Проблем с вървежа на бензин 1,6 101 коня мотор AFT

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Re: Проблем с вървежа на бензин 1,6 101 коня мотор AFT

Мнениеот zloby3400 » Нед 11 мар 2012 10:25

snupeca написа:иначе това което описваш като симптоми са на дебитомер, сондата, итн но ако е от дебитомера, трябва да се е*ава и на газ.. :roll:

Май не е така, като си на газ, дебитомера каква роля играе?

Потребителски аватар
zeroheat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zeroheat » Нед 11 мар 2012 10:43

zloby3400 написа:
snupeca написа:иначе това което описваш като симптоми са на дебитомер, сондата, итн но ако е от дебитомера, трябва да се е*ава и на газ.. :roll:

Май не е така, като си на газ, дебитомера каква роля играе?

Еми замисли се!!! Кой мери колко въздух влиза? Може си пропуснал факта, че съм с Газов Инжекцион. С обикновена газова може и да няма значение, но при мен определено има. Бих ти обяснил и как съм го тествал, но това не е за тази тема. Приеми го на доверие, ДЕБИТОМЕРА ИМА ОГРОМНО ЗНАЧЕНИЕ НА БЕНЗИН И НА ГАЗ!!! :D

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Нед 11 мар 2012 10:59

Що се нервиш, не мога да разбера? :screwy

Потребителски аватар
zeroheat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zeroheat » Нед 11 мар 2012 11:10

zloby3400 написа:Що се нервиш, не мога да разбера? :screwy

еми защото казваш грешни неща и темата ще се отклони да се обесняваме какво е дебитомер, къде се намира, за какво служи и тн.

iohostart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iohostart » Нед 11 мар 2012 19:52

колега даи да отработим проблема с инжекторите сега сутрин палиш колата и работи на ниски обороти както трябва подай и рязко газ както е на место и виж дали се опитва да гърми в клекторите и казваш че като загрее колата се оправя и колко километра горе доло си минал на газ казваш че на газ нямаш ядове ако беше дебитомер и на газ щеше да имаш проблем ти си с газов инжекцион всички датчици работят както на бензин така и на газ единственото нещо което не работи когато колата е на газ е бензиновата помпа и инжекторите дано сум бил полезен ако имаш някакви вупроси питай ще се радвам ако успея да ти помогна .

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Нед 11 мар 2012 20:10

zeroheat, колега в предните постове каза, че все още не си сменил бенз. ф-р. Смени ли го?

п.с. Преди 2г и аз смених моя (на метан съм и фактически този ф-р ми трябва за 1-2 мин на ден) и започна да ми шуми бенз. помпа! Може да е съвпадение ама... и си смених ф-ра щото нямах какво да правя.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Нед 11 мар 2012 20:21

zloby3400 написа:...

Колега, бъркаш се с ламБа сондата :wink: Дебитомера си играе сериозна роля на газ - не случайно ако нещо не е наред първо той гърми.. mhihi (за обикновените газови говорим повече)

val4ana
Автомобил: Бора
Двигател: AUM

Мнениеот val4ana » Нед 11 мар 2012 21:49

провери вакуми, маркучи за въздух може от дам да е проблема

Потребителски аватар
zeroheat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zeroheat » Пон 12 мар 2012 10:30

dushanov написа:zeroheat, колега в предните постове каза, че все още не си сменил бенз. ф-р. Смени ли го?

п.с. Преди 2г и аз смених моя (на метан съм и фактически този ф-р ми трябва за 1-2 мин на ден) и започна да ми шуми бенз. помпа! Може да е съвпадение ама... и си смених ф-ра щото нямах какво да правя.

Бензинов филтър съм сменял преди 2 години някъде. Мислил съм дали може да е от него ... каква ти е идеята, че може да не достига достатъчно бензин ли?

В последните дни наблюдавам, че колатапали без проблем, седи 2 3секунди и после гасне или се прецаква и почва цялата дасе тресе и оборотите да варира м/у 500 и 800. Като, че ли колата е наред при палене, демек компа зарежда някаква горивна карта по подразбиране и след това като почва да взима данните от датчиците ... умира. Затова си мисля, че някой от датчицте прецаква нещата. Замерих днес повечето и даваха нормални стойности, като тези опоменати в AUTODATA. Може би ще си поиграя и тая седмица ще сменя бензиновия филтър, поне да изолирам това като вариант.

Ако имате други предложения, моля споделете ги, с радост ще ги обмисля :)

iohostart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iohostart » Пон 12 мар 2012 22:38

колега като си с газов инжекцйон колата винаги пали на бензин и на определена тепература обръща на газ газовите инжекцйони имат опция за аварийно палене на газ пробвай да я запалиш аварийно на газ да видиш как ще е на газ като я запалиш.

Потребителски аватар
zeroheat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zeroheat » Вто 13 мар 2012 9:26

iohostart написа:колега като си с газов инжекцйон колата винаги пали на бензин и на определена тепература обръща на газ газовите инжекцйони имат опция за аварийно палене на газ пробвай да я запалиш аварийно на газ да видиш как ще е на газ като я запалиш.

Пробвах, неуспявам да запаля само на газ, замръзва ми изпарителя, а като го поливах с вода и въртях кум 30 сек. ми падна акумулатора. Това беше, когато ми изгоря бензиновата помпа и исках да замъкна по някакъв начин колата на сервиз да ми я сменят, но не стана и трябваше аз да мръзна януари месец в багажника и да си я сменям сам. :banghead:

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Вто 13 мар 2012 9:56

Колега щом като имаш кабел и лаптоп, прочети си грешките и виж какво ще изкара. Щом казваш че работи известно време и след това се прецаква може да влиза в авариен режим, за тва трябва да се види какви грешки дава. Ако тръгнеш да чистиш дюзи най-вероятно нищо няма да се промени, ако е от тях като загрее двигателя леко почва да губи мощност и ти падат оборотите, обаче играене на обороти, предърпване и най-малко гаснене 100% не е от дюзи. Моя съвет е свържи се с лаптопа и виж какво се случва

Потребителски аватар
zeroheat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zeroheat » Вто 13 мар 2012 10:03

genov1 написа:Колега щом като имаш кабел и лаптоп, прочети си грешките и виж какво ще изкара. Щом казваш че работи известно време и след това се прецаква може да влиза в авариен режим, за тва трябва да се види какви грешки дава. Ако тръгнеш да чистиш дюзи най-вероятно нищо няма да се промени, ако е от тях като загрее двигателя леко почва да губи мощност и ти падат оборотите, обаче играене на обороти, предърпване и най-малко гаснене 100% не е от дюзи. Моя съвет е свържи се с лаптопа и виж какво се случва

Вече е напревено! Виж 1-вия пост. Не бих пускал темата, да ангажирам толкова хора, ако беше нещо толкова просто, че да излезне на VAG-COM като грешка.

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Вто 13 мар 2012 13:48

Той компа я подкарва ама няма как да знае какво е налягането в рейката.Оттам трябва да почнеш защото ти дефакто си сменил само една помпа и проблемите са се почнали. :beer

Потребителски аватар
zeroheat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zeroheat » Вто 13 мар 2012 16:26

Налягането го проверих преди месец, защото и аз си мислех, че е малко, но се оказа, че е в нормите. 3 бара без вакуум на регулатора и 2,5 бара с вакуум. Неможах да премеря дебита обаче. Надявам се тази седмица в петък да ми стигне време да го премеря. Трябва да е горе долу 0,5литра за 30секунди при 3 бара, доколкото имам информация. Ще пиша в петък след като направя тестовете.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”