Тежък случай - реставрацията на Bugsy...

Форум за всички "въздушни" Volkswagen-и
Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Чет 20 яну 2005 16:09

да фланеца е това, това се слага не само на Лада.... купи си списание VWSPEED или VWSCENE, поне там ги има и има за каквито искаш двигатели и цените.....просто хората са го измислили........ръгаш друг мотор и не се разправяш с щуротии..... ние слагаме тук от Алфа 33 върви много........ама много

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Чет 20 яну 2005 21:27

rusty написа:...
не се ли замисляш да прекараш и траби за водно и евентуално за маслен радиатор напред?

Благодарско за разговора с Германеца :) , а идеята за тръби за масления радиатор е супер - бях го намислил отдавна , но бях забравил - благодаря, че ме подсети, а за водното - не съм привърженик на стила - Костенурка с водно (меко казано)??? :wink:. Но сега изниква още един въпрос - колко дебели маркучи да сложа?
Имам и други идеи - масления радиатор да се монтира некъде отзад под купето, а акумолатора да се сложи отпред под резервоара, защото тея изпарения дето ги дишаме... и друга: профилите за подсилване да се заварят като U - и се облекат с ламарина(гледах по Discovery - в една фирма така подсилват, когато ти правят Лимузина от колата - стигат до 16 метра...).

Потребителски аватар
rusty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusty » Чет 20 яну 2005 21:45

Виж тук за трабите а и за инфо за части винаги може да питаш по емаил дори на английски: http://www.classic-parts-online.de/?path=0.1.74.84. А тук има охладител за масло за бус, може да се ориентираш за трабите: http://www.busschmiede.de/ersatzteile_z ... vw-bus.htm И накрая един савет от мене: охладител за маслото от Голф 1 ГТИ поне на буса дизел заспива, чувал сам че имало и москвичи с такива неща може да минеш по тънко. Айде успех!

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Чет 20 яну 2005 22:14

rusty написа:Виж тук за трабите а и за инфо за части винаги може да питаш по емаил дори на английски: http://www.classic-parts-online.de/?path=0.1.74.84. А тук има охладител за масло за бус, може да се ориентираш за трабите: http://www.busschmiede.de/ersatzteile_z ... vw-bus.htm И накрая един савет от мене: охладител за маслото от Голф 1 ГТИ поне на буса дизел заспива, чувал сам че имало и москвичи с такива неща може да минеш по тънко. Айде успех!

Това е супер кит има и отделен термостат за 13евро-което беше проблем и смятах да слагам термостат от водно...А москвича наистина има маслен радиарор такъв ще слагам и е доста удобен за монтаж - дулъг и нисък. А днеска се сетих, че може да стане и радиаторче за парно = разширително казанче - май има поршета така.:wink:
Ти къде си в Германия и можем ли да поръчваме части чрез теб?

Потребителски аватар
rusty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusty » Чет 20 яну 2005 22:47

BuGmaN написа:Това е супер кит има и отделен термостат за 13евро-което беше проблем и смятах да слагам термостат от водно...А москвича наистина има маслен радиарор такъв ще слагам и е доста удобен за монтаж - дулъг и нисък. А днеска се сетих, че може да стане и радиаторче за парно = разширително казанче - май има поршета така.:wink:
Ти къде си в Германия и можем ли да поръчваме части чрез теб?

живея в олденбург, тва е на 50км от бремен. За термостата, не си струва да се дават 13 евро той е за TDI на 90 градуса понеже на тях им треа по висока работна температура. Бях чел някаде как се приспособява от водно ако го намеря ще го постна. Като го измислиш това с радиатора ще може ли да покажеш снимка, и аз ще трябва скоро да правя нещо такова и ще се радвам на идеи, а и гледам да мина по тънко (студент). За части по принцип не е проблем освен ако не трябва да нося мотор, но ще се прибирам чак април. Но съм готов да помогна.

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Пет 21 яну 2005 11:25

rusty написа:живея в олденбург, тва е на 50км от бремен. За термостата, не си струва да се дават 13 евро той е за TDI на 90 градуса понеже на тях им треа по висока работна температура. Бях чел някаде как се приспособява от водно ако го намеря ще го постна. Като го измислиш това с радиатора ще може ли да покажеш снимка, и аз ще трябва скоро да правя нещо такова и ще се радвам на идеи, а и гледам да мина по тънко (студент). За части по принцип не е проблем освен ако не трябва да нося мотор, но ще се прибирам чак април. Но съм готов да помогна.

За термостата си мисля, че за въздухара трябва да отваря некъде на 90 - защото той работи на по висока температура от водното или на точно 90 и понеже зора ми е лятото като ръчкам да не става маслото над 115-120' тоя термостат май ме устройва. Системата за охлаждане съм я измислил, но не съм я направил и не съм я тествал - но стане ли всичко с удоволствие ще я пейстна :wink: . А ако поръчаме някаква част на теб би ли я изпратил по поща или по автобуса да речем, щото нали се сещаш колко искат за доставка до БГ.

Потребителски аватар
rusty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusty » Пет 21 яну 2005 20:07

Здравей!
сажалявам че се забавих с отговора, изпити :) ако си от софия мога да пращам неща по радина-1 чанта струва 10лв. иначе по пощата колече до 2,5кг е 8,50 евро. Ако си поръчваш термостата може да земат и 4евро да ми го пратят, трябва да питам. По принцип не е проблем само да ми минат изпитите че ми е пламнала главата са, ако искаш харесвай си неща и след 12 Фев. давай да видим какво мога да направя. И още един въпрос, как извеждаш маслото до радиатора? С фланец на масления филтър или някакав друг начин?
Стефан

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Пет 21 яну 2005 22:40

rusty написа:Здравей!
сажалявам че се забавих с отговора, изпити :) ако си от софия мога да пращам неща по радина-1 чанта струва 10лв. иначе по пощата колече до 2,5кг е 8,50 евро. Ако си поръчваш термостата може да земат и 4евро да ми го пратят, трябва да питам. По принцип не е проблем само да ми минат изпитите че ми е пламнала главата са, ако искаш харесвай си неща и след 12 Фев. давай да видим какво мога да направя. И още един въпрос, как извеждаш маслото до радиатора? С фланец на масления филтър или някакав друг начин?
Стефан

Ми това за доставките по радина звучи добре :) , ще го пробвам живот и здраве... :wink: . За маслото имам оригинален адаптор - от някаккъв ваген-бус май 2л. - въздъхар, може и с адаптор на филтара има и други начини ма трее се мисли... :wink:

Потребителски аватар
BuGmaN
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BuGmaN » Пон 24 яну 2005 13:44

Хей колеги да се похваля какво си намерих на вторични суровини - боксерче typ4 1,6 с хидравлични повдигачи, маслен радиатор и 215мм маховик- излезе ми 73лв. Блока не беше отварян... :lol:
Сега една идея по темата - вчера като се завирах под Вартбургинито на Баща ми да сменям стартера забелязах едно доста спретнато шаси и се замислих дали няма да мога да ползвам профилите от такова шаси - размера на профила е някъде 100х40мм. и ми се види доста лек и здрав, нищо че е от Вартбург...Какво ще кажете?

Потребителски аватар
airMcooled
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот airMcooled » Сря 26 яну 2005 13:39

Yaro написа:...
Аз също ще правя тенекии тази година, но ще разделям купе и шаси и май засега най-добрия майстор/оферта е ...... в Пловдив..

я сподели къде в пловдив има добър тенекеджия. понеже и аз ще кърпя и боядисвам. живея в софия, но съм от пловдив и бих могъл да свърша тази работа и там.
просто събирам идеи кое къде и как :roll:

Потребителски аватар
rusty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusty » Сря 26 яну 2005 17:01

airMcooled мога да ти препоръчам един майстор от Асеновград :) вуйчо ми, хората казват че е добър а моето мнение е че просто гледа да си свърши работата както трябва а и не зима много, бих казал достатачно. Проблема е че по някога се чака и 1 месец понеже има доста хора, трябва да говориш с него. Тел. 0331 28561 Христо, вечер. Успех!

Потребителски аватар
Yaro
Автомобил: TLC HDJ80
Двигател: 1HD-FT

Мнениеот Yaro » Сря 26 яну 2005 17:54

airMcooled написа:я сподели къде в пловдив има добър тенекеджия. понеже и аз ще кърпя и боядисвам. живея в софия, но съм от пловдив и бих могъл да свърша тази работа и там.
просто събирам идеи кое къде и как :roll:

Казаха ми го по принцип. Не знам адрес, и име дори. Ще попитам и ще пиша тук или на бележка.. :wink:

Потребителски аватар
airMcooled
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

мерси ви

Мнениеот airMcooled » Чет 27 яну 2005 9:12

мерси ръсти, благодаря, яро :D

но нека пукне пролет :roll:

следващия ми въпрос...
:D

къде е стоп машинката на модел 1302, не ми работят стоп светлините. бушоните са здрави, кабелите към спирачната помпа са си забучени на място...
или може би е датчика в самата спирачна помпа?

номер 3 :!:
знаете ли някой да възстановява рефлектора на фара? предполагам се пръска със спрей или квото и да е... просто да светне малко по-добре.

засега спирам до тук
:lol:

Потребителски аватар
gti
Автомобил: MK4 R32
Двигател: BFH 2003
Контакти:

Мнениеот gti » Чет 27 яну 2005 11:06

Пусни си отделна тема с тези въпроси,тук се говори за дъното на бъгси :idea:

Потребителски аватар
asentm
airman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asentm » Чет 27 яну 2005 13:34

BuGmaN написа:Хей колеги да се похваля какво си намерих на вторични суровини - боксерче typ4 1,6 с хидравлични повдигачи, маслен радиатор и 215мм маховик- излезе ми 73лв. Блока не беше отварян... :lol:
Сега една идея по темата - вчера като се завирах под Вартбургинито на Баща ми да сменям стартера забелязах едно доста спретнато шаси и се замислих дали няма да мога да ползвам профилите от такова шаси - размера на профила е някъде 100х40мм. и ми се види доста лек и здрав, нищо че е от Вартбург...Какво ще кажете?

мотора е тип 1, не ти препоръчвам да го слагаш, защото в никакъв случай няма да върви повече. Тунингарите изхвърлят хидравликата защото не държи на високи обороти. От него можеш да използвеш бутала, глави, вал и маховик+съединител. разпределителния вал е по вбавен има мощност на по-ниски обороти. Обикновеннно на костенура разпр. вал е 150 градуса, ако си намериш вал от 1600ТЛ /има го на твоя сайт с дъното/ неговия вал е 156гр. и в комбинация с по-бързия дифиринциал на ТЛ дава предимство от 12 км/ч. на скорост

Върни се в “Air Cooled & Boxer”