Polo 6n 98' APQ - не се заключва
-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: Polo 6n 98' APQ - не се заключва
Толкова ти е бил пауъра най-вероятно.... 
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
Хм утре пак ще се мъча май 

- BruDoNe
- Автомобил:
- Двигател:
Защо не пробваш със спрей със сгъстен въздух ми се мъчиш да надуваш с уста ? 

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
При мен излезе пробита мембранката на машинката за резервоара .. същите симптоми, намазана със силикон държи за сега.
Първо се уверяваш че проблема не е с помпата. Вадиш си я помпата така че да можеш лесно да откачаш и закачаш буксата, откачаш централната тръбичка която тръгва за вакума, подаваш команда *и от двете предни врати* (трябва да са в едно положение - или отключено или заключено), помпата тръгва, запушваш и дупката за вакума, трябва да изключи. После пробваш в обратното положение (пак подаваш от двете врати едно и също). Ако е ок (най-вероятно) тръгваш да търсиш в кой сегмент има пробив по вакумната система.
Начина да откриеш коя машинка е с пробив е следния - връщаш централния вакум обратно на помпата, отваряш прозорците (за да ти е лесно да отключваш предните врати), откачаш буксата, подаваш команда от предна врата, закачаш буксата .. помпата примерно заключва, но не спира (както го описваш, така беше и при мен), изключваш буксата да не се мъчи. При това положение почваш да елиминираш врата по врата. Като отвориш вратата гледаш гумената хармоника през която минава инсталацията, дърпаш така че да оголи от към купето и ще видиш как се откачат тръбичките за вакума. При това положение, връщаш буксата и докато помпата върти постоянно запушваш тръбичката за съответната врата с нещо (примерно с шило). Почваш една след друга да откачаш тръбичката на съответната врата и да запушваш плътно от към купето с нещо докато където като запушиш щракне помпата и изкючи, значи там е проблема. Освен на вратите имаш още 2 машинки за багажника и за резервоара. Започни от там според мен, принципа е същия.
Малко объркано ама дано си ме разбрал.
П.С. Благодарености на колегата georgiev777, който извърши тази операция при мен .. а бях тръгнал за "нова" помпа
Първо се уверяваш че проблема не е с помпата. Вадиш си я помпата така че да можеш лесно да откачаш и закачаш буксата, откачаш централната тръбичка която тръгва за вакума, подаваш команда *и от двете предни врати* (трябва да са в едно положение - или отключено или заключено), помпата тръгва, запушваш и дупката за вакума, трябва да изключи. После пробваш в обратното положение (пак подаваш от двете врати едно и също). Ако е ок (най-вероятно) тръгваш да търсиш в кой сегмент има пробив по вакумната система.
Начина да откриеш коя машинка е с пробив е следния - връщаш централния вакум обратно на помпата, отваряш прозорците (за да ти е лесно да отключваш предните врати), откачаш буксата, подаваш команда от предна врата, закачаш буксата .. помпата примерно заключва, но не спира (както го описваш, така беше и при мен), изключваш буксата да не се мъчи. При това положение почваш да елиминираш врата по врата. Като отвориш вратата гледаш гумената хармоника през която минава инсталацията, дърпаш така че да оголи от към купето и ще видиш как се откачат тръбичките за вакума. При това положение, връщаш буксата и докато помпата върти постоянно запушваш тръбичката за съответната врата с нещо (примерно с шило). Почваш една след друга да откачаш тръбичката на съответната врата и да запушваш плътно от към купето с нещо докато където като запушиш щракне помпата и изкючи, значи там е проблема. Освен на вратите имаш още 2 машинки за багажника и за резервоара. Започни от там според мен, принципа е същия.
Малко объркано ама дано си ме разбрал.
П.С. Благодарености на колегата georgiev777, който извърши тази операция при мен .. а бях тръгнал за "нова" помпа
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
lion_heart002 написа:Имаш пробив по маркучите за вакуума някъде-най-вероятно.
Колега днес за малко да открия проблема но вече започна да се стъмнява и не ми се занимаваше. Та отворих багажника и изместих компресорчето на една страна от мястото му и си наврях ръката за да напипам машинката и маркучето на машинката за капачето на резервоара , и като започнах да откл. и закл. от там се чуваше и усещаше че излиза въздух м/у пръстите ми.
Дали там е проблема

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
low_creep написа:lion_heart002 написа:Имаш пробив по маркучите за вакуума някъде-най-вероятно.
Колега днес за малко да открия проблема но вече започна да се стъмнява и не ми се занимаваше. Та отворих багажника и изместих компресорчето на една страна от мястото му и си наврях ръката за да напипам машинката и маркучето на машинката за капачето на резервоара , и като започнах да откл. и закл. от там се чуваше и усещаше че излиза въздух м/у пръстите ми.
Дали там е проблема![]()
Ами написал съм го на 1стр ама кой да чете

- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
Ами написал съм го на 1стр ама кой да чете
[/quote]
Извинявам се колега но вече се умотъх с това централно
Утре ще го разглобя и ще видя какво се случва там за теникията. А някои може ли да ми каже как се сваля тази машинка за капачката на резервоара? Трябва ли нещо десния стоп да се сваля или не?
[/quote]Извинявам се колега но вече се умотъх с това централно
Утре ще го разглобя и ще видя какво се случва там за теникията. А някои може ли да ми каже как се сваля тази машинка за капачката на резервоара? Трябва ли нещо десния стоп да се сваля или не?
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм го написал че от нея машинка излезе при мен. Като казваш че не четеш, все едно труда дето си правим да ти пишем е на вятъра .. 
На Ибизата се развиват 2 болчета и излиза, там при помпата са .. ако е Поло обаче не съм виждал как е .. огледай ..

На Ибизата се развиват 2 болчета и излиза, там при помпата са .. ако е Поло обаче не съм виждал как е .. огледай ..
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
Polo е и ще го огледам утре 
- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
dj_tuhla написа:И аз съм го написал че от нея машинка излезе при мен. Като казваш че не четеш, все едно труда дето си правим да ти пишем е на вятъра ..
Същото е
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
А вие колеги как отстранихте проблема за да знам и аз как да го поправя 

-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Tи се бъзикаш нали???

- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
Е само със силикон ли може да се намаже както по-горе е написал колегата или може да се замени с нещо?
- low_creep
- Автомобил:
- Двигател:
открих това което прави мизерията , а то беше машинката която закл. капачката на резервоара. Сега съм махнал машинката и съм затапил маркуча. Въпросът ми е дали мога да си закупя от някой магазин такова маншонче или не? 
- pinsi
- Автомобил: Polo 1.9D
- Двигател: AEF 99
И при мен беше скъсано маншончето на машинката,която заключва капачката на резервоара.Махнах го заедно със шиша и затапих с клечка 
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”