 825 C голф 4 КАН
- Glove
- Автомобил: VW Golf MK2 GTI
- Двигател: AUM
Re: Километраж 920 825 C голф 4 КАН
За МФА-то мисля че няма да имаш грижи, единственното което е да си навържиш инсталацията. То се управлява от компа на колата, датчиците предават на компа, а той на таблото.
Да знам ,но има ли някой, който да е монтирал такова табло и да не му работи само оборотомера. Аз си мисля, че таблото взема показанията обработва данните и ги изпраща по КАН шината. Готовият сигнал минава през останалите модули в колата, като например радио CD, доомесва се с още информация. После отделен модул за приемане по КАН вграден в КАН-километража декодира каквото си избере шофьора и го изписва на средният дисплей. Примерно: среден разход, каква станция слушаме и т.н.
Ако нямаме КАН модул в колата, можем ли да вържем КАН кабелите така, че таблото да си връща сигнала на себе си и да показва каквото трябва.
Ако някой има друга идея да пише.
Темата мисля, че е доста интересна.
Даже си мисля,че така ще тръгне и оборотомера.
Ако нямаме КАН модул в колата, можем ли да вържем КАН кабелите така, че таблото да си връща сигнала на себе си и да показва каквото трябва.
Ако някой има друга идея да пише.
Темата мисля, че е доста интересна.
Даже си мисля,че така ще тръгне и оборотомера.
- sarafa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Много интересна тема, която живо ме интересува и ще я следя с интерес
Моят случей е много интересен: След като някой в Germany доста си е по играл и е подменил цялото окачване + скоростите на Г4 1.9TDI 110h.p. 1999г.и е монтирал от Г4 1.9TDI 131h.p. 6 степенна кутия, което е супер
не е до изпипал нещата до край и сега дава много отклонения в оборотомер и километраж и т.н. и след като си купих километраж J920... разбрах, че моят голф не е с КАН модул и........... 
Очаквам с нетърпение решението на проблема
Моят случей е много интересен: След като някой в Germany доста си е по играл и е подменил цялото окачване + скоростите на Г4 1.9TDI 110h.p. 1999г.и е монтирал от Г4 1.9TDI 131h.p. 6 степенна кутия, което е супер
не е до изпипал нещата до край и сега дава много отклонения в оборотомер и километраж и т.н. и след като си купих километраж J920... разбрах, че моят голф не е с КАН модул и........... 
Очаквам с нетърпение решението на проблема

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Нямам опит с вграждането на табло от Г4 на Г3, но си мисля, защо не опиташ с CAN адаптер, който да симулира CAN сигнал? Вярно, че е скъп, но може и да стане.
Доколкото знам, при таблата на Г4 с CAN, информацията за разхода на гориво се пренася именно през CAN интерфейса, така че евентуално това няма да тръгне също. Другите функции на бордкомпютъра би трябвало да сработят
Доколкото знам, при таблата на Г4 с CAN, информацията за разхода на гориво се пренася именно през CAN интерфейса, така че евентуално това няма да тръгне също. Другите функции на бордкомпютъра би трябвало да сработят
- sarafa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мисля че за това говори колегата, но не знам как да се сдобия с въпростният адаптор http://translate.googleusercontent.com/ ... J0LUX0X8Jg

Май ще слагам табло без КАН. 150 евро ми се струват много за адаптер. Реалната му цена в БГ е не повече от 50лв, обаче трябва някой да е запознат с протоколите за да се изработи.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
goodyy написа:Май ще слагам табло без КАН.
И аз така мисля. Ако е без CAN поне си сигурен, че ще го подкараш. Търси от първите години на Г4 - 98 и 99.
CAN адаптер можеш иначе и сам да си направиш, но трябва да си доста да разбираш от електроника
Монтирах табло без КАН. Всичко работи освен ,че имобилайзера изкл. уредите.
Когато дам на контакт светват контролните лампи: масло, антифриз и т.н. Като се размига имобилайзера и изкл. всичко.
Може ли да се спре през Ваг Ком.
Когато дам на контакт светват контролните лампи: масло, антифриз и т.н. Като се размига имобилайзера и изкл. всичко.
Може ли да се спре през Ваг Ком.
Грешка, контролните лампи работят. Само, че работят по по-различен начин от 3-ката. Като дам на контакт светват за малко и всичко изгасва, въпреки, че съм дръпнал буксите за ниво антифриз, нал.мясло, спир. течност. Като запаля след около 5 сек. започват да светват една по една, придружено със звуков сигнал.
Остава само да разпоя лампата за имото, да сверя горивомера, да опъна кабел за темп.датчик"въздух",и да взема сигнал от комп. за разхода на гориво.
Остава само да разпоя лампата за имото, да сверя горивомера, да опъна кабел за темп.датчик"въздух",и да взема сигнал от комп. за разхода на гориво.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Ако имаш пин код на таблото-може да се спре имото.Но иначе ще ти трябва човек с vag tacho!Питай собственикът дали има код за таблото или ключа?Аз мога да помогна с vag com 409.1 или vds pro.С тези 2 кабела разполагам + тестов автомобил голф 4 99" 

Разговарях с майстори и ми казаха, че имото е вградено и няма опция за пълно изключване. Просто махам диода.
С VAGа мога да си докиригирам данните за горивомера и да променя кога да ми светва лампата за резервата. Първо обаче трябва да променя нещо защото, сега при пълен резервоар ми отчита празен. Още обмислям.
И второ: някой има ли идея как да направя с лоста за МФА. На МК 3 е с едно МФА и без ресет. Дали ще стане да сложа лост от МК4 на МК3, за да използвам и двете МФАта.
С VAGа мога да си докиригирам данните за горивомера и да променя кога да ми светва лампата за резервата. Първо обаче трябва да променя нещо защото, сега при пълен резервоар ми отчита празен. Още обмислям.
И второ: някой има ли идея как да направя с лоста за МФА. На МК 3 е с едно МФА и без ресет. Дали ще стане да сложа лост от МК4 на МК3, за да използвам и двете МФАта.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”