голф 3 1.8 75 к.с. изхвърля ми антифриза защо ?
голф 3 1.8 75 к.с. изхвърля ми антифриза защо ?
Искам да попитам някои знае ли защо колата ми изхвърля антифриза през казанчето на 90 градуса и почва да прелива през преливника смених капачката първо после я карах за смяна гарнитура на глава шлайф на глава гумички уплатнения сичко и пак същото пала я дига на 90 градуса за 2 3 мин и почва да надига антифриза и да го изхвърля питах маистора да не е от испарителя но тои каза 4е не е а го прави и на гас и на бензин ако някои знае от какво е моля да сподели мнението си благодаря предварително
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
Re: голф 3 1.8 75 к.с. изхвърля ми антифриза защо ?
icannn, доста неща си направил. Защо не отидеш при някой от клубните майстори? Гледам, че си от Сф...?
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Щом не е гарнитура или капачка - мисля си или за запушване, или голям дебит на водната помпа, ама за 2-3 мин 90гр..
Тя без вода не може да ги вдигне за толкова.. 
Тя без вода не може да ги вдигне за толкова.. 
Последна промяна от snupeca на Нед 11 мар 2012 19:56, променено общо 1 път.
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Провери да няма някаде запушена тръбичка и да не върти през големия кръг,термостата дали отваря,датчика който е за перките дали работи,водната помпа да не е сдала багажа....общо взето това са нещата...
- mitko 82
- Автомобил: vento VR6
- Двигател: AAA 1996
колега щом за 2-3 мин. ти вдига 90 градуса провери си термостата или по-добре направо го сменявай.в испания са 5-8 евро така че в българия са 5-8 лева(така предполагам) не са толкова скъпи.другия вариант е да има някой запушен маркуч но малко ме съмнява да е това.
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
mitko 82 написа:колега щом за 2-3 мин. ти вдига 90 градуса провери си термостата или по-добре направо го сменявай.в испания са 5-8 евро така че в българия са 5-8 лева(така предполагам) не са толкова скъпи.другия вариант е да има някой запушен маркуч но малко ме съмнява да е това.
Тц - по 16-20лв са - все пак е България.

Колега,пистовия ремък за водната помпа да не е объркан нещо?
- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
запушен или пробит маркуч,малка пукнатина от която смуче въздух и ти хвърля антифриза.За това и загряв бързо-прави въздушна възглавница.Даже и термостата да не е изправен пак не може да загрее толкова бързо.Дано да е водно съединение,огледай ги най-внимателно и се ослушвай на загрят и угасен двигател.Другия вариант е да ти вкарва въздух от цилиндрите...ама...
Трябва да обясниш загрява ли повече от 90,парното горещо ли духа ,водата наистина ли е гореща или не...извади малкото маркуче от разшеритела на запален мотор и виж дали пуска вода,на отвита капачка виж бълбука ли течноста,отделят ли се газове,покачва ли и се нивото....извърши прегледа качествено и тогава търси диагноза
Трябва да обясниш загрява ли повече от 90,парното горещо ли духа ,водата наистина ли е гореща или не...извади малкото маркуче от разшеритела на запален мотор и виж дали пуска вода,на отвита капачка виж бълбука ли течноста,отделят ли се газове,покачва ли и се нивото....извърши прегледа качествено и тогава търси диагноза
не загрява повече от 90 градуса и термостата си отвара но почва да надига водата и да бълбука и да прелива а малкия маркуч за обезвъздушаване си тече от него
- Iezekil
значи със сигурност дърпа въздух,това ти казах как се хваща-горещ мотор го гасиш и се ослушваш.В следствие на изстиването почва да смуче от цепнатината и ще я чуеш.При мен го направи на едно маркучле зад моното,жив късмет че го чух иначе нямаше намиране.Оббаче ако не е от съединенията...Дано да е,провери всички маркучи.Ако имаш изпарител може и в него да е проблема,просто души антифриза за миризми или намери реактив от рода на лакмус,който отчита наличието на газове и газ в антифриза.Това е сложно,по-простото е да спреш газта и да изолираш изпаритела като съедениш двата маркуча за водата към негго директно един за друг.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
icannn написа:...пала я дига на 90 градуса за 2 3 мин и почва да надига антифриза и да го изхвърля...
Това, с голямо прискърбие, ми мяза на пукнат блок/глава!
Дано не съм прав и излезе от изпарителя...
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Колега като сте шлайфали главата, надували ли са я да проверят дали не е спукана. Така както обясняваш че загрява бързо и изхвърля зантифриз изглежда че вкарва газове от някъде. Развий капачката, запали двигателя и ако бълбука антифриза работата е ясна ..
- Iezekil
Е ама и вие..,аз за това не посмях да го напиша и да шашкам колегата.За това и предлагам тест с реактив и душене над казанчето.Даже и така да е,пак трябва да отпаднат другите варианти-изпарител и водни съединения.И при мен на майстора му мязаше на гарнитура,ама излезе едно маркучле над колекторите.Нека да направим всички тестове и тогава да слагаме диагноза все пак ... Щом е сваляна главата щеше да се види даже от някой некадърник ако имаше пробив.Все пак да си провери и свещите,да няма някоя мокра...
- PuShE_
- Автомобил: Passat 3b5
- Двигател: AFN 1997
- Контакти:
Iezekil написа:значи със сигурност дърпа въздух,това ти казах как се хваща-горещ мотор го гасиш и се ослушваш.В следствие на изстиването почва да смуче от цепнатината и ще я чуеш.При мен го направи на едно маркучле зад моното,жив късмет че го чух иначе нямаше намиране.Оббаче ако не е от съединенията...Дано да е,провери всички маркучи.Ако имаш изпарител може и в него да е проблема,просто души антифриза за миризми или намери реактив от рода на лакмус,който отчита наличието на газове и газ в антифриза.Това е сложно,по-простото е да спреш газта и да изолираш изпаритела като съедениш двата маркуча за водата към негго директно един за друг.
Колега,ако има спукан маркуч ще хвърля антифриза от процепа а не от капачката
radotom написа:[quote="icannn"...пала я дига на 90 градуса за 2 3 мин и почва да надига антифриза и да го изхвърля...
Това, с голямо прискърбие, ми мяза на пукнат блок/глава!![]()
Дано не съм прав и излезе от изпарителя...
- Iezekil
колега,едното върви с другото.При загряване хвърля а при охлаждане дърпа въздух.Зависи и къде е теча,може едновременно да ги прави двете неща.При мен го ръсеше на колекторите и помен нямаше от теч,веднага го изпарява.Да не говорим,че при изхвърляне на течност от капачката,даже и да имаш теч от някъде другаде не можеш да го хванеш.Това съм го преживял и го споделям,можеше да ида за гарнитура и проблема да си остане.
След като се направи и теста с изпаритела,ако трябва и с парното ще се сложи тежката диагноза.Да огледа междувременно за мокро покрай мотора и под таблото.
След като се направи и теста с изпаритела,ако трябва и с парното ще се сложи тежката диагноза.Да огледа междувременно за мокро покрай мотора и под таблото.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”