странна вибрация голф 4?
странна вибрация голф 4?
здравейте имам следния проблем колата е голф 4 1.9 2000г. 101 коня.имам някаква вибрация от дясно или поне така ми се струва че е от дясно тя се появява като карам колата на по ниски обороти или при потегляне без газ се чува затрисане-вибрация и ми затриса таблото дори от какво може да идва този проблем днес смених тампона на скоростната кутия но проблема си остана като мислех че е от него защото беше за смяна другите тампони по двигателя са проверени и са читави струва ми се че е от дясно но от къде не знаем цяла сутрин се мотахме но не разбрахме от къде идва тази вибрация някои да сподели дали е имал подобен проблем и ако се е сблъсквал да сподели.
Re: странна вибрация голф 4?
ilian78 написа:маховик
ако е маховик не трябва ли да е от ляво вибрацията ?
koleca1 написа:колега и аз съм със същия проблем
да се надяваме че някой ще ни ориентира за да не си играем на ролетка :д а иначе от накрайник дали може да има вибрация ?
- Stoqnov_
- Автомобил:
- Двигател:
При мен се е получавало при кола със задно предаване, има логика да е подобен проблема. А изписаните мнения по-горе са абсурдни.
Твърде вероятно е, колкото и странно да прозвучи на пръв поглед- да затяга спирачката от дясно. При тръгването- просто за няколко метра да отпусне. При мен се е случвало, на БМВ Е34.
Твърде вероятно е, колкото и странно да прозвучи на пръв поглед- да затяга спирачката от дясно. При тръгването- просто за няколко метра да отпусне. При мен се е случвало, на БМВ Е34.
вибрацията не е само при тръгване май не съм се изразил правилно ами на всяка предавка когато е в ниски обороти.Stoqnov_ написа:При мен се е получавало при кола със задно предаване, има логика да е подобен проблема. А изписаните мнения по-горе са абсурдни.
Самият двигател ли се тресе или предницата на колата?
Да не е лагера на колелото?
Да не е лагера на колелото?
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Караме по логика - вибрацията е само при ниски обороти,значи е свързано с двигателя.Ако е лагер на колелото,той ще вие и виенето ще се увеличава в увеличаването на скоростта.За да има вибрации без значение на коя предавка се движи колата,значи двигателя я предизвиква.Аз също смятам,че става дума за маховик,защото ако има биене,то на дадени обороти ще е най-отчетливо и ще се усеща само на тях,както и при тръгване,защото тогава съединителя няма да зацепва правилно.ако мотора е дизелов,възможно е да има някакъв проблем с горивото и затова да тресе/вибрира по определен начин на дадени обороти,което да го няма при другите му режими на работа и 1-во това трябва да се види 

- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
zfa159 написа:Караме по логика - вибрацията е само при ниски обороти,значи е свързано с двигателя.Ако е лагер на колелото,той ще вие и виенето ще се увеличава в увеличаването на скоростта.За да има вибрации без значение на коя предавка се движи колата,значи двигателя я предизвиква.Аз също смятам,че става дума за маховик,защото ако има биене,то на дадени обороти ще е най-отчетливо и ще се усеща само на тях,както и при тръгване,защото тогава съединителя няма да зацепва правилно.ако мотора е дизелов,възможно е да има някакъв проблем с горивото и затова да тресе/вибрира по определен начин на дадени обороти,което да го няма при другите му режими на работа и 1-во това трябва да се види

Още един глас за маховика. Няма как да е от лагер.
да отбележа че снощи като се прибрах и на място като натисна съединителя и двигателя се успокоява започва да работи по безшумно.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Някой с Vag-com ако имаш "под ръка" да провери дали си с кодировка за ръчни скорости или на автоматик и ако си на ръчни да ги направи автоматични за да кажеш после дали има промяна пък тогава пак ще умуваме ! И уточни какъв е двигателя че в подписа ти е AHF а си написал 101кс което е PD ,или просто си объркал числата 

Stivi написа:Някой с Vag-com ако имаш "под ръка" да провери дали си с кодировка за ръчни скорости или на автоматик и ако си на ръчни да ги направи автоматични за да кажеш после дали има промяна пък тогава пак ще умуваме ! И уточни какъв е двигателя че в подписа ти е AHF а си написал 101кс което е PD ,или просто си объркал числата
ами да колега тази регистрация я ползваме двама братя дето караме г4 неговата е AHF а моята е ATD затова извиняваме се за което

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
В такъв случай ако проблемната е PD това с прекодирането отпада,там игрите са други 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”