компютърен съвет помагаите

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 07 окт 2006 23:50

ами сега размених кабелите ,интернета е в рутера кросс кабела и усб то на рутъра са в единия комп ама единкабел не стига и утре като си взема пак ште ви занимавам с простотии;благодаря за вниманието :banghead: : vw fen

Потребителски аватар
OldSchoolPassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OldSchoolPassat » Нед 08 окт 2006 9:38

niks76 написа:ами сега размених кабелите ,интернета е в рутера кросс кабела и усб то на рутъра са в единия комп ама единкабел не стига и утре като си взема пак ште ви занимавам с простотии;благодаря за вниманието :banghead: : vw fen

Няма такива крос кабели.

Интернета влиза във WAN интерфейса (дупката) на рутера. Останалите са за компютри. Вързваш се в един от другите портове отново чрез прав кабел (бяло-оранжево, оранжево, бяло-зелено, синио, бяло-синио, зелено, бяло-кафяво, кафяво), сменяш си IP-то на 192.168.1.20 и пробваш да отвориш 192.168.1.1 <- адреса на повечето рутери по default, влизаш и правиш нужните ти настройки. Най вероято ще трябва да "клонираш" MAC адреса си защото доставчиците на интернет филтрират по МАС за да може само един компютър да ползва услугите. Оригиналния логин трябва да е admin/admin, ако не, ще трябва да прибегнеш до НАЙ-ЛОШОТО - да погледнеш в опътването :evil:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 08 окт 2006 10:01

аз не съм убеден, че колегата има рутер :idea: Какви са тези USB-та? Да не е сложил втора мрежова карта USB? Което е много вероятно - през нея е шарнал нет-а от другата карта на ноутбука и затова връзката между двата компа е бавна - защото USB мрежовите карти са ужасно бавни, дори и на USB2.0 връзката е по-бавна от 10 мегабита даже ...

По-добре е да напише точно наименованията на устройствата които ползва - марка, модел и т.н да може да кажем какво да прави.

Потребителски аватар
OldSchoolPassat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OldSchoolPassat » Нед 08 окт 2006 10:29

musura написа:аз не съм убеден, че колегата има рутер :idea: Какви са тези USB-та? Да не е сложил втора мрежова карта USB? Което е много вероятно - през нея е шарнал нет-а от другата карта на ноутбука и затова връзката между двата компа е бавна - защото USB мрежовите карти са ужасно бавни, дори и на USB2.0 връзката е по-бавна от 10 мегабита даже ...

По-добре е да напише точно наименованията на устройствата които ползва - марка, модел и т.н да може да кажем какво да прави.

Чак сега забелязах това USB :) Може да е вързал модема към PC-то през USB и рутера отделно, не знам :) Иначе не е сложно да се направи. Колега, верно пиши каква техника имаш и ще ти помогнем :twisted:

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Re: компиутърен съвет помагаите

Мнениеот batetony67 » Нед 08 окт 2006 10:35

niks76 написа:искам да си зака4а двата компиутъра едновременно за интернет от един изто4ник,взех си кабел и някаква кутиика която се вклиу4ва в usb входа на компа с интернет и в нея се слага кабела за втория комп ;проблема ми е 4е на втория не му достига скоростта ,много е малка ,даваите идеи;пиша за 2ва лаптопа ако това е от зна4ение
Пич,виждам те къде живееш в момента,но е недопустимо,даже направо здрава излагация да пишеш толкова неграмотно и с такива правописни грешки.Извинявай за забележката,ако имаш някакви въпроси отнасящи се до граматиката в българския език ,не е срамно да се пита.Това се отнася за всички момци и моми.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 08 окт 2006 10:38

batetony67 написа:...

е сега остава да напишеш и какво е общото на мнението ти и темата, която се разисква?

Иначе можеше и едно ЛС да пуснеш на колегата да го светнеш :idea: за грешките му. Има и тема за правописа "Грамотни ли сме?", а и нова тема може да пуснеш с основните правила, които трябва да се спазват.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Нед 08 окт 2006 10:54

никс, нали ти обЯсних по телефона как става бе....:)

едит: поправям си грешките сам, че колегата и мене ще набие :)

Последна промяна от buFka на Нед 08 окт 2006 13:46, променено общо 2 пъти.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Нед 08 окт 2006 13:07

musura написа:е сега остава да напишеш и какво е общото на мнението ти и темата, която се разисква?

Иначе можеше и едно ЛС да пуснеш на колегата да го светнеш :idea: за грешките му. Има и тема за правописа "Грамотни ли сме?", а и нова тема може да пуснеш с основните правила, които трябва да се спазват.

Смятам, че забележката е напълно уместна.
Наличието на тема за грамотността не освобождава автоматично от ЗАДЪЛЖЕНИЕТО във всички останали теми да се пише грамотно. Незнанието на български език не е нещо, което може да се толерира в България.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 08 окт 2006 22:08

първо за правописа извинявам се но използвам КРЕДОР и не съм виновен 4е някои букви липсват,ли4но и аз се дразня заштото държа на правописа ама!!!! по темата:на кабелен интернет с модем съм- не е телефонен;по стария ми комп е с усб1.1 а другия е модерен с вси4ко което трябва да има;за тоя рутър или аз не знам какво е :марка нема ,сега съм го вързал - кабела на интернета влиза в рутъра, от него пуснах един кросс кабел за единия комп(утре ште взема оште един) и на тая кутиика има захранване от усб ина4е не ба4ка.надписите на рутъра/auto mdi/mdix 5port 10/100mbps N-way switch

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Нед 08 окт 2006 22:22

niks76 написа:...за тоя рутър или аз не знам какво е :марка нема ,сега съм го вързал - кабела на интернета влиза в рутъра, от него пуснах един кросс кабел за единия комп(утре ште взема оште един) и на тая кутиика има захранване от усб ина4е не ба4ка.надписите на рутъра/auto mdi/mdix 5port 10/100mbps N-way switch

Ни трябва кавела ти да е кроснат а обикновен!!!
И двата компютъра ги направи да "вземат "IP по DHCP

Изображение

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 08 окт 2006 22:26

ами тоя които взех е кросс кабел последно какъв(какви) да взема

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 08 окт 2006 22:28

доколкото разбирам, нямаш рутер, а 5 портов суич.

Трябва ти рутер. Кабелите се свързват така - от кабелния модем с нормален (не крос) кабел връзваш в порта WAN на рутера. От рутера по един кабел (не крос) към всеки от компютрите. Това е.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 08 окт 2006 22:32

добре а тоя суи4 или не знам какво е не мога ли да го ползвам.каква е разликата на суи4 и рутър

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 09 окт 2006 8:09

разликата е, че суича не може да раздава интернет на компютрите след него, докато рутера това му е работата. Можеш да разделиш интернета без рутер, но единия от компютрите трябва да има 2 мрежови карти. Вкарваш интернета от модема в едната карта, шарваш от уиндоса тази връзка. От втората карта един крос кабел до другия комп и си уреден в живота.

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Пон 09 окт 2006 8:36

musura написа:разликата е, че суича не може да раздава интернет на компютрите след него, докато рутера това му е работата. Можеш да разделиш интернета без рутер, но единия от компютрите трябва да има 2 мрежови карти. Вкарваш интернета от модема в едната карта, шарваш от уиндоса тази връзка. От втората карта един крос кабел до другия комп и си уреден в живота.

освен това, рутер може да е както тая кутийка дет ти си си я взел, така и някво ПЦ (както в случая аз правя, че имам едно излишно), докато суич-а си е кутийка и само кутийка. при рутера може да слагаш ограничения, кой да има права за ползване на интернета...докато суич-а се грижи само определен пакет да стигне до точния потребител - тоест когато от PC1 опиташ да отвориш форума, a в същото време от PC2 някой опита да отвори svatba.bg, то да не обърка пакетите и на PC1 да се отвори svatba.bg, а на PC2 vwclub.bg...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”