radotom написа:К.Одаджийски написа:Та при мен от тоя щуцер, от рейката едно маркуче води в датчик, който предполагам мери налягането.
Ода, има ли кабелчета на другия край на този датчик? Цветове? И пише ли нещо на него?
Питам, защото нееднократно срещам да се говори за такъв датчик, а на 2Е и РВ (като най-близки двигатели) такова нещо няма.
Не виждам и в АутоДата-та, няма и в описанието на пиновете, което е постнал колегата...![]()
Просто ми е любознателно.
Те сМинка на датчика
До емблемите на фв/ауди има надпис MWK2 и номер мисля е по ЕТКА 037 133 251, на пластмасата на самия датчик пише MRO 1,2+- 0,2 bar Два кабела има към него, червен и червен с бяло, но влизат в големия сноп заедно с кабела на датчика за топлина, който пуска перката когато е изваден ключа.
Как работи и действа нямам идея. Никога не съм го мерил до сега.
x15 написа:Въпросът е че байпаса работи когато си иска (и когато е топло времето, а и когато е студено), иначе и без него може да се запали, просто трябва здраво вертене на стартера и помпане на газта (както и на мен ми се налага да правя от време на време).
Ако байпас викаш на моторчето за празен ход, това дето тегли въздух от преди дросела и го вкарва зад него някъде в колектора, няма как а и не е нужно да го връзваш към стартера. При палене, а и откачено клапанчето вътре си е отворено и има проход между двата изхода. Като му се подаде импулс тогава то затваря. Виж все пак направи реглажа на дросела с хартията, ако не си го правил, свери му и центровката на делкото със стробоскоп, тогава с винта който е за въздух го отвий на 2 - 2,5 оборота и трябва да запали без да се помпа газта.