Гарнитура капак клапани.

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Гарнитура капак клапани.

Мнениеот freestyler911 » Вто 30 мар 2010 19:41

Колеги, гарнитурката таеше мъничко масълце... Реших да подменя , понеже беше от страната на ангренажа и се опасявах да не го скапе. Купих гарнитура Victor Reinz, заедно със малките уплътнения около болтовете които са! Цена 28 лева от Ауто+.
Разглобих, почистих , обезмаслих, сложих новата гарнитура, стегнах болтовете. На Сутринта викам, дай да ги постегна още, сигурно са поолегнали, да не прокапе... С първото стягане ... скъсах болта.... ГЛУПАК!!!За какво ми трябваше да пипам. !
След звънене в Сакар ауто , в Порше изток, във Нелас ауто партс и къде ли още не , се оказа че тия три болта ги няма никъде!!!!! Стрували по 7 лева, с доставка 20 дена.... Подяволите това е БОЛТ. Какво имат ако не болтове ? :horror: :horror: :horror:
Работата ми е такава , че стругаро-фрезисти идват всеки ден, и си ги поръчах при мой клиент, от неръждавейка! Ще ги имам утре вечер.
През това време брат ми с колата изтърча до моргите , и си имам оригиналдъ болт....
Та купувах екстрактори , та леви бургии.... Накрая парченцето излезе почти само ...

Монтирах всичко , болтовете се стягат доката петичката опре в главата, спре ли да се стяга леко болта не напъваш повече!! И всичко е ок!
СЛед 5 километра , погледнах, Имаше леко масълце по ръбчето на гарнитурата. Леко се притесних, но не го пипнах, след час проверих, само се беше прибрало.

Дали ще се закисне и няма да таи , или има някакъв проблем ? Как мислите ?

Потребителски аватар
kaiser666
Автомобил: Bmw E34
Двигател: M20B20

Re: Гарнитура капак клапани.

Мнениеот kaiser666 » Вто 30 мар 2010 21:52

10-тина теми под твоята:
viewtopic.php?f=7&t=192681

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Вто 30 мар 2010 22:00

опааа, грешна тема май се отвори...
Ок извинявам се , ако е възможно , ще копирам първото си мнение в другата тема, и тази да я изтрием.
Нека админ. да ми каже какво правим ?...

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Сря 31 мар 2010 19:18

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Освен гарнитурата, днес ми направиха и нови болтове, от неръждавейка ... Малко по къси, за да приберат гарнитурата още малко надолу, след няколко дни ще пиша дали таи пак масло или е ок!

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Сря 31 мар 2010 22:14

Вземи разкарай лъскавите дрънкулки от капака на главата и си сложи оригиналните черни болтове, че да не плачеш после.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Чет 01 апр 2010 6:08

Май не обичаш блясъка а :?: Ако болтовете са направени качествено, от какво ще плаче, би ли обяснил :roll:
Мен ме кефи полирания капак в комбинация с тези болтове :applause:

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Пет 02 апр 2010 17:58

Каспър написа:Май не обичаш блясъка а :?: Ако болтовете са направени качествено, от какво ще плаче, би ли обяснил :roll:
Мен ме кефи полирания капак в комбинация с тези болтове :applause:

:да: Мастъра каза че не е проблем че са с 1 мм по къси (умишлено, за да прибере капака и да не капе масло) . Днес пътувах 300 км , и гарнитурата е суха и няма масло. Засега съм доволен . С тия афтърмаркет болтове стана много яко. От неръждавейка са, и резбичката е хлабава в главата (с оглед температурното разширение ! Мисля че няма да плача :Mr Green Fun ... Но времето ще покаже...
Капака можи би ще бъде полиран с блясък както на болтовете в бъдеще, засега е просто много добре почистен и матиран!

Потребителски аватар
nosex
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nosex » Пет 02 апр 2010 19:10

jijane написа:Вземи разкарай лъскавите дрънкулки от капака на главата и си сложи оригиналните черни болтове, че да не плачеш после.

:да:
Каспър написа:Май не обичаш блясъка а :?: Ако болтовете са направени качествено, от какво ще плаче, би ли обяснил :roll:

От мъзга от масълце, много вероятно

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Съб 03 апр 2010 8:31

nosex защо мислиш, че вероятността да протече със с новите болтове е по-голяма от старите 14 годшни оригинални болтове :?: Забележи, че freestyler911 казва, че са по-къси и прибират капака по-добре :deal

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 03 апр 2010 8:36

Каспър написа:nosex защо мислиш, че вероятността да протече със с новите болтове е по-голяма от старите 14 годшни оригинални болтове :?: Забележи, че freestyler911 казва, че са по-къси и прибират капака по-добре :deal

Колега замисли се, щом са по-къси с оригиналните с 1 мм, значи натоварването върху самата гарнитура е по-голямо, отколкото при оригиналните болтове, и ако се замислим и когато колата загрее самата гарнитура се разширява а капакът я натиска навътре и ще се напука и пак ще протече, затова колегите казват че не е хубаво да са по къси... Не сме по умни от производителите разберето го mhihi

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Съб 03 апр 2010 14:36

С оригиналните болтове просто течеше! За 5 км. и се заливаше двигателя с масло. При все че повърхностите са обезмаслени и почистени до блясък. Единия вариант беше силикон, другия по къси болтове. Гарнитурката си е дебеличка и има аванс за смачкване няма да е проблем. А и не се знае оригиналната въобще дали е имала нещо общо с тази като структура на материала. 1мм не е много, леко се смачка гарнитурата, но не прекалено, не се е прекъсала, няма да тече според мене повече!

Да , не сме по умни от производителите, но факта че на пазара липсват качествени резервни части , а и колите ни не са нови , просто се налага от време на време афтърмаркет. И аз не съм привърженик на тия дивотии , но като се налага....

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 03 апр 2010 14:46

[quote="freestyler911"][/quote]
Колега напълно си прав, но ние сме тука да си помагаме и от грешките да се учиме не си мисли че те критикуваме... Дано да нямаш проблем повече с теч-а на масло... Темата е хубава и дава пример, ако някой занапред има подобен проблем :да:

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Съб 03 апр 2010 17:28

Не е въпроса дали харесвам блясъка или не. Щом германко е сложил черни болтове там, по спомен са и с твърдост 10.9, значи го е сметнал да е така. Лично аз неръждавейка болтове не бих си сложил по двигателя, щото тоз любим материал е много чувствителен към температурите. И по-лабавата резба може такава лоша шега да ти изиграе точно в момента, който най-малко очакваш. Аз бих си поръчал оригинални болтове, било от ebay, било от някъде другаде и гарнитурка пак от там, щото за мене лично проблема е в гарнитурата.

Това си е лично мое мнение и не карам никой да се съобразява с него.

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Съб 03 апр 2010 23:28

Живи и здрави, ще пиша как се развиват нещата! Засега всичко е ток! Сега ме мъчи прането на целия салон и пастиране. (Изпрах, всичко съхне.... Започнах и пастата, ще снимам!)

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Съб 10 мар 2012 9:53

Ето две години след монтажа на тези болтове всичко спи!

Няма теч, няма и проблеми!

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”