Голф 3 - Скърца тампон на макферсона - оказа се шок тампона!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 - Скърца тампон на макферсона - оказа се шок тампона!

Мнениеот rexpitbul » Пон 19 мар 2012 23:24

Пробвах търсачката не ми се получи! Ако някой намери подобна тема може да пусне линк :)
Та след смяна на тампоните(малък тампон) на макферсона на Голф 3 първия ден нямаше скърцане, но на следващия се получва едно скърцане от самия тампон. Въпроса е дали е от тампона или нещо не е затегнато или сложено, както трябва?

Последна промяна от rexpitbul на Вто 27 мар 2012 15:41, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
napu6en_marmot
Автомобил:
Двигател:

Re: Скърца тампон на макферсона

Мнениеот napu6en_marmot » Пон 19 мар 2012 23:39

При мен след смяната скърца , скърца и се оправи... може би се напасва

Потребителски аватар
plamenpet81
Автомобил: Vento
Двигател: ABS

Мнениеот plamenpet81 » Пон 19 мар 2012 23:49

Не би трябвало да скърца по принцип.След смяната ако сте сложили всичко както си е било би трябвало да е наред.

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Пон 19 мар 2012 23:53

Е и аз така мисля от ляво скърца, от дясно не и сега се чудя да се разглобява ли за проверка преди да карам на реглаж на предния мост

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Вто 20 мар 2012 3:12

Сигурен ли си, че е тампона?
Аз сменях тампони защото мислех, че скърца от там ( при въртене на волана ). Оказа се накрайник. След като се вкара малко смазка в него и млъкна..

Потребителски аватар
inzovo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот inzovo » Вто 20 мар 2012 3:54

Още като взех колата сложих подложки на тампоните(парченца от ангренажен ремък) и вече 6 години не са мръднали :да:

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Re: Голф 3 - Скърца тампон на макферсона

Мнениеот Gencho87 » Вто 20 мар 2012 9:37

Кога скърца? Когато се движи колата по неравности или при въртене на волана. При мен скърцаше при въртене на волана и се оказа, че се е скъсал маншона на накрайника, но на рейката либеше или шарнира не се сещам. Огледай маншоните все пак.
Само да вметна, че след каквото и да е разглобяване по ходовата част отпред е хубаво после колата да мине на стенд. Защото ми сваляха амортисьора и после нещо ми дърпаше настрани и като я закарах на стенд оня каза: Абе много ти е разбъзикана предницата... оправи я и спря да ми дърпа настрани.

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Вто 20 мар 2012 10:08

Gencho87 написа:Кога скърца? Когато се движи колата по неравности или при въртене на волана. При мен скърцаше при въртене на волана и се оказа, че се е скъсал маншона на накрайника, но на рейката либеше или шарнира не се сещам. Огледай маншоните все пак.
Само да вметна, че след каквото и да е разглобяване по ходовата част отпред е хубаво после колата да мине на стенд. Защото ми сваляха амортисьора и после нещо ми дърпаше настрани и като я закарах на стенд оня каза: Абе много ти е разбъзикана предницата... оправи я и спря да ми дърпа настрани.

Tова за Реглажа е ясно. Скърцането е като натискам колата или като минавам през неравности, при въртене на волана няма никакви шумове било то на място или в движение

Потребителски аватар
brumbrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот brumbrum » Вто 20 мар 2012 11:42

Въпрос на време е да се появи скърцане и при въртене на волана и при движение на колата. Съвсем скоро ми е случи и на мен това. Първо започна леко да скърца, след това се засилва, започва да скърца по неравности и дупки и накрая става нетърпимо. Причините може да са няколко не мога да ти кажа точно каква е, защото аз смених всичко по предницата. Но нещата, които ми бяха заминали бяха: накрайници и десен шарнирен. Но мисля, че причината беше точно в шернира. Може да видиш дали е шарнир като вдигнеш колата от страната която скърца, така че гумата да остане леко във въздуха. Подпри отдолу с един прът и започни да надигаш гумата нагоре надолу. След това хвани самата гума и я върти леко във всички посоки, ако усетиш луфт е ясно. Дано да съм бил полезен.

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Сря 21 мар 2012 14:14

Да несте го натегнали много,лагера скарца и моите са така хм :wink:

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Сря 21 мар 2012 16:44

vaiper 1 написа:Да несте го натегнали много,лагера скарца и моите са така хм :wink:

И това е възможно. За да разбера, трябва да се разглоби пак, а точно това не ми се прави и затова реших да поразгледам мнения тук. Фатално ли е за лагера ако е пренатегнат?

Потребителски аватар
vaiper 1
Неграмотен
Автомобил: Pasat
Двигател:

Мнениеот vaiper 1 » Сря 21 мар 2012 19:28

rexpitbul написа:
vaiper 1 написа:Да несте го натегнали много,лагера скарца и моите са така хм :wink:

И това е възможно. За да разбера, трябва да се разглоби пак, а точно това не ми се прави и затова реших да поразгледам мнения тук. Фатално ли е за лагера ако е пренатегнат?

Виж 1 во дане е хлатнал отгоре тоест даси го издънил вече през някоя дупка,отгоре пробваи да развиещ1/5 и виж дали ще спре :talk:

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Сря 21 мар 2012 20:55

vaiper 1 написа:
rexpitbul написа:

Виж 1 во дане е хлатнал отгоре тоест даси го издънил вече през някоя дупка,отгоре пробваи да развиещ1/5 и виж дали ще спре :talk:

Te на 3 дни вече почти не са карани! Кое да развия най-горната гайка, докато амортесьора си е на колата ли. Това е най-лесното утре ще пробвам :) Но ако трябва да развивам гайката, която е долната върху тампона там ми е доста трудно

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 21 мар 2012 20:57

живей си живота и не се занимавай с глупости
сам ще спре да скърца

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Сря 21 мар 2012 21:02

parno написа:живей си живота и не се занимавай с глупости
сам ще спре да скърца

Абе и аз на това се надявам ама ме дразни доста, ако се разглоби и сглоби пак може да се оправи ама ми е голяма мъка дигането на колата от лявата страна и развиването на втората гайка на тампона, която е.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”