vw sharan няма моштност
vw sharan няма моштност
Пичове имам vw SHARAN 1.9 TDI 116 коня, и от извесно време загуби моштност.Иначе върви що годе нормално но решъ ли да дръпна да изпреваря или на баир да набереш ,абе баира на телевизионната кула на 2 ра скорост като спъната.Някои имали идея каде е причината турбо катализатор.С диагностика ще покажели каде е болката.Помагаите какво да направя.
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Re: vw sharan няма моштност
Започни от учебник по български 

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Много даскали много нещо в този форум Не е нормално да прави тези неща за които пишеш Човек който разбира от диагностика ще ти каже какво и е на колата
Обичам такива хитреци които се моткат по форумите и дават никуму ненужни савети.А самите те са толкова непогрешими че сами могат да си направя дори мозачна операция.
Както всяка тема, в която се пита за онлайн диагностика, и тук съветът ще е "иди на диагностика".
116-ките с променлива геометрия ли бяха? Да се е зацапала? В смисъл - не върви в целия диапазон на мотора или само в ниски, или само във високи?
Количеството на помпите е другото предположение.
П.П. Наистина все пак е редно да спазваме минимални правила за правопис и пунктуация.
116-ките с променлива геометрия ли бяха? Да се е зацапала? В смисъл - не върви в целия диапазон на мотора или само в ниски, или само във високи?
Количеството на помпите е другото предположение.
П.П. Наистина все пак е редно да спазваме минимални правила за правопис и пунктуация.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И на мен пасата има същите проблеми от доста време,на диагностика показва пренадуване и след като изчистя турбината всички стойности са перфектни според майстора,но след около 1000 км. пак я зацапва и пак забива.Катализатора е махнат,вак.маркучи сменени,N 75 сменен ,актуатора е проверен,центровката я оправихме и вече не знам от какво е това бързо зацапване.Вече мога да си свалям турбото със затворени очи,някой ако има идея ...
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
slav4o08 написа:И на мен пасата има същите проблеми от доста време,на диагностика показва пренадуване и след като изчистя турбината всички стойности са перфектни според майстора,но след около 1000 км. пак я зацапва и пак забива.Катализатора е махнат,вак.маркучи сменени,N 75 сменен ,актуатора е проверен,центровката я оправихме и вече не знам от какво е това бързо зацапване.Вече мога да си свалям турбото със затворени очи,някой ако има идея ...
Направи логове,за да ги погледнем тук!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Актуатора-проверен,.....не се знае..
Вземи едно чисто маркуче и го забоди на актуатора.И от другия край засмукваш с уста.2-3 засмуквания и е в крайно горно положение.Докато засмукваш слагаш пръсти на лоста отдолу-моя се движи 12-13мм по усет.
Задържаш в засмукано положение 10-20 сек.-ако мембраната е здрава лостчето не трябва да се връща нито мм
.Като отпуснеш -изведнъж се връща, без задържания.
При сглобяването на турбината било важно да не обърнеш плочката-тогава лопатките нямат пълния ход.
МАП сензора на турбо тръбата ли е или е в компа?Ако е в компа трябва да го провериш-имаше доста писано за спукано маркуче в компа.
Щом си сигурен в другите неща,за друго не се сещам, но за 1000 км да се задръсти-със сигурност не е на ред.
Вземи едно чисто маркуче и го забоди на актуатора.И от другия край засмукваш с уста.2-3 засмуквания и е в крайно горно положение.Докато засмукваш слагаш пръсти на лоста отдолу-моя се движи 12-13мм по усет.
Задържаш в засмукано положение 10-20 сек.-ако мембраната е здрава лостчето не трябва да се връща нито мм

При сглобяването на турбината било важно да не обърнеш плочката-тогава лопатките нямат пълния ход.

МАП сензора на турбо тръбата ли е или е в компа?Ако е в компа трябва да го провериш-имаше доста писано за спукано маркуче в компа.

Щом си сигурен в другите неща,за друго не се сещам, но за 1000 км да се задръсти-със сигурност не е на ред.
-
- Автомобил:
- Двигател:
EGR-а е изолиран механично и софтуерно,а вакума имаше разлика преди и след N 75 ,като работи на място не трябва ли да е така?
и маркучето в компа е сменено,входящия колектор също е изчистен
и маркучето в компа е сменено,входящия колектор също е изчистен

- vwpd
- Автомобил:
- Двигател:
Много хора по едно и също време един и същ проблем ни хвана това да не е някакъв вирус аз колко ядове с моята нов актоатор нов акумулатор вакум маркуч нов и пак в ниските обороти не откъсва катализатора е махнат сменен с резонаторно гарне одеве забелязах че и понапушва колата
Егр ми е затапен махнат на цяло с реис паип съм не ми остана друго освен да почистя геометрията и да се надявам да се оправи. 

KirilGeorgiev написа:Много даскали много нещо в този форум
Аз имам сертификат

Само не разбрах какво му е хитрото да си грамотен и да се опитваш да ограмотиш някой неграмотен?
Шаран,направи му диагностика дали има някакви грешки по системата...
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Няма вирус,нормално е за ТДИ-тата.Прочетете теми писани преди доста години от Никс76,Ифидик,Гомез,Андонов,Добромирски и много,много други,със сигурност пропускам някой с опит и ще се ориентирате много добре!
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
И няма ли най-накрая автора да си оправи правописната грешка в заглавието, че се излагаме пред чужденците както се вика
За целия му пост няма да говорим понеже там едва ли ще се справи изобщо с поправките ,но поне заглавието да не дразни толкова !

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
sharan5 написа:Обичам такива хитреци които се моткат по форумите ....
Абе ти поне заглавието няма ли да си оправиш , какво като си шофьор ! Имаш две мнения във форума и една публикувана тема , редактирай си заглавието поне !
-
- Автомобил:
- Двигател:
milmar написа:sharan5 написа:Обичам такива хитреци които се моткат по форумите ....
Абе ти поне заглавието няма ли да си оправиш , какво като си шофьор ! Имаш две мнения във форума и една публикувана тема , редактирай си заглавието поне !

Върни се в “Дизелови агрегати”