Проблем с ABF

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Re: Проблем с ABF

Мнениеот batko_miro » Чет 15 мар 2012 22:23

vanko_5 написа:...тромава става в старта и пале след 20 секунди вартене ...

Пак ти казвам, че не се заяждам, успех с решението на проблема ти. Но както си написал, че диагностиката не показва нищо, работата отива на проба-грешка да изключваш евентуалните виновници за проблемите :012:

Потребителски аватар
vanko_5
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vanko_5 » Чет 15 мар 2012 23:00

ok
kolega

Потребителски аватар
vanko_5
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vanko_5 » Пет 16 мар 2012 18:39

Колеги извадех буксите на датчиците напръцках ги с контактен спрей и пак ги сложих несмуче от никаде въздух и продължават проблемите дали да не сменя запалителни свещи понеже незнам кога са сменяни и друго което забелязах като реша да паля отзад в момента който пали излиза черно от аспуха се едно неизгорял бензин

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Пет 16 мар 2012 19:14

вземи за проба температурен датчик от колега-може да дава грешни стойности и да лъже компа! heavy metal zork

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Пет 16 мар 2012 21:03

Провери си вакума към компютъра,не се сещам какво може да ти бърка сместа до такава степен при първоначелаен старт !

Потребителски аватар
vanko_5
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vanko_5 » Съб 17 мар 2012 0:18

Вакумите са подменени с нови а тоз температурен датчик каде се намира и как мога да разберя дали показва вярно на диагностика ли

Потребителски аватар
Buxpo
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABF

Мнениеот Buxpo » Съб 17 мар 2012 3:06

Температурния датчик се намира под делкото, има маркуч който излиза от блока и на самия него е датчика вижда се една букса с 4 кабела влизащи в нея
На диагностика може да провериш дали дава грешка датчика и дали е за смяна евентуално
Но най добрия вариант е просто да го смениш и да видиш как ще е колата и гледай ако го сменяваш цвета му да е същия защото мисля че имаше значение

Потребителски аватар
vanko_5
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vanko_5 » Съб 17 мар 2012 7:31

Мерси колеги ще пробвам да видя какав е а цвета някой знае ли какав трябва да е данеби моя да е сменян и да не е какавто трябва може ли да имам такава опция

Потребителски аватар
Buxpo

Мнениеот Buxpo » Съб 17 мар 2012 13:19

Принципно мисля че трябва да е бял поне моя е такъв,но съм виждал черен и кафяв обаче не съм сигурен дали не бяха различни при различните модели през годините, най добре ако мислиш да купуваш нов ходи в оторизиран магазин и си вземи оригинален мисля че е между 20 и 40 лева

п.с.
Твойта кола с климатик/климатроник ли е?

Последна промяна от Buxpo на Съб 17 мар 2012 13:59, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
overapac
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот overapac » Съб 17 мар 2012 13:55

ето:
Прикачени файлове
00.jpg

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Съб 17 мар 2012 22:30

Температурния датчик е под делкото но не е на маркуча а е завит на главата(със 2 кабела е буксата).Може да го измериш с мултицет и да свериш със стойностите който е дал колегата но по сигурно е с компа(ваг ком)-намери някои с "кабел" и проверете всички датчици в реално време какви показания дават.

Потребителски аватар
vanko_5
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vanko_5 » Съб 17 мар 2012 22:53

мерси на всички а каква ли е цената на датчика ако е той изобщо

Потребителски аватар
vanko_5
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vanko_5 » Съб 17 мар 2012 23:33

Buxpo написа:Принципно мисля че трябва да е бял поне моя е такъв,но съм виждал черен и кафяв обаче не съм сигурен дали не бяха различни при различните модели през годините, най добре ако мислиш да купуваш нов ходи в оторизиран магазин и си вземи оригинален мисля че е между 20 и 40 лева

п.с.
Твойта кола с климатик/климатроник ли е?

Колега датчика ми е бял колата е с климатроник мисля че имах от 1.8 ABS (Черен с жълт пръстен е )дали не e сащия как да разберя за пробата

Последна промяна от vanko_5 на Нед 18 мар 2012 20:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Buxpo

Мнениеот Buxpo » Нед 18 мар 2012 0:20

van4ooo написа:Температурния датчик е под делкото но не е на маркуча а е завит на главата(със 2 кабела е буксата).Може да го измериш с мултицет и да свериш със стойностите който е дал колегата но по сигурно е с компа(ваг ком)-намери някои с "кабел" и проверете всички датчици в реално време какви показания дават.

Колега прав си подвел съм се, защото при мен има още един датчик този за който аз говоря(може би има връзка със климатроника) мисля че и него го водят някакъв топлинен датчик и когато съм я карал на диагностика защото и на мен го имаше този или сходен проблем който изчезна от самосебеси така и не разбрах от къде идва, защото всичко и работи нормално на колата но проблема си го имаше и вследствие изчезна :? но както и да е,та там ми обясняваха че тоя топлинен датчик може да прави мизерии също така и този който ти казваш под него където си е на блока

vanko_5 написа:Колега датчика ми е бял колата е с климатроник мисля че имах от 1.8 ABS (бял с жълт пръстен е )дали не e сащия как да разберя за пробата

Ами провери с уред замери или най добре, направи както каза колегата с VAG-COM

Потребителски аватар
vanko_5
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vanko_5 » Нед 18 мар 2012 20:26

Колеги замерех датчика с 4 крачета който стои на черната пласмаса за кято е захванат маркуча на водата кам радиатора и недава никакво сапротивление ни на топал ни на студен мотор от него може ли да прави проблема ,а колеги моя е бял имам от 1.8 ABS мотор и е черен с жалкта лента какво означава света и дали ще стане на АБФ-фа ми или да тарся такав бял

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”