niks76 написа:ами сега размених кабелите ,интернета е в рутера кросс кабела и усб то на рутъра са в единия комп ама единкабел не стига и утре като си взема пак ште ви занимавам с простотии;благодаря за вниманието![]()
musura написа:аз не съм убеден, че колегата има рутерКакви са тези USB-та? Да не е сложил втора мрежова карта USB? Което е много вероятно - през нея е шарнал нет-а от другата карта на ноутбука и затова връзката между двата компа е бавна - защото USB мрежовите карти са ужасно бавни, дори и на USB2.0 връзката е по-бавна от 10 мегабита даже ...
По-добре е да напише точно наименованията на устройствата които ползва - марка, модел и т.н да може да кажем какво да прави.
Пич,виждам те къде живееш в момента,но е недопустимо,даже направо здрава излагация да пишеш толкова неграмотно и с такива правописни грешки.Извинявай за забележката,ако имаш някакви въпроси отнасящи се до граматиката в българския език ,не е срамно да се пита.Това се отнася за всички момци и моми.niks76 написа:искам да си зака4а двата компиутъра едновременно за интернет от един изто4ник,взех си кабел и някаква кутиика която се вклиу4ва в usb входа на компа с интернет и в нея се слага кабела за втория комп ;проблема ми е 4е на втория не му достига скоростта ,много е малка ,даваите идеи;пиша за 2ва лаптопа ако това е от зна4ение
batetony67 написа:...
musura написа:е сега остава да напишеш и какво е общото на мнението ти и темата, която се разисква?
Иначе можеше и едно ЛС да пуснеш на колегата да го светнешза грешките му. Има и тема за правописа "Грамотни ли сме?", а и нова тема може да пуснеш с основните правила, които трябва да се спазват.
niks76 написа:...за тоя рутър или аз не знам какво е :марка нема ,сега съм го вързал - кабела на интернета влиза в рутъра, от него пуснах един кросс кабел за единия комп(утре ште взема оште един) и на тая кутиика има захранване от усб ина4е не ба4ка.надписите на рутъра/auto mdi/mdix 5port 10/100mbps N-way switch
musura написа:разликата е, че суича не може да раздава интернет на компютрите след него, докато рутера това му е работата. Можеш да разделиш интернета без рутер, но единия от компютрите трябва да има 2 мрежови карти. Вкарваш интернета от модема в едната карта, шарваш от уиндоса тази връзка. От втората карта един крос кабел до другия комп и си уреден в живота.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 49 госта