голф 3 1.8 75 к.с. изхвърля ми антифриза защо ?
голф 3 1.8 75 к.с. изхвърля ми антифриза защо ?
Искам да попитам някои знае ли защо колата ми изхвърля антифриза през казанчето на 90 градуса и почва да прелива през преливника смених капачката първо после я карах за смяна гарнитура на глава шлайф на глава гумички уплатнения сичко и пак същото пала я дига на 90 градуса за 2 3 мин и почва да надига антифриза и да го изхвърля питах маистора да не е от испарителя но тои каза 4е не е а го прави и на гас и на бензин ако някои знае от какво е моля да сподели мнението си благодаря предварително
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Re: голф 3 1.8 75 к.с. изхвърля ми антифриза защо ?
icannn, доста неща си направил. Защо не отидеш при някой от клубните майстори? Гледам, че си от Сф...?
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Щом не е гарнитура или капачка - мисля си или за запушване, или голям дебит на водната помпа, ама за 2-3 мин 90гр..
Тя без вода не може да ги вдигне за толкова.. 

Последна промяна от snupeca на Нед 11 мар 2012 19:56, променено общо 1 път.
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Провери да няма някаде запушена тръбичка и да не върти през големия кръг,термостата дали отваря,датчика който е за перките дали работи,водната помпа да не е сдала багажа....общо взето това са нещата...
- mitko 82
- Автомобил: vento VR6
- Двигател: AAA 1996
колега щом за 2-3 мин. ти вдига 90 градуса провери си термостата или по-добре направо го сменявай.в испания са 5-8 евро така че в българия са 5-8 лева(така предполагам) не са толкова скъпи.другия вариант е да има някой запушен маркуч но малко ме съмнява да е това.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
mitko 82 написа:колега щом за 2-3 мин. ти вдига 90 градуса провери си термостата или по-добре направо го сменявай.в испания са 5-8 евро така че в българия са 5-8 лева(така предполагам) не са толкова скъпи.другия вариант е да има някой запушен маркуч но малко ме съмнява да е това.
Тц - по 16-20лв са - все пак е България.

Колега,пистовия ремък за водната помпа да не е объркан нещо?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
запушен или пробит маркуч,малка пукнатина от която смуче въздух и ти хвърля антифриза.За това и загряв бързо-прави въздушна възглавница.Даже и термостата да не е изправен пак не може да загрее толкова бързо.Дано да е водно съединение,огледай ги най-внимателно и се ослушвай на загрят и угасен двигател.Другия вариант е да ти вкарва въздух от цилиндрите...ама...
Трябва да обясниш загрява ли повече от 90,парното горещо ли духа ,водата наистина ли е гореща или не...извади малкото маркуче от разшеритела на запален мотор и виж дали пуска вода,на отвита капачка виж бълбука ли течноста,отделят ли се газове,покачва ли и се нивото....извърши прегледа качествено и тогава търси диагноза
Трябва да обясниш загрява ли повече от 90,парното горещо ли духа ,водата наистина ли е гореща или не...извади малкото маркуче от разшеритела на запален мотор и виж дали пуска вода,на отвита капачка виж бълбука ли течноста,отделят ли се газове,покачва ли и се нивото....извърши прегледа качествено и тогава търси диагноза
не загрява повече от 90 градуса и термостата си отвара но почва да надига водата и да бълбука и да прелива а малкия маркуч за обезвъздушаване си тече от него
- Iezekil
значи със сигурност дърпа въздух,това ти казах как се хваща-горещ мотор го гасиш и се ослушваш.В следствие на изстиването почва да смуче от цепнатината и ще я чуеш.При мен го направи на едно маркучле зад моното,жив късмет че го чух иначе нямаше намиране.Оббаче ако не е от съединенията...Дано да е,провери всички маркучи.Ако имаш изпарител може и в него да е проблема,просто души антифриза за миризми или намери реактив от рода на лакмус,който отчита наличието на газове и газ в антифриза.Това е сложно,по-простото е да спреш газта и да изолираш изпаритела като съедениш двата маркуча за водата към негго директно един за друг.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
icannn написа:...пала я дига на 90 градуса за 2 3 мин и почва да надига антифриза и да го изхвърля...
Това, с голямо прискърбие, ми мяза на пукнат блок/глава!

Дано не съм прав и излезе от изпарителя...

- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Колега като сте шлайфали главата, надували ли са я да проверят дали не е спукана. Така както обясняваш че загрява бързо и изхвърля зантифриз изглежда че вкарва газове от някъде. Развий капачката, запали двигателя и ако бълбука антифриза работата е ясна ..
- Iezekil
Е ама и вие..,аз за това не посмях да го напиша и да шашкам колегата.За това и предлагам тест с реактив и душене над казанчето.Даже и така да е,пак трябва да отпаднат другите варианти-изпарител и водни съединения.И при мен на майстора му мязаше на гарнитура,ама излезе едно маркучле над колекторите.Нека да направим всички тестове и тогава да слагаме диагноза все пак ... Щом е сваляна главата щеше да се види даже от някой некадърник ако имаше пробив.Все пак да си провери и свещите,да няма някоя мокра...
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Iezekil написа:значи със сигурност дърпа въздух,това ти казах как се хваща-горещ мотор го гасиш и се ослушваш.В следствие на изстиването почва да смуче от цепнатината и ще я чуеш.При мен го направи на едно маркучле зад моното,жив късмет че го чух иначе нямаше намиране.Оббаче ако не е от съединенията...Дано да е,провери всички маркучи.Ако имаш изпарител може и в него да е проблема,просто души антифриза за миризми или намери реактив от рода на лакмус,който отчита наличието на газове и газ в антифриза.Това е сложно,по-простото е да спреш газта и да изолираш изпаритела като съедениш двата маркуча за водата към негго директно един за друг.
Колега,ако има спукан маркуч ще хвърля антифриза от процепа а не от капачката
radotom написа:[quote="icannn"...пала я дига на 90 градуса за 2 3 мин и почва да надига антифриза и да го изхвърля...
Това, с голямо прискърбие, ми мяза на пукнат блок/глава!![]()
Дано не съм прав и излезе от изпарителя...
- Iezekil
колега,едното върви с другото.При загряване хвърля а при охлаждане дърпа въздух.Зависи и къде е теча,може едновременно да ги прави двете неща.При мен го ръсеше на колекторите и помен нямаше от теч,веднага го изпарява.Да не говорим,че при изхвърляне на течност от капачката,даже и да имаш теч от някъде другаде не можеш да го хванеш.Това съм го преживял и го споделям,можеше да ида за гарнитура и проблема да си остане.
След като се направи и теста с изпаритела,ако трябва и с парното ще се сложи тежката диагноза.Да огледа междувременно за мокро покрай мотора и под таблото.
След като се направи и теста с изпаритела,ако трябва и с парното ще се сложи тежката диагноза.Да огледа междувременно за мокро покрай мотора и под таблото.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”