Относно ъпгрейд на спирачките на едно ABD
- Biotest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Относно ъпгрейд на спирачките на едно ABD
Внимавай с помпите да не стане обратен ефект 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Biotest написа:Внимавай с помпите да не стане обратен ефект
Най-вероятно ще взема нова от Транспортер.
- Biotest
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И на този етап ще сбъркаш...upgrade първо предните спирачки и тогава мисли за помпи...
- radi_nrj
Предните на ABD-то са с отлят супорт и за минаване на по големи спирачки филма е голям. След като се понапаснаха дискове и накладки вече ми харесва как спира, но искам да намаля малко усилието в/у пеадала и да намаля риска от блокиране на задните.
- Iago
- Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
- Двигател: B8444S
Добре де.. АБД не е ли с 23х дискове отпред? Така.. предните и задните стават с почти еднакви размери струва ми се. Аз също мисля че определено трябва да минеш на по големи дискове отпред.. въпреки разправията с подмяната на елементите от ходовата част.
- passatfen
- Автомобил: Vw Golf Mk7
- Двигател: CLHA++
- Контакти:
колегата беше споменал някаде за апарати от тройка и дискове от г60 т.е. 280мм 

- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Iago написа:Добре де.. АБД не е ли с 23х дискове отпред? Така.. предните и задните стават с почти еднакви размери струва ми се. Аз също мисля че определено трябва да минеш на по големи дискове отпред.. въпреки разправията с подмяната на елементите от ходовата част.
239 отпред и 226 отзад. Наистина ако се сложи 256 вентилиран отпред, ще има осезаема разлика, тогава има смисъл и от помпа с по-широко бутало. radi_nrj, ако не ти се играе с по-големи дискове отпред, просто сложи кантар на задния мост и го регулирайте и няма първо да ти блокират задните колела, а и ще усетиш и пълната сила на предните спирачки

- radi_nrj
passatfen написа:колегата беше споменал някаде за апарати от тройка и дискове от г60 т.е. 280мм
Тия са ми на комбито.
batko_miro написа:239 отпред и 226 отзад.
Карал съм 2-ка GTI, която заводско е със същия сетъп и спира по-добре от ABD-то в момента. Май разковничето е в кантара... Колкото до помпата, настоящата си заминава, така и така ще се сменя та защо да не я сменя с по-голяма.
- Iago
- Автомобил: Volvo XC90 V8 Sport
- Двигател: B8444S
Е в крайна сметка.. по евтиния вариант е да опиташ с кантар отзад.. ако тогава не ти хареса спирането, можеш да минеш на по големи дискове отпред.
А за по-голяма помпа.. ще прави по голямо налягане, съответно по малките като площ дискове и накладки ще блокират по лесно.. Това са само размисли на глас, не съм го играл на практика. Обаче да питам нещо друго.. каза нова помпа от ЛТ. Колко струва чисто нова такава горе долу и каква марка е?
А за по-голяма помпа.. ще прави по голямо налягане, съответно по малките като площ дискове и накладки ще блокират по лесно.. Това са само размисли на глас, не съм го играл на практика. Обаче да питам нещо друго.. каза нова помпа от ЛТ. Колко струва чисто нова такава горе долу и каква марка е?
- peshoxx
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Stenly написа:Слагай един кран за спирачно усилие за назад и регулирай съотношението... тези коли са прекалено леки и понякога дори и с кран пак задните поспират повече от необходимото... пример е голф 1 трансформиран на дискове. Кранове има на Wilwood по спомен бяха около 100 лв ..това значи обаче ,че променяш и спирачните тръбички ...
Стенли,за това ли имаш в предвид?
http://www.ebay.co.uk/itm/WILWOOD-BRAKE ... 0614271184
Като гледам колко струва втора употреба на аукцион,колко ли ще струва нов не ми се мисли.
С тези нови помпи много внимавайте,защото има много гадни ментета,които не искат да спират както трябва.
- radi_nrj
Като гледам е само един вход и един изход а колата е с 2 независим кръга на задните колела 

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Накрая се стига до АБС!
Предни и задни спирачки трябва да имат размери,пропорционални на натоварването на ос при спиране.
Предни и задни спирачки трябва да имат размери,пропорционални на натоварването на ос при спиране.
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
radi_nrj написа:Май разковничето е в кантара...
Мисля, че сам си отговори

radi_nrj написа:Колкото до помпата, настоящата си заминава, така и така ще се сменя та защо да не я сменя с по-голяма.
Щом си заминава, по-добре я смени със стоковата за АБД... С по-голямата помпа ще имаш много по-голямо спирачно усилие при по-леко натискане на педала, респективно, ще стане малко неприятно карането в градски условия и задръстване с такова голямо спирачно усилие...

- peshoxx
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radi_nrj написа:Като гледам е само един вход и един изход а колата е с 2 независим кръга на задните колела
Има и с по два входа и изхода,този е за предна-задна линия,после се разделят явно за колелата.
Като гледам има доста евтини варианти...
http://www.summitracing.com/search/Bran ... ng-Valves/
- duff
- Автомобил: Seat Cordoba Coupe
- Двигател: AEE
колеги и аз съм със същия проблем и имам кантар..... уж си играх местих го на горе на долу обаче промяна няма рязко натискане на спирачката и се завъртам все едно с ръчна..... айде помагайте ще има черпушка
П.П колата е сеат-чето в гаража 1.6 АЕЕ
П.П колата е сеат-чето в гаража 1.6 АЕЕ