Проблем със сензор на еърбега който е под седалката Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
kgeorev
Автомобил: VW Passat B6 Variant
Двигател: BMR 2008

Проблем със сензор на еърбега който е под седалката Б5

Мнениеот kgeorev » Съб 24 мар 2012 21:05

здравейте,
оказа се че под шофьорската седалка се е образувало локва, не знам от каде се е събрала толкова вода...
от тази вода е ерозирал датчика който е под седалката, сега свети лампата на еърбаега

някой да даде съвет къде в София могат да ми помогнат?

Последна промяна от kgeorev на Съб 24 мар 2012 22:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
plkochev
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с сензор на еърбаега който е под седалката

Мнениеот plkochev » Съб 24 мар 2012 21:13

Откачи го от буксата, махни го и го остави хубаво да изсъхне. Слагаш го, зачистваш грешката през ВАГ КОМ и ако си късметлия си готов, ако не не знам какво следва.

А за водата виж си уплътнението където минава жилото за отваряне отпред под капака и уплътнението около компа. И си почисти отворте за отводняване под сервото и акумулатора.

Потребителски аватар
kgeorev

Re: Проблем с сензор на еърбаега който е под седалката

Мнениеот kgeorev » Съб 24 мар 2012 22:35

plkochev написа:Откачи го от буксата, махни го и го остави хубаво да изсъхне. Слагаш го, зачистваш грешката през ВАГ КОМ и ако си късметлия си готов, ако не не знам какво следва.

А за водата виж си уплътнението където минава жилото за отваряне отпред под капака и уплътнението около компа. И си почисти отворте за отводняване под сервото и акумулатора.

сензора е развален, вътре има чипове на които са ръждясали крачетата,
ще трябва да търся друг сензор, но каква е гаранцията че ако е втора ръка няма и той да е дал фира
може би има сервизче което да се занимава с подмяна на здрави сензори втора ръка

Потребителски аватар
plkochev
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със сензор на еърбаега който е под седалката Б5

Мнениеот plkochev » Съб 24 мар 2012 22:49

Kое е ръждясало крачетата на буксата ли или си го отварял? До колкото си спомням той е капсулован и не може да се отваря. Ако са крачетата на буксата просто ги зачисти със шкурка после със спрей. А за втора ръка мисля че ти трябваха номерата да са еднакви, но не помня кои номера.

Потребителски аватар
kgeorev

Мнениеот kgeorev » Нед 25 мар 2012 15:24

plkochev написа:Kое е ръждясало крачетата на буксата ли или си го отварял? До колкото си спомням той е капсулован и не може да се отваря. Ако са крачетата на буксата просто ги зачисти със шкурка после със спрей. А за втора ръка мисля че ти трябваха номерата да са еднакви, но не помня кои номера.

не е от буксата, самия датчик е развален, вътре е влезнала влага и е корозирала крачетата на елементите , може нещо да е дало на късо, по скоро се чудих за сервиз в който да имат налични датчици втора ръка които са тествани и работят, пробвах един от морга но и той не тръгна, с подобен датчик от голф 4 изчиства се грешката но като запалиш двигателя пак светва лампата.

Потребителски аватар
siko2
Автомобил: VW Passat B5 1997
Двигател: ADR

Мнениеот siko2 » Нед 25 мар 2012 16:31

Колега аз съм със абсолютно същият проблем! Но все още не съм стигнал до някои сервиз да видим моя дали е жив.. Зимата установихме, че проблема е във него но като повдигнахме мокета отдолу имаше 3 пръста лед и 2 пингвина по монокини... Всичко беше на кокал и така го зарязахме! Скоро успях да махна доста от водата и ще ходя някъде да го погледнат.. С интерес ще следя темата и ако намериш някакво решение драсни 2 реда. Ако и аз успея нещо да направя, ще пиша!

Потребителски аватар
vlladii
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем със сензор на еърбега който е под седалката Б5

Мнениеот vlladii » Нед 25 мар 2012 21:52

Колеги съмнявам се някой да се опита да ви ремонтира сензорите, съмнението ми идва от там , че си е опасно да се пипа по нещо което може да активира аербега.По принцип се занимавам с ремонт на автомобилна електроника и са идвали и други колеги като вас с подобен проблеми но винаги съм и казвал да си търсят изправни или нови сензори за да не ги боли после глава като се отвори аирбега.

Потребителски аватар
kgeorev

Мнениеот kgeorev » Нед 25 мар 2012 22:18

vlladii написа:Колеги съмнявам се някой да се опита да ви ремонтира сензорите, съмнението ми идва от там , че си е опасно да се пипа по нещо което може да активира аербега.По принцип се занимавам с ремонт на автомобилна електроника и са идвали и други колеги като вас с подобен проблеми но винаги съм и казвал да си търсят изправни или нови сензори за да не ги боли после глава като се отвори аирбега.

Е аз нямам предвид да се ремонтира самия сензор.

Потребителски аватар
kgeorev

Мнениеот kgeorev » Пон 11 юни 2012 16:34

след 3 месеца търсене
успях да намерия идентичен датчик в ebay, работещ.
за телефон съм дал сигурно 50лв да разпитвам по моргите
а от една морга ми изпратиха развален

Върни се в “Passat”