Същия казус имах и аз, точно днес, е познай как си го реших-обаждам се, питам за наличност и отивам да си го взема от където го има, макар и да ми обещават безплатна доставка до адрес Потребителски опит от интернет магазин
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- apa6o
- Автомобил: Skoda Octavia 1Z
- Двигател: BKD
Re: Потребителски опит от интернет магазин
Чудесно, разреван потребител, защото не се е сетил да им каже, ок, доставете стоката в магазина, аз ще си я взема от там... Никой нямаше да ти иска такса за доставка ! Тия 6 дни познай за какво са отишли-все пак артикула не се знае дали го е имало и като складова наличност, а в крайна сметка да се оплакваш от цените на куриерските услуги, ехооо, ти си си го поръчал, сам си се яхнал на хорото, но после някой ти бил крив
Същия казус имах и аз, точно днес, е познай как си го реших-обаждам се, питам за наличност и отивам да си го взема от където го има, макар и да ми обещават безплатна доставка до адрес 
Същия казус имах и аз, точно днес, е познай как си го реших-обаждам се, питам за наличност и отивам да си го взема от където го има, макар и да ми обещават безплатна доставка до адрес - ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Абре, другарки и другари, по иврупейцкото законодателство, май имаш право до 7 дни да върнеш боклука и да си вземеш парите без всякакво обяснение, а? 

Да, имаш 7 дни. Освен ако не си го отварял. Освен това не връщат пари за транспорт.
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
ChimeyJimmey написа:Абре, другарки и другари, по иврупейцкото законодателство, май имаш право до 7 дни да върнеш боклука и да си вземеш парите без всякакво обяснение, а?
Мдааааа ,абсолютно си прав.Ама разправиите които ще имаш........
Както каза maxpayne по горе - "Подкрепете българската търговия - пазарувайте от чужбина"
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Както видях става дума за магазините на MyComputer, есента приятелката ми искаше да си купи лап топи и отидохме до Варна с идеята че ще има повече разнообразие и ще може да си купи нещо. Обиколихме навсякъде и един път се спряхме в мола харесхаме един лап топ обаче се колебаехме и отидохме да разгледаме на други места, обаче в последствие решихме да отидем и да вземе въпросния комп. от MyComputer, след като се прибрахме прегледахме документите и видяхме че гаранцията на лап топа е 1 година, а не както казваха и пешеше на цената 2 години ....
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Ако магазинът е в мола на Цариградско и случката е станала в последния месец.. то и жена ти е за "хвалба"
.. и веднага се обосновавам. От 1-2 месеца магазинът им там представлява само празни щандове и 1-2ма кибика дето явно не могат да им намерят по-полезна работа от това да пазят празното помещение.
Достатъчно е човек да погледне магазина през витрината за да забележи, че има нещо нередно. Още тук е трябвало да светне червената лампа на жена ти и дори да не си прави труда да влиза да ги пита.
Не знам каква е точно историята с тази фирма майкомпютър.бг, но явно си имат някакви проблеми. В началото май бяха дъщерна фирма на МОСТ компютърс, която се занимава с търговия на дребно. Дори така си бяха прекръстили магазина на Шипченски проход. След това пък разбрах, че нямали (вече?) нищо общо с МОСТ.
Преди 2-3 месеца минах през магазина и офисите на Шипченски и всичко ( магазин, офиси, сервиз... ) беше затворено.. а беше работен ден.
.. и веднага се обосновавам. От 1-2 месеца магазинът им там представлява само празни щандове и 1-2ма кибика дето явно не могат да им намерят по-полезна работа от това да пазят празното помещение.Достатъчно е човек да погледне магазина през витрината за да забележи, че има нещо нередно. Още тук е трябвало да светне червената лампа на жена ти и дори да не си прави труда да влиза да ги пита.
Не знам каква е точно историята с тази фирма майкомпютър.бг, но явно си имат някакви проблеми. В началото май бяха дъщерна фирма на МОСТ компютърс, която се занимава с търговия на дребно. Дори така си бяха прекръстили магазина на Шипченски проход. След това пък разбрах, че нямали (вече?) нищо общо с МОСТ.
Преди 2-3 месеца минах през магазина и офисите на Шипченски и всичко ( магазин, офиси, сервиз... ) беше затворено.. а беше работен ден.
предполагам си ползвал услугата "наложен платеж" - най-голямата недомислица на българската интернет търговия, но благодат за куриерските ни фирми
ако е така, 5-6 лева куриера е приемлива цена. За организационните проблеми на самия интернет магазин - изцяло техен проблем.
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Работя в мола,и винаги съм се изумявал от цените на този магазин
Мисля,че Ейч Ди двойката там все още е 900 лв
И тук съм цъкал по рекламката и ми направи вЧепатление че....
Подкрепете българската търговия-пазарувайте от чужбина
- много як лаф
Мисля,че Ейч Ди двойката там все още е 900 лв
И тук съм цъкал по рекламката и ми направи вЧепатление че....
Подкрепете българската търговия-пазарувайте от чужбина
- много як лаф- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
ChimeyJimmey написа:Абре, другарки и другари, по иврупейцкото законодателство, май имаш право до 7 дни да върнеш боклука и да си вземеш парите без всякакво обяснение, а?
Да имаш
Проблема е, че за тези дребни пратки куриерската услуга е скъпа. В някои случаи даже по-скъпа от продукта. Другия проблем е че куриерите слабо ги интересува удовлетвореността на клиента. Както в случая колегата се оплаква от магазина, а не от куриерите.
- the driver
- Автомобил:
- Двигател:
За един позлатен механичен часовник на Версаче / реплика / от Хонг Конг с безплатан доставка ми излезе за 12 лв, а същия в Bg е 88 лв. И пак е от там . Колко струва часовкика че и доставка от другия край на света, а от София ще ми иска 7 лв само за доставката .
-
red rider
- Автомобил: virgine blue B3
- Двигател:
the driver написа:За един позлатен механичен часовник на Версаче / реплика / от Хонг Конг с безплатан доставка ми излезе за 12 лв, а същия в Bg е 88 лв. И пак е от там . Колко струва часовкика че и доставка от другия край на света, а от София ще ми иска 7 лв само за доставката .
Около 2.60-3 лв ... на място още по малко
- the driver
- Автомобил:
- Двигател:
От САЩ получих един спойлер с тегло 5 кг за $10 доставка. От Bg изпращам писмо 200 грама, документ и ми вземат 80 лв . И двете доставки са с DLH. От Китай получавам фарове за кола с безплатна доставка. В BG същите фарове са 3 пъти по-скъпи. За Нисан Примера 
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
the driver написа:От САЩ получих един спойлер с тегло 5 кг за $10 доставка. От Bg изпращам писмо 200 грама, документ и ми вземат 80 лв . И двете доставки са с DLH.
Ако имаш предвид DHL сериозно ще се усъмня как ще пратиш 5кг спойлер от САЩ до България или Германия за 10 долара. Може би едната нула си я пропуснал
- Vlad777
- King of the Road

- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Ето ги цените на Еконт:
http://www.econt.com/tariff-parcel/
Мисля, че всеки може и сам да си направи калкулация колко струва доставката на даден продукт.
Това, че китайците намират начини да не плащат за доставка на продукта тези цени, поради обемите, които изпращат е друг въпрос.
Детайлно съм проучвал всички възможности за куриерски услуги в България и 5-6 лв е нормална цена за доставка на продукт до 1 кг. Освен това търговецът няма нищо общо с парите за доставка на продукта - нито ги взима, нито има някаква печалба от тях...
Не разбирам от какво точно е оплакването в случая?
Казано ти е колко ще бъде доставката и наистина е била толкова?!? Къде е проблема?
http://www.econt.com/tariff-parcel/
Мисля, че всеки може и сам да си направи калкулация колко струва доставката на даден продукт.
Това, че китайците намират начини да не плащат за доставка на продукта тези цени, поради обемите, които изпращат е друг въпрос.
Детайлно съм проучвал всички възможности за куриерски услуги в България и 5-6 лв е нормална цена за доставка на продукт до 1 кг. Освен това търговецът няма нищо общо с парите за доставка на продукта - нито ги взима, нито има някаква печалба от тях...
Не разбирам от какво точно е оплакването в случая?
Казано ти е колко ще бъде доставката и наистина е била толкова?!? Къде е проблема?
- kossel
- Автомобил: Fiat Doblo Natural Power
- Двигател: 103 коня 1600 16V
Не е ли време да се задейства :
"4. Клуб на привържениците на VW в България си запазва правото да откаже реклама във форума и сайта VWclub.bg ."
viewtopic.php?f=48&t=51743
"4. Клуб на привържениците на VW в България си запазва правото да откаже реклама във форума и сайта VWclub.bg ."
viewtopic.php?f=48&t=51743
Върни се в “ОФФ-Топик - други”