Помагайте голфа прекъсва нещо...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
barz_i_iarosten
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barz_i_iarosten » Съб 07 окт 2006 22:04

туку що се качвам от при колата , гледах дали излизат искри от някаде .... няма искри :?:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Съб 07 окт 2006 22:07

това означава че кабелите са наред, смени капачката и тогава ще му мислиш. :да:

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Нед 08 окт 2006 6:12

handycam написа:проверявай токовете тогава. освен кабели и свещи, погледни и дистрибуторната капачка. ако няма да ходиш на сервиз ресетни компа - ако е натрупал някакви грешки да ги изчисти.

Това е механична инжекция(K-Jetronik)и няма компютър.KE-Jetronik е с компютър. :wink:

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Нед 08 окт 2006 6:32

Прекъсването може да е от частично запушване на инжекторите(Дюзите).Може да ги провериш като ги извадиш от колектора и ги сложиш в буркани(всяка в отделен буркан).След което махни големия маркуч над въздушния филтър за да достигнеш до клапата която управлява плунжера на разпределителя за горивото.извади куплунга от регулатора за налягането(намира се на блока където се монтира бензиновата помпа на карбураторните двигатели) и подай + с едно кабелче.Като заработи помпата надигни клапата до край за една минута (с работеща помпа).След това сравни количеството гориво в четирите буркана.Ако има разлика е от дюзите.
Може да прекъсва и от заяждане на клапата управляваща плунжера на разпеделителя.Самият плунжер може да е замърсен.
Най често е от частично запушване на дюзите :cry:
Поздрави и успех
Ако искаш мога да и хвърля едно оченце :lol:
Моя мизерник ги правеше същите номера.
Изображение

barz_i_iarosten
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barz_i_iarosten » Нед 08 окт 2006 10:19

vit_autosofia написа:Прекъсването може да е от частично запушване на инжекторите(Дюзите).Може да ги провериш като ги извадиш от колектора и ги сложиш в буркани(всяка в отделен буркан).След което махни големия маркуч над въздушния филтър за да достигнеш до клапата която управлява плунжера на разпределителя за горивото.извади куплунга от регулатора за налягането(намира се на блока където се монтира бензиновата помпа на карбураторните двигатели) и подай + с едно кабелче.Като заработи помпата надигни клапата до край за една минута (с работеща помпа).След това сравни количеството гориво в четирите буркана.Ако има разлика е от дюзите.
Може да прекъсва и от заяждане на клапата управляваща плунжера на разпеделителя.Самият плунжер може да е замърсен.
Поздрави и успех
Изображение

можеш ли да ми покажеш каде точно на снимката се намира помпата , бих те викнал да и теглиш едно оче но точно в момента съм много закъсал с парите покрай тоя оптичен тунинг .... :(

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Нед 08 окт 2006 11:26

barz_i_iarosten написа:
vit_autosofia написа:Прекъсването може да е от частично запушване на инжекторите(Дюзите).Може да ги провериш като ги извадиш от колектора и ги сложиш в буркани(всяка в отделен буркан).След което махни големия маркуч над въздушния филтър за да достигнеш до клапата която управлява плунжера на разпределителя за горивото.извади куплунга от регулатора за налягането(намира се на блока където се монтира бензиновата помпа на карбураторните двигатели) и подай + с едно кабелче.Като заработи помпата надигни клапата до край за една минута (с работеща помпа).След това сравни количеството гориво в четирите буркана.Ако има разлика е от дюзите.
Поздрави и успех
Изображение

можеш ли да ми покажеш каде точно на снимката се намира помпата , бих те викнал да и теглиш едно оче но точно в момента съм много закъсал с парите покрай тоя оптичен тунинг .... :(

Бензиновата помпа ти се намира отдоло до бензиновия филтър.За да я дадеш на късо да заработи на снимката между щеката и делкото има един клапан с два тръбопровода които отиват в дозатора на горивото.има и един куплунг.на този куплунг на едно от двете крачета като подадеш + и помпата заработва

barz_i_iarosten
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот barz_i_iarosten » Нед 08 окт 2006 12:21

Бензиновата помпа ти се намира отдоло до бензиновия филтър.За да я дадеш на късо да заработи на снимката между щеката и делкото има един клапан с два тръбопровода които отиват в дозатора на горивото.има и един куплунг.на този куплунг на едно от двете крачета като подадеш + и помпата заработва

от този клапан да не махам трабопроводите нали само му подавам + след като съм извадил дюзите и съм ги поставил в боркани нали ? и ако са запушени как да процедирам ?

Потребителски аватар
ta6koo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ta6koo » Нед 08 окт 2006 15:30

vit_autosofia искам да те питам за какво е тази букса която се намира на левия рог и съответно е вкл от лявата страна на инжекцията(за ляво имам предвид там кадето се намира възду6ния филтир) ???

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Нед 08 окт 2006 15:42

barz_i_iarosten написа:

от този клапан да не махам трабопроводите нали само му подавам + след като съм извадил дюзите и съм ги поставил в боркани нали ? и ако са запушени как да процедирам ?

Не тръбопроводите не ги пипай.само куплубга вадиш от клапана и на едно от двете подаваш +.Като заработи помпата надигни въздушната клапа за да отвори плунжера и дюзите да почнат да пръскат.
Ако има разлика на горивото в бурканчетата ще се наложи да сменяш дюзи.Аз ги сменях точно преди три дена всичките.Едвам ги намерих при положение че се занимавам с авто части :cry: Но мога да помогна при намирането.В Бош ми казаха 40лв.бройката и нямаха 4 броя.Ще ти ги зема по тънкана

Последна промяна от vit_autosofia на Нед 08 окт 2006 16:00, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Нед 08 окт 2006 15:45

ta6koo написа:vit_autosofia искам да те питам за какво е тази букса която се намира на левия рог и съответно е вкл от лявата страна на инжекцията(за ляво имам предвид там кадето се намира възду6ния филтир) ???

Не разбирам въздушния филтър е отдясно,коя букса?

Потребителски аватар
ta6koo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ta6koo » Пон 09 окт 2006 6:50

в лявата страна на снимките :)

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пон 09 окт 2006 7:07

ta6koo написа:в лявата страна на снимките :)

:idea: :idea: Това клапанче ако нямаш климатик не ти върши никаква работа.Сложено е там по дефаулт :wink:

Потребителски аватар
ta6koo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ta6koo » Пон 09 окт 2006 7:12

ясно 10x

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”