vw sharan няма моштност

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
sharan5
Автомобил:
Двигател:

vw sharan няма моштност

Мнениеот sharan5 » Съб 17 мар 2012 10:22

Пичове имам vw SHARAN 1.9 TDI 116 коня, и от извесно време загуби моштност.Иначе върви що годе нормално но решъ ли да дръпна да изпреваря или на баир да набереш ,абе баира на телевизионната кула на 2 ра скорост като спъната.Някои имали идея каде е причината турбо катализатор.С диагностика ще покажели каде е болката.Помагаите какво да направя.

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Re: vw sharan няма моштност

Мнениеот bnick » Съб 17 мар 2012 10:35

Започни от учебник по български :beer

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 17 мар 2012 11:10

Много даскали много нещо в този форум Не е нормално да прави тези неща за които пишеш Човек който разбира от диагностика ще ти каже какво и е на колата

sharan5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sharan5 » Вто 20 мар 2012 15:01

Обичам такива хитреци които се моткат по форумите и дават никуму ненужни савети.А самите те са толкова непогрешими че сами могат да си направя дори мозачна операция.

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Вто 20 мар 2012 15:50

Както всяка тема, в която се пита за онлайн диагностика, и тук съветът ще е "иди на диагностика".
116-ките с променлива геометрия ли бяха? Да се е зацапала? В смисъл - не върви в целия диапазон на мотора или само в ниски, или само във високи?
Количеството на помпите е другото предположение.

П.П. Наистина все пак е редно да спазваме минимални правила за правопис и пунктуация.

slav4o08
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav4o08 » Съб 24 мар 2012 16:17

И на мен пасата има същите проблеми от доста време,на диагностика показва пренадуване и след като изчистя турбината всички стойности са перфектни според майстора,но след около 1000 км. пак я зацапва и пак забива.Катализатора е махнат,вак.маркучи сменени,N 75 сменен ,актуатора е проверен,центровката я оправихме и вече не знам от какво е това бързо зацапване.Вече мога да си свалям турбото със затворени очи,някой ако има идея ...

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Съб 24 мар 2012 18:04

slav4o08 написа:И на мен пасата има същите проблеми от доста време,на диагностика показва пренадуване и след като изчистя турбината всички стойности са перфектни според майстора,но след около 1000 км. пак я зацапва и пак забива.Катализатора е махнат,вак.маркучи сменени,N 75 сменен ,актуатора е проверен,центровката я оправихме и вече не знам от какво е това бързо зацапване.Вече мога да си свалям турбото със затворени очи,някой ако има идея ...

Направи логове,за да ги погледнем тук! :roll: Вакуум мерен ли е,ЕГР-а може да стои по-дълго отворен,знам ли!?

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Съб 24 мар 2012 18:14

Актуатора-проверен,.....не се знае..
Вземи едно чисто маркуче и го забоди на актуатора.И от другия край засмукваш с уста.2-3 засмуквания и е в крайно горно положение.Докато засмукваш слагаш пръсти на лоста отдолу-моя се движи 12-13мм по усет.
Задържаш в засмукано положение 10-20 сек.-ако мембраната е здрава лостчето не трябва да се връща нито мм :012: .Като отпуснеш -изведнъж се връща, без задържания.
При сглобяването на турбината било важно да не обърнеш плочката-тогава лопатките нямат пълния ход. :!:
МАП сензора на турбо тръбата ли е или е в компа?Ако е в компа трябва да го провериш-имаше доста писано за спукано маркуче в компа. :!:

Щом си сигурен в другите неща,за друго не се сещам, но за 1000 км да се задръсти-със сигурност не е на ред.

slav4o08
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav4o08 » Съб 24 мар 2012 21:25

EGR-а е изолиран механично и софтуерно,а вакума имаше разлика преди и след N 75 ,като работи на място не трябва ли да е така?

и маркучето в компа е сменено,входящия колектор също е изчистен :?:

Потребителски аватар
vwpd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwpd » Нед 25 мар 2012 17:11

Много хора по едно и също време един и същ проблем ни хвана това да не е някакъв вирус аз колко ядове с моята нов актоатор нов акумулатор вакум маркуч нов и пак в ниските обороти не откъсва катализатора е махнат сменен с резонаторно гарне одеве забелязах че и понапушва колата :banghead: :banghead: Егр ми е затапен махнат на цяло с реис паип съм не ми остана друго освен да почистя геометрията и да се надявам да се оправи. :banghead:

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Нед 25 мар 2012 17:30

KirilGeorgiev написа:Много даскали много нещо в този форум

Аз имам сертификат :deal
Само не разбрах какво му е хитрото да си грамотен и да се опитваш да ограмотиш някой неграмотен?
Шаран,направи му диагностика дали има някакви грешки по системата...

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Нед 25 мар 2012 21:30

Няма вирус,нормално е за ТДИ-тата.Прочетете теми писани преди доста години от Никс76,Ифидик,Гомез,Андонов,Добромирски и много,много други,със сигурност пропускам някой с опит и ще се ориентирате много добре!

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 26 мар 2012 9:29

И няма ли най-накрая автора да си оправи правописната грешка в заглавието, че се излагаме пред чужденците както се вика :idea: За целия му пост няма да говорим понеже там едва ли ще се справи изобщо с поправките ,но поне заглавието да не дразни толкова !

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пон 26 мар 2012 9:35

sharan5 написа:Обичам такива хитреци които се моткат по форумите ....

Абе ти поне заглавието няма ли да си оправиш , какво като си шофьор ! Имаш две мнения във форума и една публикувана тема , редактирай си заглавието поне !

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Вто 27 мар 2012 0:52

milmar написа:
sharan5 написа:Обичам такива хитреци които се моткат по форумите ....

Абе ти поне заглавието няма ли да си оправиш , какво като си шофьор ! Имаш две мнения във форума и една публикувана тема , редактирай си заглавието поне !

:mrgreen: Да си оправи заглавието е лесно,но явно някой трябва да му покаже къде са му правописните грешки ,защото той явно не може да ги открие :Mr Green Fun .Според мене лично ако е знаел как се пише нямаше да пише такива бисери.Явно първите 3 години от училище ги е пропуснал scare

Върни се в “Дизелови агрегати”