Мeglio - кожен салон ?
Мeglio - кожен салон ?
Здравейте Колеги, от скоро имам кола с кожен бял салон и не ми харесва как е подържана... Мръсно ми се вижда, пробвах с какви ли не препарати Сонакс и такива за кожи, но нищо не помогна. Пробвах с меглио(обезмаслител) и се чисти много добре, не се матира сякаш... Някои пробвал ли го е и какви са последствията, примерно лятото в жегата да не пожълтее кожата ? Благодаря предварително и всичко най-хубаво 

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Re: Мeglio - кожен салон ?
Меглиото е доста агресивен обезмаслител. Лично аз бих те посъветвал да не си мажеш по салона с него...
Ползвай само препарати за третиране на кожа. В гугъл не може да не излиза нещо по въпроса
Ползвай само препарати за третиране на кожа. В гугъл не може да не излиза нещо по въпроса

- mimo MS
- Автомобил: Passat 1.9 131hp Passat 1.8 90hp
- Двигател: AVF 2002 RP 1991
groznika написа:Меглиото е доста агресивен обезмаслител. Лично аз бих те посъветвал да не си мажеш по салона с него...

Ще съсипеш кожата с това Меглио. Хората неслучайно правят продукти за такива салони.
Ако пък не става с тях, переш салона в хубава автомивка и ще светне.
Ако пък не става с тях, переш салона в хубава автомивка и ще светне.
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако се е матирал, това значи че се е стегнал също така.
За да оправиш това, което си постигнал - измий салона с гъба с чиста вода, може и с парцалче. Кожата от вода не се плаши - напротив.
После намажи с крем нивеа и си готов. Изчакай между двете операции ден два.
За да оправиш това, което си постигнал - измий салона с гъба с чиста вода, може и с парцалче. Кожата от вода не се плаши - напротив.
После намажи с крем нивеа и си готов. Изчакай между двете операции ден два.
Аз моя салон също съм го третирал с Meglio - обезмаслител.Салона ми е черен.Вече втора година след интервенцията нямам никакви проблеми, така че давай смело.Можеш да разредиш само малко препарата с водица преди употреба, но аз пръсках директно от пръскалката и веднага след това забърсвам с чист памучен парцал.Наистина може би се втвърдява малко кожата, но това не е болка за умиралка според мен.Салона грейна след интервенцията
.

Колеги пробвах с Меглио и вода 50% на 50% и кожата направо светна (бяла е на цвят). В много сайтове чета съвети като триене на петна с бензин, пробвах само на едно местенце и на парцала почна да се появява цвета на кожата, а с меглио и водата нищо не остава на парцала освен мръсотия... След тва яко търкане с гъба и вода и суха кърпа, поне 20 пъти го правих това за да я изчистя от препарата. След това на топло да изсъхне добре и след часове я намазах обилно с некво мляко за бебета (имам племенница на годинка) и оставих да изсъхне 5 6 часа. Еми ще ви кажа, нищо общо с преди направо грее и е много мека и сякаш по удобна дори, преди беше като ламарина
личи си, че не е била подържана, направих и снимки, но ще кача по-късно да видите ефекта
))) Явно и колегата го е пробвал препарата и е доволен, така че смело колеги, и съшо така НЕ матира кожата
))

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”