Здравейте колеги искам да споделя моят проблем.Колата ми е Пасат б5 1.8Т 150 к.с. 98г обаче изобщо не върви за 150к.с.На 1 скорост горе долу добре ускорява но вече на другите по-бавно от обикновен бензин.Има едно леко придръпване на 2-ра скорост до към 3000 об.Пробвах с кланан Н75 откачих маркучите и оставих само буксата.Колата в първия момент полетя до 3-та превърташе гуми обаче после взе да забива яко точно в момента в който турбото включва(към 2000 об) все едно не му стига въздух.Тоест турбото си работи.Къде да търся повредата?
Благодаря предварително
Пасат 1.8Т не върви.Моля помогнете
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Re: Пасат 1.8Т не върви.Моля помогнете
Вземаш VAG-a и той ще те помогни.
-
- Автомобил:
- Двигател:
На Ваг-Ком ми излиза грешка на датчик за надморска височина - прекалено високо налягане! Незнам кой е тоя датчик и какво точно значи прекалено високо налягане
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
http://store01.prostores.com/servlet/vw ... sat/Detail
това, предполагам. Служи за корекция на бууста спрямо атмосферното налягане.
това, предполагам. Служи за корекция на бууста спрямо атмосферното налягане.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Имат един масов проблем,който можеш да видиш - едно маркуче,така да го наречем,което е за картерната вентилация на блока (седи под колектора).Често се пука и от там дърпа въздух,който не се отчита от дебитомера и хем няма грешка за нищо,хем колата е спъната и няма тяга (само че не винаги,защото зависи колко въздух дърпа).Масово се прецаква то,не е скъпо,ама създава ядове,иначе примерно от 10 коли,на 7-8 е прецакано 
Ето за това говоря :

Ето за това говоря :
-
- Автомобил:
- Двигател:
а къде се намира тоя датчик? дали е възможно ли е от него да не ми върви колата?
- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
zfa159 написа:Имат един масов проблем,който можеш да видиш - едно маркуче,така да го наречем,което е за картерната вентилация на блока (седи под колектора).Често се пука и от там дърпа въздух,който не се отчита от дебитомера и хем няма грешка за нищо,хем колата е спъната и няма тяга (само че не винаги,защото зависи колко въздух дърпа).Масово се прецаква то,не е скъпо,ама създава ядове,иначе примерно от 10 коли,на 7-8 е прецакано
Ето за това говоря :
Аз наскоро сменявах това "маркуче",мястото му е отвратително,голяма мъка е...Обаче при мен нямаше проблем с вървенето на колата,само хвърляше масло от там..
-
- Автомобил:
- Двигател:
Интересува ме когато откача маркучите от клапан Н75 трябва ли да се спъва колата или трябва да си ускорява доста?
Колеги помагайте моля ви.Сложих си Бууст Метър и налягането на турбината е максимум 04.това нормално ли е за двигател 180 к.с.? Кода на двигатела е AJL.Смених за проба Н75 но никаква разлика.Даже го откачих и от буксата пак същото надуване.Откачих му маркучите и турбината прави налягане 1.3 бара.Къде да търся проблема.На Ваг ком не излизат грешки.Двигателя ми е от ауди тоест е сменян обаче незнам дали когато са сменили двигателя дали са сменили и ЕКу-то.
Благодаря
Колеги помагайте моля ви.Сложих си Бууст Метър и налягането на турбината е максимум 04.това нормално ли е за двигател 180 к.с.? Кода на двигатела е AJL.Смених за проба Н75 но никаква разлика.Даже го откачих и от буксата пак същото надуване.Откачих му маркучите и турбината прави налягане 1.3 бара.Къде да търся проблема.На Ваг ком не излизат грешки.Двигателя ми е от ауди тоест е сменян обаче незнам дали когато са сменили двигателя дали са сменили и ЕКу-то.
Благодаря
- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
Значи имах почти сащия проблем колега,надуваше само до 0,3 турбото.И аз като тебе рачках клапана н75,но без резултат.Когато го откачиш е нормално да се засилва и после да се спъва...Вземи си провери дебитомера при мен проблема беше там,смених го с друг 2ра ръка и колата тръгна нормално,сега турбото надува до 0.6...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега ще го сменя в най скоро време и ще пиша резултата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,що не направиш една проверка за херметичност на системата,а пък после сменяй датчици и други неща.Има много писано по този въпрос.Например тукhttp://passat-b5.ru/showthread.php?t=78507
-
- Автомобил:
- Двигател:
Обедих се че е от дебитомера защото одеве го откачих от буксата и нямаше никаква разлика в вървежа нито повече нито по малко от преди,надува също си е колкото преди.Сега карам с разкачен дебитомер в най скоро време ще го сменя и ще пиша.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги да ви попитам ако сложа дебитомер от 150 к.с. проблем ли е или ще надува турбото до 0.6 а не както би трябвало до 0.8 ??
- Vesislav_E
- Автомобил:
- Двигател:
radison11 написа:Колеги да ви попитам ако сложа дебитомер от 150 к.с. проблем ли е или ще надува турбото до 0.6 а не както би трябвало до 0.8 ??
Ами мисля,че дебитомера при теб е друг,но не сам сигорен провери номерата им,някои по запознат колега да каже...
а, някой да е мислил за запалителна система?! тя прави същите проблеми!но не се хваща с Ваг ком!