RPM - Jetta2 - Вдигане на оборотите.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Re: ? за RPM при студен двигател (Jetta 2)

Мнениеот x15 » Вто 13 мар 2012 20:18

Малките дупки ги почистих, но с игла, че не намерих толкова тънка медна тел.

А контактите ги гледах, май са на принципа "има-няма" най-обикновени прекъсвачи и работят ОК, въпросът е че пластината (№ 4) която трябва да натиска единия прекъсвач (№ 2) въобще не го достига след регулирането на оборотите?

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Сря 14 мар 2012 4:52

:applause: Да си отговоря сам на въпросите heavy metal zork

След малко четене се оказа, че оборотите не се регулират от болт № 1 на снимката!!!

Извод: Внимавайте чии съвети слушате! :banghead:

Изображение

Throttle valve switches - testing and adjustment (№ 2 и 3 на снимката)
1 There are two throttle valve switches.
Switch 1 monitors the throttle valve closed position and switch 2 monitors the throttle valve fully open positio (see illustration).
2 Disconnect the supply plug from switch 2 and check that approximately 5 volts is available across the two terminals with the ignition switched on. If not, check the wiring from the control unit.
3 Connect an ohmmeter across the terminals of switch 2, then slowly open the throttle valve until the switch points close. The gap at the throttle lever stop must be 0.20 to 0.60 mm when the points close. If necessary, adjust the position of switch 1.
4 A piece of card marked with 10° is required to check switch 2. Attach the card to the first stage throttle valve shaft.
5 Fully open the throttle and align a datum with 0° on the card. Close the throttle by approximately 20°, then slowly open it until switch 2 points close. This should occur at 10° ± 2° before full throttle. If necessary, adjust the position of switch 2. Note that the throttle valve lever roller must contact the sloping part of switch 2 (№ 3 на снимката).

Throttle stop - adjustment (№ 1 на снимката)
1 Throttle stop adjustment is initially set at the factory and should not be tampered with.
However, if it is accidentally disturbed, proceed as follows.
2 Back off the adjustment screw until a gap exists between the carrier lever and stop lever (see illustration).
3 Turn the adjustment screw until the two levers just make contact, then continue to turn it a further half-turn. Tighten the locknut.
4 After making an adjustment, readjust the throttle valve switches, and the idle speed and mixture.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 14 мар 2012 16:49

3 е вакуум, да. И доколкото виждам е скъсан. Смени тръбичката, иначе регулатора на налягането на бензина няма да си върши работата.
2 също е вакуум, впрочем ;)
1 на снимаката е дроселен винт на байпасния канал на дроселовата клапа (мноооого объркано излезе! :banghead: ) Нищо, де! За него после.
Стопорния винт на дросела ти е болтчето за ключ 8 най-отгоре, дето има и стопорна гайка.
Този болт го нагласяш така, че клапата да може да бъде почти напълно затворена.
Лично аз съм го оставил да има около 0.5-0.7мм просвет.
Сменяш вакуумните маркучлета, за да работи регулатора на налягането и си настройваш датчика за празен ход да сработва, когато клапата е опряла в стопора горе.
След това отвиваш бавно дроселния винт, който на снимката е означен с жълта стрела под №1 докато получиш минималните стабилни обороти.
Специално аз настройката на този винт я правих на леко прогрят мотор, около 40*-50*С и се получи.
По книга май дават, че трябва да е напълно загрял мотора, но аз проблем с оборотите имах точно в този диапазон - от 40* до 65*, за това и така го правех.

Аха!
Писал си, докато и аз съм писал :lol:
Точно на новите снимки червения №1 е стопорния болт. Ама никой не е твърдял, че той е за настройка на оборотите :lol: Вече явно знаеш, че за тази цел е червения №5 :да:
Та тъй, де!
Нагласи ли датчика №2 да задейства, когато си отпуснал газта?

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Чет 15 мар 2012 3:08

:beer heavy metal zork :beer

След настройкта на стопорният и дроселният винт, и почистването на дроселната клапа,
сега работи значително по-добре!!!!

:beer Специални Благодарности на Radotom и Iezekil :beer

Сега вече не е необходимо да държа 5 минути газ и спирачка докато загрее,
но за да запали пак трябва да натисна газта?

Някакви идеи какво още трябва да се бъзикне, че да се оправи съвсем?

Само малката клапа ли трябва да е леко отворена, моята и оставих към 0.5 мм дупка - където е червената стрелка?

ПП един "специалист" ме подведе преди години че стопорният винт е за оборотите на празен ход, и аз връткам ли връткам.... :)

Изображение

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Чет 15 мар 2012 9:05

x15 написа:Някакви идеи какво още трябва да се бъзикне, че да се оправи съвсем?

Само малката клапа ли трябва да е леко отворена, моята и оставих към 0.5 мм дупка - където е червената стрелка?

Оправи ли вакуумчето към дросела?
Макар, че не е от него проблема с паленето, де! Той почва да играе след като запалиш.
На снимките от предходната страница се вижда горивната рейка. Вижда се и един щуцер, който при 2Е захранва с гориво дюзата за студен старт, а при теб изглежда стърчаща във въздуха... :shock
Ясно, че не е така - иначе скоростната ти кутия щеше да е перфектно чиста и постоянно да се мие от извиращия от щуцера бензин, ама... какво има там?

За дросела съм пас, защото на 2Е е само 1 голяма клапа, но предполагам, че при теб първо отваря малката, след това голямата, така, че да, само тя трябва да е открехната

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Чет 15 мар 2012 15:29

Вакумчето на дросела го накъсих малко, докато си намеря нова тръбичка.

Ъъъъъ... какво е горивната рейка, Вижда се и един щуцер..... ?

Признавам си... повечето термини не ги знам :help:

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Чет 15 мар 2012 18:42

да,той щуцер си е тъй на тия мотори дето са.... с клапан за картерна вентилация...вече се насочи към него.Платното трябва да е здраво,понеже влияе пряко на дросела,в смисъл че пропуска не отчетен от дебитомера възду.Ако е разрушен и просто за тест по добре го откачи.Иначе за палене без натисната газ ми се струва,че ще решиш проблема с малко предварение на делкото...

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Чет 15 мар 2012 21:48

Клапан за картерна вентилация онова кръглото дето съм го лепил със силикон ли беше? Ако го откача трябва ли да запушвам дупките? Как да го разбера дали е добре?

Горивната рейка това на което са закачени инжекторите ли е?

Къде се намира дюзата за студент старт?

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 15 мар 2012 22:38

ти май нямаш 5-та дюза,намира се в дясно на колекторите хванат -маркуч за бензин с куплунг включен в него...син.Сега се загледах в щуцера,не е за 5-та дюза,сяккаш виждам че отт него продължава маркучБи ли го проследил??

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Пет 16 мар 2012 3:08

Щуцер № 9 от снимката по-горе е изцяло метална тръба която отива между двигателя и купето,не и се вижда краят, но с напипване бих казал че отива в смукателният колектор, синъо-зеленият край който се вижда на снимката не е маркуч, а тапа. До задният край на щуцер № 9 има някакъв сензор с три кабелчета, но не се вижда?

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пет 16 мар 2012 6:42

щуцер 9 го имат и двигателите с 5-та дюза,само че е малко по-назад.Не знам каква работа върши.Става въпрос за щуцера от ляво на щуцер 9,успоредния на бензиновата рейка/май/

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Пет 16 мар 2012 15:06

Ако става въпрос за № 15 на втората снимка, това е въздух от байпаса.
- сложих номера на различните чаркове, че като не им знам имената... :oops:

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Пет 16 мар 2012 16:00

Хъ т'къв! :да:
Щуцера, за който ми стана интересно е под №3 на първата снимка.
№4 е горивната рейка, там, дето са дюзите, да. И ако при мен този щуцер остане така, както е при теб - цвърчи бензин яко!
Макар, че тази сутрин при мен се разцвърча от другата страна, на входа :banghead: ... гадна скобичка на маркуча иии... eusa

Синьо-зелената тапичка под №9 ти е тръбичка о изпускателния колектор и доколкото съм чувал от там се пъхала сондата при проверка на изгорелите газове (при технически преглед, примерно)

А сепаратора на картерната вентилация е лепеното със силикон под №10 :да:

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Пет 16 мар 2012 18:56

:D щуцер №3 е запушен с винт, но дали фабрично си е така ..... , какво принципно трябва да има там?
Сепаратора на картерната вентилация изглежда залепен отвсякъде, има ли начин да се провери без да се реже?
Какво още да гледам с което може да се подобри работата на двигателя?

Изображение

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пет 16 мар 2012 20:18

да,проследи го този маркуч о тномер 3 на първата и номер 16 на втората снимка.Клапана за картерната вентилация трябва да може да се разглоби за да се види вътре платното на кво дереже е.и дай най-после малко предварение,да видим разлика в паленето ще има ли :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”