VW Golf 4 TDI
- delian1978
- Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
- Двигател: ALH 1999
Re: VW Golf 4 TDI
И това с водородната клетка го мислих.Във Варна един звяр предлага монтаж на подобна система на всякакви автомобили срещу 500-600 лева в зависимост от колата.Казва,че давала икономия на гориво м/у 20 и 30% в зависимост от карането.Едно аверче много се е зарибил и чакам да видя как ще стане при него и ако е доволен сигурно и аз ще се пробвам.
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Може да се сложи газ...в алфа форума имаше не 1 алфа с Газ. Слага се една дюза в колектора да пръска по малко газ и така изгарянето е по-добро...от там по-нисък разход и по-голямо КПД. Доста хора го бяха похвалили че сваляло разхода с ~30% процента и +20% мощност. На теория при всеки дизелов ДВГ би трябвало да сработи..но на теория.
П.с. нека не цапаме на колегата темата,че иначе тя ще пострада

П.с. нека не цапаме на колегата темата,че иначе тя ще пострада

- ......
- Автомобил:
- Двигател:
Готин голф, браво 

- Black Demon
- Автомобил: Vw Golf 4
- Двигател: 1.8T AUM 2002
Ко стана с колата колега.Някакво развитие има ли нещо ново
Готина четворка дано не си я продал. 

- vankata__098
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: ALH 1999g.
не няма да я продавам!!! Малко излезе непредвиден ремонт - СЪЕДИНИТЕЛ, и сега се чудя от де да го захващам, защото мислех да правя турбото, но сега ще е май всичко на веднъж. Надявам се всичко да свърши в рамките на нормалното че направо главата ми пуши 

Ако нямаш проблеми с демпфера.... шумове, претрисания, и не е с голям луфт или други дефекти. Сменяй претискател, феродов и аксиален лагер. Турбината и тя ако не е потрушена, ще се разминеш само с ремонтен комплект, втулки и т.н.т. 

- vankata__098
лошото е че демпфера е заминал. Има малки притрисвания като работи на едно място и като натисна педала на съединитела и го задържа на средата подскача както е при АБС-а когато ти се хлъзне някоя гума и се включи, а като върви колата и отпусна газта и се чуват страхотни шумове, когато намаля на скорост. Аз мислех че е лагера ама не е. А турбото има малък шум и омаслява около ЕГР-а (доливам около 1-1.5л на 10 000км.), и се надявам да се размина с ремонтен комплект и баланс задължително. Но и за двата ремонта ще поръчам частите и ще си ги правя аз, това е сигурно!!! Че иначе тези ремонти излизат и с цената на майстора над 2500лв. а моя калкулатор не може да смята с такива цифри !!!
Последна промяна от vankata__098 на Вто 06 мар 2012 8:24, променено общо 1 път.
- vankata__098
Та направя ли тези ремонти колата ми става като нова. Това са слабите места и доста скъпите на ТДИ-тата.
- crank666
- Автомобил:
- Двигател:
Рециклирането на турбото може да струва между 400 и 700 лв. Аз ако съм на теб направо го правя един хибрид. Едно, че ще стане по-здраво, друго , че ще можеш да позасилиш колата.
Аз съединител смених за 500 лв със труда.Само демфера беше 2-ра употреба. Сложих подсилен феродов диска на Екзеди. Сложих недемферен маховик(по-шумен е), но издържа много повече и е много по евтин.
Аз съединител смених за 500 лв със труда.Само демфера беше 2-ра употреба. Сложих подсилен феродов диска на Екзеди. Сложих недемферен маховик(по-шумен е), но издържа много повече и е много по евтин.
това с маслото не е фактор. Моята гореше от 0 до 500грама на 15000км. , цапаше ЕГР-а нормално. Вървеше си прилично добре, но това не и попречи да изпуши на магистралата
.
Между другото и новото турбо си омъслява, тъй че не се впрягай.... трубини има, правиш кат умре. Аз съм на този принцип. Съединителя го смених преди да пробуксува и кво.... маховика пак взе да се обажда лекичко след 90000км
Не знам дали ша има друго ТДИ в този форум където е износило два маховика..... бах ти, тоя път се кара докато не вида пружината на демпфера през скоростната кутия

Между другото и новото турбо си омъслява, тъй че не се впрягай.... трубини има, правиш кат умре. Аз съм на този принцип. Съединителя го смених преди да пробуксува и кво.... маховика пак взе да се обажда лекичко след 90000км

Не знам дали ша има друго ТДИ в този форум където е износило два маховика..... бах ти, тоя път се кара докато не вида пружината на демпфера през скоростната кутия

- vankata__098
За турбината ще видя в какво състояние е като махна маркуча и пипна перката, ако има големи луфтове ще я правя, но за маховика ще слагам обикновен.
- golf_ maniak
- Автомобил: Голф 3 16в
- Двигател: Абф
- vankata__098
Кара се колата и до няколко дни влиза в бокса. А относно дръжките нещо не ми допада, а и за всекидневна кола не е удобно 

- vankata__098
Като има развитие ще пиша 

- vankata__098
Момчета съединитела е готов и съм много доволен. Стана перфектно!!! Обикновен маховик - няма демпфери няма чудеса!!!
Всичко е от Голф 3 ГТИ 2.0 АБФ мотора 150к.с. Даже педала на съединитела стана толкова мек, че не се усеща, че го натискаш. Незнам дали е нормално но нито боксува нито има вече притрисането, което го имаше преди и шума изчезна.
Всичко е от Голф 3 ГТИ 2.0 АБФ мотора 150к.с. Даже педала на съединитела стана толкова мек, че не се усеща, че го натискаш. Незнам дали е нормално но нито боксува нито има вече притрисането, което го имаше преди и шума изчезна.