голф 3 1.8 75 к.с. изхвърля ми антифриза защо ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Re: голф 3 1.8 75 к.с. изхвърля ми антифриза защо ?

Мнениеот PuShE_ » Вто 13 мар 2012 13:56

Колега,помисли малко върху това което пишеш...ако някаде има спукано съединение как ще направи налягане за да хвърли през капачката...мислете бе хора,човека ясно го е написал-през капачката,не каде ми е антифриза?Стига писахте глупости,каквото и да правиш колата за 3 мин няма как да загрее на 90 градуса ако има проблем с пукнат маркуч в охладителната система :!: Или запушен маркуч,или някаде да има възхух и да не циркулира водата(тея двете отпадат ако колата има добро парно)или спукана глава-блок death

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 13 мар 2012 18:49

абе защо вечно трябва да се обяснявам и да ме карат да мисля някви немислещи.Ти като писах че съ мимал този проблем нещо да ти стана ясно?И защо да пълня темата с обяснения,я вземи ти помисли преди да пишеш с ....
Водата я хвърля щото прави въздушна възглавница и завира бързо.Или за теб трябва задължително ако хвърля вода да е пукнат блок????? :screwy
Не го отхвърлям като вариант,ама такива изказвания ме вбесяват.Преди да се огледа системата не може да се даде диагноза.Като идеш на лекар и кажеш "кашля" не ти казва"имаш рак".Тук трябват не мнения а тестове,най малкото да си види свещите и другото съм го написал 2 пъти.
Пак ще кажа,огледай си маркучето за подгряване на колекторите,аз имах там цепнатинка и смучеше въздух.Не знам как,кога и защо но колата загряваш е и си хвърляше водата от разширитела.Майсторите се насочиха първо към гарнитура,но го хванах по свистенето.Бях спрял и църкаше водичка на колекторите от където се изпаряваше моментално.Срязах маркучето понеже беше в края до скобата сцепено и вече 3 години нямам проблем.

Потребителски аватар
PuShE_
Автомобил: Passat 3b5
Двигател: AFN 1997
Контакти:

Мнениеот PuShE_ » Вто 13 мар 2012 21:59

Добре бе човек,хайде откачи си ремъка на водната помпа и запали колата за 3-4 минути да видим дали ще стигне 90 градуса?При положение че сълзи отнякъде демек губи налягане от къде налягане за да избие през капачката?

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 13 мар 2012 22:17

абе ти пак ли с твоите въпроси,ела ги задай на двигатела ми.Щом сълзи значи и дърпа,дали в покой или движение-не знам.А понятието въздушна възглавница кво общо има с водната ти помпа?Плюс това казах,че е възможно да е изпаритела/да набива газ от там/и да се изолира,ама ти искаш блок ли да има спукан?Ами аз съм сменял блок щото съм чупил бутало,дай сега на всички теми започващи с "гори ми масло" да ги пращам да сменят бутала?Недей така,то даже и най-страшното да е не се бърза да се плаши и обезверява човека,първо се отхвърлят всички възможности.
Това че автора не дава повече инфо не значи ,че трябва да си повтаряш диагнозата.Ако е компресия да вкарва,ще иде на сервиз дето ще пробват с реактив,реагиращ на изгорелите газове в антифриза.Аз от тук не мога да му помогна специално за това.Това което го преживях го казах,ако беше да не гледам да са ми свалили главата за лудо.А как е дърпало въздух през маркуча не мога да ти кажа,факт е че изхвърляш водата на 90-95 градуса заради проклетия въздух.Може би именно поради липсата на херметизация и от там НАЛЯГАНе,антифриза се разширява при стопляне и излиза,не е задължително да се търси причината в обратното-голямо налягане.Това ще го кажат специалистите,аз казвам фактите.

Потребителски аватар
vasio
Автомобил: vw golf 3 TDI rabbit
Двигател: 1997

Мнениеот vasio » Вто 13 авг 2013 12:40

И аз имам такъв проблем колата е голф 1.9 ТДИ.Хвърля ми антифриза при температура 90 градуса.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Вто 13 авг 2013 13:15

И моя го хвърляше, ама разбрах защо. Направихме един прост тест - пълниш вода в казанчето до горе, до самия ръб, колкото може да събере. Палиш и наблюдаваш дали се виждат балончета. Изчакваш хубаво да загрее и да отвори термостата. Ако се виждат - работата е ясна, надува въздух от някъде. При мен нямаше и едно балонче. Значи остана да е капачката. Бях я сменял и добре, че си запазих старата. Сложих си оригиналната капачка и спря да изхвърля антифриза.

Потребителски аватар
vasio
Автомобил: vw golf 3 TDI rabbit
Двигател: 1997

Мнениеот vasio » Вто 13 авг 2013 13:51

Колата трябва да е загряла и тогава ли да напълня казанчето или?

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Вто 13 авг 2013 14:30

Не, на студена. Като загрее може да изхвърли около половин литър, понеже е отворено, обаче долей пак и изчакай да отвори термостата.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”