Ефекта на Turtle Wax (снимки)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
PabloEscobar
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57D30O2

Re: Ефекта на Turtle Wax (снимки)

Мнениеот PabloEscobar » Вто 06 мар 2012 18:04

За джантите (полиран борд) се колебая между Chemical Guys JetSeal 109 и Wheel Guard. Лошото на джетсийла е че трябва да се нанесът поне няколко слоя и е само за запечатване, докато другото е по-скоро за поддръжка и в същото време запечатва. Meguiars имат подобен продукт nxt generation metal polysh. За въртре не знам дали имам толкова нужда... Замислям се и за една четка, която да чисти трудно достъпни места.
Така и така миналата година дадох толкова пари реших тази да доизиграя хорото докрай :lol:

edit: друго не мисля да вземам. Евентуално може и нещо за прозорците, но още се колебая ...

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 06 мар 2012 18:25

Ясно - но ще ти се прииска и интериора да го запечаташ .... там изборът е огромен
тук можеш да се ориентираш
http://www.detailingworld.co.uk/

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Нед 18 мар 2012 17:09

11 месеца след пастирането на колата с Turtle-то (тези в шишенцата , които се продават в различни цветове) , колата все още има блясък - доволен съм от нея :) . :arrow: :arrow:

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 19 мар 2012 1:16

Да - обаче уточни дали е гаражна през повечето време - или ??? :wink:
Аз вчера "лъснах" Шкодата - мисля да сложа малко снимки скоро !!!
Времето се стопли - време е да се захващате за машинките или да си плюете здраво на ръцете и да премахнете последиците от лугата по лаковото покритие и джантите
препоръчвам и добро измиване и отдолу на купето и маншоните по окачването
Успех!!!

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пон 19 мар 2012 9:02

Веско , не е гаражна. В годината има 10-на дни в които преспива на топло , през останалото време е уличница. Мисля тази година да отложа търкането за по-напред във времето. Все пак миналите години след търкането изкарваше около 5-6 месеца и ефекта се губеше. Или добре съм търкал или пастата е по-добра :)

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 19 мар 2012 11:02

Exell написа:Веско , не е гаражна. В годината има 10-на дни в които преспива на топло , през останалото време е уличница. Мисля тази година да отложа търкането за по-напред във времето. Все пак миналите години след търкането изкарваше около 5-6 месеца и ефекта се губеше. Или добре съм търкал или пастата е по-добра :)

Ефектът е мъглява величина ..... за мен основният критерий е способността на повърхността да не задържа вода и да стои на капки
че ще е лъскава - това е ясно - ако не се жули непрестанно с четки - и то в посока от гумите към тавана mhihi , както на доста автомивки правят
ако си я миеш сам с подходящ шампоан и ръкавица - или качествена гъба ..... не една - две години ще ти лъщи

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Пон 19 мар 2012 21:22

Абе тя боята като е изгоряла и на 15+ години, каквото и да мажем и да се лъжем, тая си е. То свойствата са си свойства и в повечето случаи са безвъзвратно загубени. Да бъдем реалисти все пак. А и технологията от преди 15 години не може да се сравнява със сегашната. Боядисване, качество, лакове и т.н. Да, има ефект пастирането и т.н. , но си е ден до пладне. Две мивки като минеш и си в изходна позиция. Имам чувството, че повече хора се впечатляват и едва ли не се заблуждават от една паста (както и самият аз де ;) ).
Пожелавам на всички скоро да можем да си купуваме нови автомобили и да не се притесняваме за пастиране и разни такива. :)

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 20 мар 2012 9:08

ostavime написа:Абе тя боята като е изгоряла и на 15+ години, каквото и да мажем и да се лъжем, тая си е. То свойствата са си свойства и в повечето случаи са безвъзвратно загубени. Да бъдем реалисти все пак. А и технологията от преди 15 години не може да се сравнява със сегашната. Боядисване, качество, лакове и т.н. Да, има ефект пастирането и т.н. , но си е ден до пладне. Две мивки като минеш и си в изходна позиция. Имам чувството, че повече хора се впечатляват и едва ли не се заблуждават от една паста (както и самият аз де ;) ).
Пожелавам на всички скоро да можем да си купуваме нови автомобили и да не се притесняваме за пастиране и разни такива. :)

Убеден ли си в това , което пишеш ???

Потребителски аватар
ostavime
Автомобил: Мазда
Двигател:

Мнениеот ostavime » Вто 20 мар 2012 9:52

110% :)

П.С. Сега знам, че ще се хванеш за изречението с 2-те мивки... ;)

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Вто 20 мар 2012 14:46

ostavime написа:110% :)

и аз съм 110% сигурен, но в обратното mhihi

естествено зависи от пораженията, но направи ли се като хората далеч повече от 2 или колкото там миения си мислиш ще трае ефекта (не се хващам за изречението ;) )
да не говорим, че при правилни грижи след още 15 години пак може да изглежда по-добре от сега :lol:

А и не си мисли, че 'технологията' е толкова напред при масовите коли ;)

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 20 мар 2012 14:47

ostavime написа:110% :)

П.С. Сега знам, че ще се хванеш за изречението с 2-те мивки... ;)

Не - ще се базирам на опита си - 2003 купих 11 годишен автомобил , който не е бил поддържан откъм пастиране и полиране със сигурност и не е бил гаражен
осем години докато му бях собственик също не видя гаражно отглеждане ,затова го поддържах през четири месеца с пастиране и полиране
така си изглеждаше почти през цялото време
Изображение
а ти си говори - може и да ти повярвам , че няма смисъл да се поддържат стари автомобили :beer

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 20 мар 2012 16:59

ostavime написа:Абе тя боята като е изгоряла и на 15+ години, каквото и да мажем и да се лъжем, тая си е. То свойствата са си свойства и в повечето случаи са безвъзвратно загубени. Да бъдем реалисти все пак. А и технологията от преди 15 години не може да се сравнява със сегашната. Боядисване, качество, лакове и т.н. Да, има ефект пастирането и т.н. , но си е ден до пладне. Две мивки като минеш и си в изходна позиция. Имам чувството, че повече хора се впечатляват и едва ли не се заблуждават от една паста (както и самият аз де ;) ).

Ето какво правят със 15 годишни автомобили - колкото и да не ти се вярва
http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... 8&t=257069

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Вто 20 мар 2012 17:12

Бат Веско ostavigo , ме можеш да го обедиш mhihi

Потребителски аватар
веселин
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 20 мар 2012 17:25

GREEN_lADY написа:Бат Веско ostavigo , ме можеш да го обедиш mhihi

Всеки е свободен да вярва или не в каквото си иска - никого не убеждавам
просто вярвам на опита си и двете си ръце - и съм отворен за всичко ново в тази област

Потребителски аватар
PabloEscobar
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57D30O2

Мнениеот PabloEscobar » Вто 20 мар 2012 18:33

Абе във форума има много полезна информация. Само четене трябва :)

Междудругото през няколко измивания пръскам detailer на Chemical Guys Extreme Slick Synthetic Acrylic Polymer Detailer. Малко или много помага за поддръжане. В момента колата ми е полирана преди година и има леки swirls, които се виждат само на слънце, а след измиване си го има wet look-a

ostavime не може да дадеш 10-20 лв и да очакваш чудеса :) Всичко хубаво струва пари погледни продуктите на Swizöl, Zaino, Meguiars и т.н. и т.н.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”