Колеги ползвах търсачката но не видях като моя проблем. Колата е мк3.
В дъждовете шофьорската страна мокета става на вода,днес вдигнах мокета гледах за дупки,дали тапита са на мястото,всичко е наред. Като докоснах по нагоре до кормилния прът и педалите и там е мокро по моя логика идва някъде от там и се стича до пода но от къде не мога да разбера.Ще помоля за съвет защото не мога да разбера от къде идва тази вода.

Голф3 - Теч на вода в купето (до педалите)
- Kilara37
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: 1.6 SR
Re: Теч в купето (до педалите)
да колега
Провери си водачите на шибиндаха
и улеите по които се източва водата.Също така дали се затваря плътно
Успех!

- Kilara37
Pirogov написа:Провери си водачите на шибиндахаи улеите по които се източва водата.Също така дали се затваря плътно
Успех!
колега как да ги проверя тези тръбички
Това може само някой по-разбиращ да го каже.Аз моя голф така го продадох, но знам че текат от шибидаха.НЕка някой който е по вещ да се изкаже.Според мен трябва да се разкачи тавана... 

- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
По принцип на комшията голфа е с шибидах, той мушна една тел от горе и надолу по канала, докато се покаже през края на тръбичката под горната панта на вратата, обаче края, който пъхаш трябва да е заоблен по някакъв начин, защото иначе се рискува да се пробие тръбичката някъде по трасето и работата става дебела. Като вариант се сещам стоманизирана тел със закривен връх и увита с изолирбан.
Подчертавам, че аз нямам такава далавера на колата и само съм гледал как става.
Ако някой е правил тази гимнастика може да си сподели опита.
Подчертавам, че аз нямам такава далавера на колата и само съм гледал как става.
Ако някой е правил тази гимнастика може да си сподели опита.
- Kilara37
От горе от шибидаха виждат ли се каналите свалял съм го целия шибедах но не помня как бяха разположени тези канали тогава бях си ги проверил сигорно има начин без да се сваля целия таван.
- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
Kilara37 написа:От горе от шибидаха виждат ли се каналите свалял съм го целия шибедах но не помня как бяха разположени тези канали тогава бях си ги проверил сигорно има начин без да се сваля целия таван.
Не съм се занимавал лично с това, но мисля, че има някакъв достъп до тях без да се разглобява. Изчакай някой колега с такава екстра да ти даде по-подробна информация, понеже аз нямам поглед върху шибидасите, а просто казах по какъв начин знам, че други хора са си почиствали отвеждащите канали.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Когато отвирш вратата, (Шофьорската) и трябва да видиш посредата на гредата една трабичка или маркучле, щом го намериш намираш една сламка, пъхваш я вътре в маркучлето и почваш да духаш със всичка сила, до 3-то духане със сламката трябва да се е отпушил канала! Така правиш и на пасажерската врата, и си готов! Ако е от там проблема трябва да се оправи така! Ако ли не, ще трябва да разкачаш и да търсиш проблема някаде по тавана, пробив по улуците (маркучлетата)!
- Kilara37
Утре ще пробвам и ще пиша.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей приятел.Аз имах същия проблем на голф 2 1990 г. и се оказа ,че вода влиза през уплътнението на предното стъкло.Проблемът реших като повдигнах леко уплътнението и сложих силикон.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Уплътнение на предното стъкло,задръстени канали за оттичане на шибидаха, скъсан или измъкнат маншон на жилото за предния капак. За друго аз не се сещам,поне от към педалите.

А има още едно... от двете лаистни които минават по целия таван на тройките. Но нека момчето си провери всичко и да каже 

- mitko 82
- Автомобил: vento VR6
- Двигател: AAA 1996
колега без да свалиш тавана няма да стане гарантирам ти го.на шибидаха има не 2 а цели 4 тръбички(две които отиват в предните колонки-лява и дясна и две в задните колонки-пак лява и дясна)
пс. утре ще кача снимки ако не забравя
пс. утре ще кача снимки ако не забравя

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”