muns61 написа:Докато оправите работата на газ, колите ще станат електрички!
Кефи ме, когато някой мисли, аман от юзъри!
и аз съм любител на тясната дупка
преди време бях слагал ТАП, но при мен не даде особен ефект, защото този мотор на тойотата по принцип си работи с голямо предварение - около 40 ....50 град.
ceko2626 написа:Не мога да разбера защо се мъчите да сложите по-малък размер.Какъв е смисъла да смуче по-силно и да трябва да го ограничаваш със тройника да стегнеш пружината за чувствителноста на мембраната за да не харчи - така задушаваш възможностите на двигателя. Все едно да блокираш дроселовата клапа да се отваря по-малко.
ceko2626 написа:Колата ми е Тойота. Снимките на горния ми пост са от тайландски форум на Волво.
От моя опит мога да кажа , че един двигател за да работи си иска гориво + въздух. Сложиш ли мн-голям дифузьор дори и на развит тройник газта не достига затова го подбираш да може да влезе в регулацийте на вентила. Колкото повече стягаш тройника толкова повече натискаш педала да държи избраната скорост + караш на по-високи обороти и на пониска скорост по нагорнища което води до по-голям разход. Ако е развит повече от възможностите на двигателя - гори повече от колкото може да върви. Оптималния вариант е развиваш го много и ускоряваш до 6000 об. караш - спираш - стягаш с половин оборот до като усетиш, че вече се намалява мощността. Това положение ти е нулева позиция и със + или - четвърт оборот вече можеш прецизно да си настроиш колата по свой вкус. Не е възможно да се регулира АГУ на място дори и с газ-анализатор.
Конуса предполагам, че ще подобри въздушния поток.Не вярвам да усетя разлика.
До колкото съм разбрал искаш да изкараш тръбата за филтъра да смуче от насрещния вятър. Ако е така колкото по-висока сорост вдигаш толкова повече се качва налягането във въздуховодите до дросела, което води до затваряне на мембраната на изпарителя и обедняване на сместа.Като бонус ще ти гасне по-инерция.
Върни се в “Автогазови уредби”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 32 госта