Здравейте колеги!
Става въпрос за Passat B5.5 AWX, 1.9 TDI /130 к.с.
Днес пътувах от София до Семково ( близо до Банско) и по пътя още от София като подам газ започва един странен шум все едно рязко усилвам парното до дупка, а щом отнема газта веднага утихва. Шума идва все едно от жабката на колата.
Имате ли идеи от какво може да бъде този шум? Струва ми се, че вървежа на колата малко падна...
Благодаря за мненията предварително!
Хубава вечер!
B5.5 AWX 131 к.с. странен шум при подаване на газ - поправен
- Branimir.Krastev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странен шум при подаване на газ
провери за спукан маркуч около турбото, може би изпуска налягане
- BRUKLLIN
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странен шум при подаване на газ

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странен шум при подаване на газ B5.5 AWX 131 к.с.
Колеги здравейте, проблема се влоши.
Вчера, докато се прибирах от Семково колата си вървеше със същия шум, за който писах по-рано. Спрях да развеселим малкия човек на една бензиностанция и като запалих и тръгнах вече не съскаше, но колата не вървеше все едно нямаше турбо, а беше 1.1 бензин... Покарах така, чудейки се дали въобще ще стигнем до София, докато стигнах магистралата на Люлин, където реших да отбия и да отворя капака да проверя дали се вижда от къде е проблема. Нищо не успях да намеря на пръв поглед и запалих отново да тръгваме. Учудащо, съскането се появи пак и колата започна да върви отново. До София, въпросното съскане изчезна още на 2 пъти, но в движение гасях колата и пак я палих и се оправяше.
Някакви идеи? Препоръчайте ми майстор в района на кв. Слатина, Дружда, Редута, Гео Милев..
Много благодаря!
Вчера, докато се прибирах от Семково колата си вървеше със същия шум, за който писах по-рано. Спрях да развеселим малкия човек на една бензиностанция и като запалих и тръгнах вече не съскаше, но колата не вървеше все едно нямаше турбо, а беше 1.1 бензин... Покарах така, чудейки се дали въобще ще стигнем до София, докато стигнах магистралата на Люлин, където реших да отбия и да отворя капака да проверя дали се вижда от къде е проблема. Нищо не успях да намеря на пръв поглед и запалих отново да тръгваме. Учудащо, съскането се появи пак и колата започна да върви отново. До София, въпросното съскане изчезна още на 2 пъти, но в движение гасях колата и пак я палих и се оправяше.
Някакви идеи? Препоръчайте ми майстор в района на кв. Слатина, Дружда, Редута, Гео Милев..
Много благодаря!
- jokeragd
- Автомобил:
- Двигател:
Наи-вероятно имаш спукан маркуч след турбото и има загуба на налкягане.Колата влиза в авариен режим и имаш загуба на мощност.При мен поне беше така.Много съскаше.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Оказа се маркуча от турбото до тръбата.Утре ще търся маркуч.
Благодаря на всички
Благодаря на всички

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги проблема е решен смених маркуча, които в порше струваше 220. лв но аз намерих втора ръка.
Благодаря на всички отзовали се
Благодаря на всички отзовали се
- aRcIs
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странен шум при подаване на газ B5.5 AWX 131 к.с. - поправен
Е добре де напиши и за колко си го намерим втора ръка, на някой колега ако му се наложи да знае ориентировъчно за какво става дума.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странен шум при подаване на газ B5.5 AWX 131 к.с. - поправен
То цената втора ръка е доста относителна.Зависи от моргата от която пазаруваш и много други фактори(дали собственика ти е познат,дали не минава през касата и т.н.)
- paaco
- Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
- Двигател: AVF 2005
Re: Странен шум при подаване на газ B5.5 AWX 131 к.с. - попр
Малко стара тема ама за мен от днес е много актуална.
Ще ползвам темата за да не пускам нова. Както си карах по околовръстното при скорост около 100 като подам газ се чува странен силен звук (нещо като пуснеш надут балон без да му е вързана дупката
). Пробвах при бавно каране на втора да я изрежа и в определен момент се чува същото. На място като дам много газ нищо само нормалното свистене на турбото. Колата си върви здраво не съм усетил да забива за сега и не пуши. Дали и при мен ще е този маркуч или може да е нещо друго?
Къде се намира този маркуч и как се проверява? Някъде четох че трябва да има омаслено там където изпуска дали е така?

-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: Странен шум при подаване на газ B5.5 AWX 131 к.с. - попр
Не е гaрaнция че ще е омaслено,a и че ще спукaн точно този мaркуч..те сa няколко..Но aко се чувa свистене след кaто нaстъпиш педaлa в движение (под товaр)гaрaнция че ще имaш спукaн мaркуч.Огледaй ги добре,първия е от турбото нaдолу към тръбaтa зa интеркулерa от дясно a фругите сa вече от другaтa стрaнa след интер кулерa 

-
- Автомобил: vw passat b5.5
- Двигател: AVF 2001
- Контакти:
Re: B5.5 AWX 131 к.с. странен шум при подаване на газ - попр
Така съска и спукан интеркулер. Мислих маркуч но като разглобихме кулера и беше цъфнал точно на една свръзка. За лепене неможе,че е направен от бакелит. Нов кулер е от 150 до 300 лв. зависи от марката. Аз сложих от 230 че евтиния не ми вдъхна доверие.
- paaco
- Автомобил: Passat 5.5 1.9 TDI
- Двигател: AVF 2005
Благодаря колеги! При свободно време започвам проверката. Мисля да проверя всички вакумни маркучи, турбо пътища, кулер и една оплетка. Само да ме посъветвате сам дали ще се справя или ще трябва помощник да газира. Вие как си открихте цепките
. Гледал съм газаджиите проверяват с пяна тук дали ще е удачно
.

-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Пянaтa не е удaчнa в случaя..трябвa ти някой който дa форсирa колaтa зa дa нaдувa турбото,и по съскaнето и духaнето ще го рaзбереш
A aко е по голямa дупкaтa и ще я видиш 

Върни се в “Дизелови агрегати”